Τελευταίες Ειδήσεις

ΣΥΡΙΖΑ: 7 βουλευτές υπογράφουν το κείμενο των 87 κατά Κασσελάκη για σύγκληση των οργάνων


Με τις υπογραφές 87 μελών της κεντρικής επιτροπής δημοσιοποιήθηκε και θα κατατεθεί στην Κουμουνδούρου το κείμενο, που διαμόρφωσαν στελέχη τα οποία ανήκουν κυρίως στο «αντικασσελακικό» στρατόπεδο, με αίτημα την σύγκληση των οργάνων και με αιχμές για το εκλογικό αποτέλεσμα, την κεντροαριστερά, το κλείσιμο της Αυγής και τη συλλογική λειτουργία.


Πρόθεση των εμπνευστών της κίνησης είναι με το κείμενο, αυτό να πιεστεί ο Στέφανος Κασσελάκης να οργανώσει την αναγκαία συζήτηση εντός των οργάνων σύντομα.


Αν και ο προγραμματισμός της Κουμουνδούρου είναι, όπως έλεγαν από την ηγεσία, να συνεδριάσει έτσι κι αλλιώς η πολιτική γραμματεία στις 4 Ιουλίου και στις 7 του μήνα (Κυριακή) να συνέλθει και η κεντρική επιτροπή, το κείμενο έχει ιδιαίτερη σημασία, καθώς περιγράφει ένα πλαίσιο κριτικής σε χειρισμούς, τοποθετήσεις και πρωτοβουλίες του κ. Κασσελάκη, για τις οποίες ο ΣΥΡΙΖΑ δέχεται και επιθέσεις από τους πολιτικούς αντιπάλους.


Ανάμεσα στους υπογράφοντες είναι και επτά βουλευτές: Η Όλγα Γεροβασίλη, η Αθηνά Λινού, ο Χρήστος Γιαννούλης, ο Διονύσης Καλαματιανός, ο Ανδρέας Παναγιωτόπουλος, ο Μιλτιάδης Ζαμπάρας, η Κατερίνα Νοτοπούλου.


Μεταξύ των στελεχών είναι πρώην βουλευτές και άλλοι επιφανείς παράγοντες, όπως ο Κώστας Ζαχαριάδης, ο Γιώργος Τσίπρας, η Ζανέτ Τσίπρα, ο Γιώργος Βασιλειάδης, ο Γιάννης Ραγκούσης, ο Αλέκος Φλαμπουράρης, ο Χρήστος Σπίρτζης, ο Θανάσης Θεοχαρόπουλος, η Ελένη Αυλωνίτου και πολλοί άλλοι.


Να σημειωθεί ότι χωριστό αίτημα για τη σύγκληση της κοινοβουλευτικής ομάδας του κόμματος έχουν αποστείλει στον πρόεδρό της Σωκράτη Φάμελλο, οι Γιώργος Καραμέρος, Συμεών Κεδίκογλου και Χάρης Μαμουλάκης.


Η επιστολή των 87


Στάλθηκε Προς


Προέδρο ΣΥΡΙΖΑ-Προοδευτική Συμμαχία, σ. Στέφανο Κασσελάκη

Γραμματέα Κεντρικής Επιτροπής, σ. Ράνια Σβίγκου

Σύντροφε Πρόεδρε,

Συντρόφισσα Γραμματέα,


Το αποτέλεσμα των ευρωεκλογών μάς υποχρεώνει να δούμε κατάματα τη νέα πραγματικότητα που διαμορφώνεται στη χώρα και να αναλάβουμε τις κατάλληλες πρωτοβουλίες.


Παρά την τεράστια πτώση των ποσοστών της ΝΔ, ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία έχασε δυνάμεις και ο προοδευτικός χώρος συνολικά δεν ενισχύθηκε, αντιθέτως είχαμε αποχή ρεκόρ και άνοδο της ακροδεξιάς.


Η μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία αν και αποδοκιμάζει την πολιτική της κυβέρνησης Μητσοτάκη, δεν βλέπει εναλλακτική προοδευτική πρόταση διακυβέρνησης. Αυτή η ανισορροπία στο πολιτικό σύστημα είναι δημοκρατική αναγκαιότητα να αντιμετωπιστεί.


Η συνεργασία των προοδευτικών δυνάμεων είναι πλειοψηφικό κοινωνικό αίτημα και σε αυτό το αίτημα είμαστε υποχρεωμένοι να ανταποκριθούμε, με τη συγκρότηση μιας μεγάλης προοδευτικής συμμαχίας, ενός μετώπου σε κοινοβουλευτικό και κοινωνικό επίπεδο, που θα κερδίσει την ΝΔ στις επόμενες εθνικές εκλογές, όποτε αυτές κι αν γίνουν.


