Τελευταίες Ειδήσεις

« Κοιτώντας το Μέλλον»

( Οι Δράσεις του Δήμου Μετεώρων ,κάτω19-05-2024)

13 Μαϊου 2024: Εκδήλωση Μνήμης για το  από το μικροσκόπιο του Κώστα Πρεβέντη, Ειδικού Συνεργάτη του Δημάρχου Μετεώρων)

               ( Για το διάστημα 13-05-2024 έως Ολοκαύτωμα της Κουτσούφλιανης

Με κάθε επισημότητα πραγματοποιήθηκε στις 13 Μαϊου η εκδήλωση μνήμης για το ολοκαύτωμα της Κουτσούφλιανης . Στην τελετή παρευρέθηκαν εκπρόσωποι της δημοτικής αρχής  με επικεφαλής τον δήμαρχο κ. Αβραμόπουλο, κάτοικοι της περιοχής και απόγονοι των θυμάτων ,τιμώντας τους ήρωες που θυσιάστηκα για την ελευθερία.


Η εκδήλωση  η οποία περιελάμβανε ομιλίες ,καταθέσεις στεφάνων και απαγγελίες ποιημάτων, υπενθύμισε σε όλους τη σημασία της ιστορικής μνήμης και της διατήρησης της πολιτιστικής μας κληρονομιάς.

14 Μαϊου2024 : Επίσκεψη του Δημάρχου στα χωριά του Ασπροποτάμου

Ο Δήμαρχος Μετεώρων κ. Λευτέρης Αβραμόπουλος ,επισκέφθηκε τα χωριά του Ασπροποτάμου . Η επίσκεψη αυτή είχε ως σκοπό να συναντήσει τους κατοίκους και να ακούσει από πρώτο χέρι τα προβλήματα και τις ανησυχίες τους. Ο Δήμαρχος διαβεβαίωσε τους πολίτες ότι η δημοτική αρχή είναι δίπλα τους,έτοιμη να δώσει λύσεις και να βελτιώσει την ποιότητα ζωής στην περιοχή.

15 Μαϊου 2024: Συνεργασία με την 5η Υγειονομική Περιφέρεια Θεσσαλίας και Στερεάς Ελλάδας.

Το Κέντρο Υγείας Καλαμπάκας αναβαθμίζεται σε πρότυπη δομή πρωτοβάθμιας υγείας

16 Μαϊου 2024 : Συνάντηση στην Αθήνα με τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας για να συζητήσουν την αξιοποίηση του πρώην Υγειονομικού Σταθμού  Καλαμπάκας και την μετατροπή του σε Μουσείο Ελληνικής Παιδείας.

Παράλληλα ο Δήμος Μετεώρων ολοκλήρωσε την αποκατάσταση αγωγού άρδευσης συνολικού μήκους 300 μέτρων στη γέφυρα Παραλλαγής.

17 Μαϊου 2024:1. Διαμόρφωση Πεζόδρομου από την πλατεία Δημουλά έως την οδό Σωκράτους. Η δημιουργία αυτού του πεζόδρομου αναμένεται να αναβαθμίσει την αστική αισθητική της περιοχής ,προσφέροντας έναν φιλικό χώρο για τους πεζούς και ενισχύοντας την εμπορική δραστηριότητα.

2. Ξεκίνησε η κατασκευή πεζοδρομίων γύρω από το πάρκο « Χρήστος Σινάνης», ,με στόχο την ενίσχυση της αστικής υποδομής και την παροχή ασφαλών και προσβάσιμων χώρων για τους πεζούς.

18 Μαϊου 2024: 1. Ενημερωτική Ημερίδα για την ανάπτυξη της Κτηνοτροφίας στην περιοχή μας στην δημοτική ενότητα Χασίων. Η ημερίδα αυτή έδωσε τη δυνατότητα στους κτηνοτρόφους να ενημερωθούν για νέες τεχνολογίες και πρακτικές που θα μπορούσαν να βελτιώσουν την παραγωγή και την ποιότητα των προϊόντων τους.

2. Επετειακή ομιλία του κ. Σπυρίδωνα Βλιώρα για τη μάχη της Καλαμπάκας ,φωτίζοντας σημαντικές στιγμές της τοπικής ιστορίας.

19 Μαϊου 2024: 6th Meteora MTB Race « Βασίλης Ευσταθίου»

Σήμερα πραγματοποιήθηκε ο μεγαλύτερος Λαϊκός Ποδηλατικός Αγώνας της περιοχής ,το 6th Meteora MTB Race « Βασίλης Ευσταθίου». Ο αγώνας προσέλκυσε ποδηλάτες από όλη τη χώρα ,οι οποίοι αγωνίστηκαν ανάμεσα στα εντυπωσιακά τοπία των Μετεώρων ,αναδεικνύοντας τη φυσική ομορφιά της περιοχής και την αθλητική κουλτούρα της κοινότητας.

ΣΥΜΠΕΡΑΣΜΑ

Οι δράσεις της δημοτικής αρχής του Δήμου Μετεώρων κατά το διάστημα από 13 έως 19 Μαϊου 2024 αναδεικνύουν τη συνεχή προσπάθεια για τη βελτίωση της ποιότητας ζωής  των πολιτών. Από τις τιμητικές εκδηλώσεις μνήμης και τις επισκέψεις σε απομακρυσμένα χωριά ,έως τις στρατηγικές συνεργασίες στον τομέα της υγείας  και την αναβάθμιση των υποδομών ,η δημοτική αρχή εργάζεται με συνέπεια και όραμα για ένα καλύτερο μέλλον.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.