Τελευταίες Ειδήσεις

Eurovision 2024: Μεγάλος νικητής το Νέμο της Ελβετίας-Στην 11η θέση η Ελλάδα


Το Nemo ανέβηκε στη σκηνή για να παραλάβει το βραβείο από την περσινή νικήτρια, Loreen. Με δάκρυα στα μάτια ο μεγάλος νικητής αφιέρωσε το τρόπαιο στην αγάπη και την ισότητα, συγκινώντας το κοινό στο στάδιο. Οι δύο παρουσιάστριες καληνυχτίζουν τους τηλεθεατές σε όλο τον κόσμο και η Ελβετία ανεβαίνει για δεύτερη φορά στη σκηνή, ερμηνεύοντας το νικητήριο κομμάτι.


O 68ος τελικός της Eurovision 2024 ξεκίνησε στις 22:00, με 25 χώρες φέτος μετά τον αποκλεισμό της Ολλανδίας να διεκδικούν την πρωτιά στον κορυφαίο μουσικό διαγωνισμό της Ευρώπης.


Οι εμφανίσεις όλων των χωρών έχουν ολοκληρωθεί και έχει ξεκινήσει η ανακοίνωση των αποτελεσμάτων.


Μεγάλος νικητής ... η Ελβετία με το Νέμο!


 Μεγάλη νικήτρια της βραδιάς η Ελβετία με το Nemo! Με μία εντυπωσιακή εμφάνιση ο εκκεντρικός καλλιτέχνης κατάφερε να συγκεντρώσει 591 βαθμούς και να σηκώσει το τρόπαιο στο Μάλμε της Σουηδίας.


Την πρώτη πεντάδα συμπλήρωσαν η Κροατία (547), η Ουκρανία (453), η Γαλλία (445) και το Ισραήλ (375). Η Ελλάδα με τη Μαρίνα Σάττι τερματίζουν στην 11η θέση με 126 βαθμούς και η Κύπρος στη 15η με 78.


Δεν είχε την αναμενόμενη ανταπόκριση η ελληνική συμμετοχή στην Eurovision 2024 με την Μαρίνα Σάττι και το «Ζάρι», όσον αφορά τις επιτροπές. Η Ελλάδα τερμάτισε στην 14η θέση με 41 βαθμούς στις επιτροπές και όχι μόνο δεν συγκέντρωσε αρκετούς βαθμούς αλλά πολλές ήταν και οι χώρες που δεν τη ψήφισαν καθόλου


Σε σύνολο 37 χωρών η Ελλάδα έλαβε βαθμούς μόνο από επτά επιτροπές χωρών. Φωτεινή εξαίρεση ήταν η επιτροπή της Ελβετίας που έδωσε 12 βαθμούς στην Ελλάδα.


Οι βαθμοί που συγκέντρωσε η Ελλάδα ήταν:


12 από Ελβετία

7 από Αλβανία

7 από Κύπρο

4 από Γαλλία

4 από Αρμενία

3 από Σερβία

2 από Σλοβενία

2 από Νορβηγία





Στη βαθμολογία των κριτικών επιτροπών προηγήθηκε  η Ελβετία, που συγκέντρωσε 365 βαθμούς. Πρόκειται για μία από τις πιο πολυδιαφημισμένες συμμετοχές, στο οποίο ο τραγουδιστής Nemo, ένα non-binary άτομο, περιγράφει με το «Τhe Code», το ταξίδι της ταυτότητας του φύλου του.


Δεύτερη θέση η Κροατία και τρίτη η ΓαλλίαΗ Ελλάδα βρίσκεται στην 11η θέση και στην 15η η Κύπρος

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.