Ο ρόλος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία οφείλει να είναι πρωταγωνιστικός σε αυτές τις εξελίξεις. Γι’ αυτό απαιτείται μια συντεταγμένη συζήτηση στο κόμμα μας τόσο για το εκλογικό αποτέλεσμα όσο και για τις πρωτοβουλίες που πρέπει να αναληφθούν. Τα μέλη και οι φίλοι του κόμματος πρέπει να πάρουν τις τελικές αποφάσεις.


Ταυτοχρόνως, διαιρετικές τακτικές, απολύσεις και στοχοποιήσεις στελεχών, επειδή διατυπώνουν την άποψή τους, είναι μακριά από την κουλτούρα διαλόγου ενός δημοκρατικού κόμματος. Όπως επίσης, τραυματίζει το χώρο μας το να ανοίγει ξαφνικά, δημόσια και με υπαινιγμούς, μια συζήτηση περί ηθικής και διαφάνειας στον ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, που δεν έχει κανένα έρεισμα, την ώρα που θα έπρεπε να ασκούμε σκληρή αντιπολίτευση στην κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας και όταν μάλιστα παράγεται τόσο σημαντικό κοινοβουλευτικό έργο. Οφείλουμε να είμαστε υπερήφανοι για το γεγονός ότι το κόμμα μας δεν χρωστάει ούτε ένα ευρώ στις τράπεζες, υπηρετούσε πάντα στην πράξη τη διαφάνεια και ήταν ανεξάρτητο από οικονομικά συμφέροντα.


Την ίδια ώρα, δεν γίνεται να παίρνονται τόσο κρίσιμες αποφάσεις για τον εξορθολογισμό στα μέσα ενημέρωσης του κόμματος, που αφορούν εργαζόμενους, αποφάσεις με ιστορικό χαρακτήρα για την Αριστερά, όπως η αναστολή του καθημερινού φύλλου της Αυγής, χωρίς να συζητηθούν καν σε κάποιο συλλογικό όργανο.


Όλα αυτά τα κρίσιμα ζητήματα, οι υπογράφουσες και οι υπογράφοντες, βουλευτές και μέλη της ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, θα θέσουμε στις συνεδριάσεις της Πολιτικής Γραμματείας και της Κεντρικής Επιτροπής του κόμματος, όργανα που ουσιαστικά παρέμειναν αδρανοποιημένα για όλο το προηγούμενο διάστημα. Αυτό επιβάλλει, ότι η συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής οφείλει να γίνει άμεσα και επι διημέρου για να δοθεί η ευκαιρία να τοποθετηθούν επαρκώς όλα τα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής.


Με συντροφικούς χαιρετισμούς


ΑΝΑΓΝΩΣΤΑΚΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

ΑΡΣΕΝΗ ΕΥΓΕΝΙΑ (ΤΖΕΝΗ)

ΑΥΛΩΝΙΤΟΥ ΕΛΕΝΗ

ΒΑΣΙΛΕΙΑΔΗΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

ΒΑΤΑΛΗΣ ΣΩΚΡΑΤΗΣ

ΒΙΣΒΙΚΗ ΑΓΓΕΛΙΚΗ

ΒΟΥΚΕΛΑΤΟΣ ΚΩΣΤΑΣ

ΓΕΡΟΒΑΣΙΛΗ ΟΛΓΑ

ΓΕΩΡΓΟΠΟΥΛΟΣ ΘΥΜΙΟΣ

ΓΙΑΝΝΟΥΛΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

ΔΑΝΕΛΛΗΣ ΣΠΥΡΟΣ

ΔΕΔΕΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

ΔΕΔΟΓΛΟΥ ΣΠΥΡΟΣ

ΔΗΜΗΤΡΙΑΔΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

ΔΙΑΜΑΝΤΟΠΟΥΛΟΥ ΙΩΑΝΝΑ (ΤΖΕΝΗ)

ΔΟΥΪΤΣΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

ΕΥΑΓΓΕΛΟΠΟΥΛΟΥ ΕΛΕΝΗ

ΖΑΒΙΤΣΑΝΟΥ ΓΕΩΡΓΙΑ

ΖΑΜΠΑΡΑΣ ΜΙΛΤΟΣ

ΖΑΧΑΡΙΑΔΗΣ ΚΩΣΤΑΣ

ΘΕΛΕΡΙΤΗ ΜΑΡΙΑ

ΘΕΟΠΕΦΤΑΤΟΥ ΑΦΡΟΔΙΤΗ

ΘΕΟΧΑΡΟΠΟΥΛΟΣ ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ

ΙΩΑΝΝΟΥ ΑΘΗΝΑ

ΚΑΚΑΒΙΤΣΑΣ ΦΟΙΒΟΣ-ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ

ΚΑΛΑΜΑΤΙΑΝΟΣ ΔΙΟΝΥΣΗΣ

ΚΑΛΠΑΚΗΣ ΣΤΕΡΓΙΟΣ

ΚΑΡΑΚΩΣΤΑ ΕΥΗ

ΚΑΡΑΝΤΙΛΙΟΝ ΝΙΚΟΣ

ΚΑΡΚΟΥΛΙΑ ΖΩΗ

ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΑ (ΤΑΝΙΑ)

