Τελευταίες Ειδήσεις

Όχι στη μυδοκαλλιέργεια από την Περιφέρει Θεσσαλίας

 ανοικτή συνέλευση των κατοίκων σήμερα ο Περιφερειάρχης Δ. Κουρέτας

Αρνητική είναι η θέση της Περιφέρειας Θεσσαλίας στην προοπτική ανάπτυξης μονάδων μυδοκαλλιέργειας στις παραλιακές της Περιφερειακής Ενότητας Λάρισας. Αυτό ξεκαθάρισε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Δ. Κουρέτας μιλώντας σήμερα στην ανοικτή συνέλευση των κατοίκων, που πραγματοποιήθηκε στη δημοτική ενότητα Πυργετού του Δήμου Τεμπών.

Ο κ. Κουρέτας ξεκαθάρισε πως η περιφερειακή αρχή δεν είναι αντίθετη στην ανάπτυξη επιχειρηματικής δραστηριότητας, ωστόσο έκανε σαφές ότι σε καμία περίπτωση η επιχειρηματική δραστηριότητα δεν μπορεί να αλλοιώνει το χαρακτήρα της κοινότητας, κάτι που συμβαίνει στην συγκεκριμένη επένδυση και στη συγκεκριμένη περιοχή.
Ο Περιφερειάρχης τόνισε ακόμα ότι είναι σημαντική η στάση των κατοίκων, ωστόσο αποδεικνύεται από τα πράγματα πως η κινηματική στάση δεν είναι αρκετή και για το λόγο αυτό χρειάζεται στιβαρή νομική και περιβαλλοντική τεκμηρίωση, προκειμένου να προστατευτεί ο χαρακτήρας της περιοχής – όπως είπε χαρακτηριστικά. Τόνισε ακόμα πως από τον περασμένο Φεβρουάριο που έγινε η πρώτη συνάντηση με τους κατοίκους της περιοχής για το θέμα, είχε δεσμευτεί πως η περιφέρεια θα προχωρήσει άμεσα στην νομική και περιβαλλοντική τεκμηρίωση για το θέμα όπως και έγινε. Για το λόγο αυτό κεντρικός ομιλητής στη σημερινή συνέλευση ήταν ο συνεργάτης της Περιφέρειας Θεσσαλίας, νομικός και καθηγητής του Χαροκόπειου Πανεπιστημίου Αθηνών Γιώργος Μπάλιας, ο οποίος ανέπτυξε το νομικό πλαίσιο για τις υδατοκαλλιέργειες και τα προβλήματα νομιμότητας που προκύπτουν.
Παρόντες στην εκδήλωση ήταν οι βουλευτές Λάρισας του ΣΥΡΙΖΑ – ΠΣ Β. Κόκκαλης, του ΠΑΣΟΚ Ευαγ. Λιακούλη, ο Δήμαρχος Τεμπών Γ. Μανόλης και οι αντιπεριφερειάρχες Πρωτογενούς Τομέα Δ. Τσέτσιλας και Περιβάλλοντος Ν. Ράπτης.
 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.