Τελευταίες Ειδήσεις

Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Νέας Αριστεράς για την αναγνώριση του Κράτους της Παλαιστίνης από την Ισπανία, την Ιρλανδία και τη Νορβηγία

 


Ανακοίνωση του Γραφείου Τύπου της Νέας Αριστεράς για την αναγνώριση του Κράτους της Παλαιστίνης από την Ισπανία, την Ιρλανδία και τη Νορβηγία, "Αυτή είναι η Ευρώπη που στέκεται στην σωστή πλευρά της ιστορίας, η Ελληνική κυβέρνηση οφείλει να αναγνωρίσει άμεσα το Κράτος της Παλαιστίνης και να εγκαταλείψει την στρατηγική του πιο πρόθυμου συμμάχου του Νετανιάχου"

Οι πρωθυπουργοί της Ισπανίας, της Ιρλανδίας και της Νορβηγίας ανακοίνωσαν σήμερα ότι θα προχωρήσουν στην αναγνώριση του Παλαιστινιακού κράτους. Δεν αποκλείεται μάλιστα τις επόμενες ημέρες να ακολουθήσουν και άλλα κράτη μέλη της Ε.Ε.

Η Ευρώπη που στέκεται στη σωστή πλευρά της ιστορίας. Λίγες ημέρες μετά την πρόταση του γενικού εισαγγελέα προς το Διεθνές Ποινικό Δικαστήριο για την έκδοση εντάλματος σύλληψης κατά του Μπέντζαμιν Νετανιάχου και μελών της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας του κράτους του Ισραήλ για συμμετοχή σε εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας και εγκλήματα πολέμου, οι αποφάσεις αυτές συνιστούν μια ελάχιστη πράξη αλληλεγγύης.

Κυριότερα όμως συνιστούν πράξη υπεράσπισης του Διεθνούς Δικαίου, των ανθρωπίνων δικαιωμάτων, της ειρήνης, της ανθρωπιάς.

Η Ελληνική κυβέρνηση οφείλει άμεσα να συνταχθεί επιτέλους στην σωστή πλευρά της Ιστορίας. Να προχωρήσει στην αναγνώριση του Κράτους της Παλαιστίνης στα σύνορα του 1967 με βάση το ομόφωνο ψήφισμα του ελληνικού κοινοβουλίου το 2015.

Να εγκαταλείψει την στρατηγική του πιο προθυμου και ένθερμου συμμάχου του Νετανιάχου. Να αποσύρει την φρεγάτα Ύδρα από τις πολεμικές επιχειρήσεις στην Ερυθρά θάλασσα.

Τα κόμματα της δημοκρατικής αντιπολίτευσης δεν μπορούν άλλο να σιωπούν για το μικροπολιτικό τους συμφέρον. Η πρόταση της Νέας Αριστεράς είναι σαφής και συγκεκριμένη. ΣΥΡΙΖΑ και ΠΑΣΟΚ οφείλουν να τοποθετηθούν.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.