ΚΑΣΣΙΜΑΤΗΣ ΑΝΤΩΝΗΣ

ΚΟΛΥΒΟΔΙΑΚΟΥ ΣΤΕΦΑΝΙΑ

ΚΟΡΔΗΣ ΝΕΚΤΑΡΙΟΣ

ΚΟΡΜΑΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ

ΛΑΓΟΥΔΑΚΗΣ ΙΩΑΝΝΗΣ

ΛΑΜΠΡΙΔΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

ΛΑΜΠΡΙΝΙΔΗΣ ΦΩΤΗΣ

ΛΙΒΑΔΑΣ ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ

ΛΙΝΟΥ ΑΘΗΝΑ

ΛΟΥΚΑ ΜΑΡΙΑ

ΛΥΜΠΕΡΑΚΗ BESSON ΑΙΜΙΛΙΑ

ΜΑΔΕΜΛΗΣ ΝΙΚΟΣ

ΜΑΚΡΥΝΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ

ΜΑΜΩΛΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ

ΜΑΝΙΑΤΗΣ ΚΩΣΤΑΣ

ΜΑΣΤΡΟΠΕΡΟΥ ΛΟΥΚΙΑ

ΜΟΥΖΑΛΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

ΜΟΥΜΟΥΛΙΔΗΣ ΘΕΜΗΣ

ΜΠΑΛΑΦΑΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

ΜΠΑΛΤΑΣ ΘΟΔΩΡΗΣ

ΜΠΙΡΜΠΑΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

ΜΠΟΥΛΕΚΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

ΝΟΤΟΠΟΥΛΟΥ ΚΑΤΕΡΙΝΑ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ

ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (ΠΑΝ ΠΑΝ)

ΠΑΝΤΙΩΡΑ ΦΩΤΕΙΝΗ

ΠΑΥΛΙΔΗΣ ΚΩΣΤΑΣ

ΡΑΓΚΟΥΣΗΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

ΡΑΥΤΟΠΟΥΛΟΥ ΚΕΡΑΣΙΝΑ

ΡΕΠΟΥΣΗ ΜΑΡΙΑ

ΡΕΜΠΟΥΤΣΙΚΑ ΕΥΗ

ΡΩΣΣΙΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

ΣΑΙΝΙΔΟΥ ΑΝΝΑ

ΣΑΠΟΥΝΑ ΑΝΑΣΤΑΣΙΑ

ΣΙΔΕΡΗ ΣΟΦΙΑ

ΣΚΟΥΡΟΛΙΑΚΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ (ΠΑΝΟΣ)

ΣΟΥΛΤΑΤΗ ΓΕΩΡΓΙΑ

ΣΠΙΡΤΖΗΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

ΣΤΑΪΚΟΣ ΧΡΗΣΤΟΣ

ΣΤΕΦΑΤΟΥ ΔΙΟΝΥΣΙΑ

ΣΤΕΦΟΣ ΓΙΑΝΝΗΣ

ΣΥΜΕΩΝΙΔΟΥ ΕΛΕΝΗ

ΤΑΡΑΣΙΔΟΥ ΠΗΝΕΛΟΠΗ

ΤΟΝΙΚΙΔΗΣ ΠΑΥΛΟΣ

ΤΣΙΑΪΡΗ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ

ΤΣΙΠΡΑ ΖΑΝΕΤ

ΤΣΙΠΡΑΣ ΓΙΩΡΓΟΣ

ΤΣΙΡΙΓΩΤΗ ΖΑΧΑΡΟΥΛΑ

ΤΣΙΡΚΑΣ ΒΑΣΙΛΗΣ

ΦΙΛΙΝΗ ΑΝΝΑ

ΦΛΑΜΠΟΥΡΑΡΗΣ ΑΛΕΚΟΣ

ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ ΝΙΚΟΣ

ΧΑΛΑΖΩΝΙΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

ΧΑΡΑΛΑΜΠΙΔΟΥ ΘΕΝΙΑ

ΧΑΤΖΗΣΩΚΡΑΤΗΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ

ΧΡΙΣΤΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.