Τελευταίες Ειδήσεις

« Αντιπολίτευση και Δημοκρατία: Η Απουσία στις Συνεδριάσεις Λογοδοσίας της Δημοτικής Αρχής!»


Η απουσία της αξιωματικής αντιπολίτευσης  και από τη δεύτερη ειδική συνεδρίαση λογοδοσίας της δημοτικής αρχής του Δήμου Μετεώρων, δεν μπορεί παρά να θεωρηθεί ανησυχητική.

Είναι σημαντικό να αναγνωρίσουμε τον κρίσιμο ρόλο που έχει η αντιπολίτευση στη δημοκρατία , καθώς αποτελεί τον βασικό φύλακα του δημοσίου συμφέροντος και της διαφάνειας στα τεκταινόμενα της δημοτικής αρχής!

Είναι λυπηρό να διαπιστώνουμε ότι η αντιπολίτευση δεν ανταποκρίνεται στο καθήκον της να είναι παρούσα σε τέτοιες συνεδριάσεις ,οι οποίες αποτελούν βασικό μέσο για τη διαμόρφωση της δημόσιας πολιτικής και την ανταλλαγή απόψεων με τη δημοτική αρχή!

Η απουσία αυτή μπορεί να δείχνει έλλειψη αντίληψης του ρόλου και της ευθύνης που έχει στη διασφάλιση της δημοκρατικής λειτουργίας του δήμου Μετεώρων!

Από την άλλη πλευρά είναι απόλυτα θετικό να σημειωθεί η συνέπεια του δημάρχου του δήμου Μετεώρων κ. Λευτέρη Αβραμόπουλου και της δημοτικής του ομάδας στην διεξαγωγή των συνεδριάσεων λογοδοσίας.

Η προθυμία να λογοδοτήσουν και να ανταποκριθούν στις ερωτήσεις και τις ανησυχίες των πολιτών είναι σημαντικό στοιχείο για την ενίσχυση της δημοκρατικής διαδικασίας και την ενίσχυση της εμπιστοσύνης του κοινού προς την τοπική διοίκηση!

Συνοψίζοντας ,η αντιπολίτευση θα πρέπει να επανεξετάσει τη στάση της και να αναγνωρίσει τη σημασία του διαλόγου και της συνεργασίας για την αποτελεσματική διοίκηση.

Είναι αναγκαίο να αντιληφθεί τον κρίσιμο ρόλο που διαδραματίζει στην επίβλεψη της δημοτικής αρχής και να συμμετάσχει ενεργά στις συνεδριάσεις λογοδοσίας.

 Κώστας Πρεβέντης

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.