Τελευταίες Ειδήσεις

Αποτίμηση περιοδείας του Λευτέρη Καρχιμάκη στη Θεσσαλία


Στην εντατικοποίηση των προσπαθειών στο πλαίσιο της Ευρωβουλής προκειμένου να στηριχτεί ουσιαστικά η πολύπαθη Θεσσαλία επικέντρωσε στις παρεμβάσεις του ο υποψήφιος
ο υποψήφιος Ευρωβουλευτής του ΠΑΣΟΚ - Κινήματος Αλλαγής και καθηγητής Ευρωπαϊκής Πολιτικής στο Πανεπιστήμιο του Leiden, Λευτέρης Καρχιμάκης, στο πλαίσιο της επίσκεψής του στην περιοχή.
Ο Λευτέρης Καρχιμάκης ενημερώθηκε σε βάθος από πολίτες και εκπροσώπους των τοπικών αρχών για τα προβλήματα, τις καθυστερήσεις και τις παλινδρομήσεις της ελληνικής κυβέρνησης στην αντιμετώπιση των προβλημάτων που βιώνουν οι τοπικές κοινωνίες από την καταστροφή επέλαση της κλιματικής κρίσης. Επικεντρώθηκε στα αναπτυξιακά βήματα  αλλά και την ουσιαστική στήριξη που ζητούν οι τοπικές κοινωνίες και οι δημοτικές αρχής, όπως και η Περιφέρεια από την ελληνική ομάδα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου. Ο Λευτέρης Καρχιμάκης παρουσίασε στους συνομιλητές του το όραμά του για ουσιαστική συνέργεια, συνεργασία των Ελλήνων ευρωβουλευτών με τους εκλογείς τους, δηλαδή την κοινωνία, αλλά και την ανάγκη αμφίδρομης ενημέρωσης και λογοδοσίας από την πλευρά των εκλεγμένων εκπροσώπων της χώρας στο Ευρωπαϊκού Κοινοβούλιο.
Σημείωσε δε στους συνομιλητές του ότι η Θεσσαλία, που χτυπήθηκε σκληρά από την κλιματική κρίση, αποτελεί ένα ισχυρό μήνυμα για τον τρόπο που πρέπει να κινηθεί η Ευρωπαϊκή Ένωση και τα κράτη μέλη στην υλοποίηση δίκαιων μέτρων για την αντιμετώπισή της.
 
Αναλυτικά οι επισκέψεις του ήταν:
 
  • Στον Αλμυρό Μαγνησίας συναντήθηκε με πολίτες, και εκπροσώπους της τοπική κοινωνίας, πραγματοποιώντας μία ενδιαφέρουσα συζήτηση σε σχέση με τις ανάγκες της περιοχής, την κλιματική κρίση, την ακρίβεια και όλα τα επίκαιρα θέματα.
  • Στο Βόλο, συνομίλησε με καταστηματάρχες και εμπόρους του εκφράστηκε η αγωνία τους αναφορικά με τις δυσμενείς οικονομικές και όχι μόνο συνθήκες.
  • Στην επίσκεψή του στο Στεφανοβίκειο αντίκρυσε την καταστροφή που έφερε ο Daniel στις περιουσίες των ανθρώπων και επικεντρώθηκε στην ανάγκη ενίσχυσης των σχεδίων αντιμετώπισης σε συνεργασία με τις τοπικές κοινωνίες και όχι ερήμην τους.
  • Στη Λάρισα πραγματοποίησε, μέσα σε ένα φιλικό και αγωνιστικό κλίμα συγκέντρωση, παρουσία θεσμικών εκπροσώπων συμπεριλαμβανομένης της Γραμματέως της Κ.Ο του ΠΑΣΟΚ Ευαγγελία Λιακούλη. Στην ομιλία τουεξέφρασε την πεποίθησή του πως το ΠΑΣΟΚ είναι το μόνο κόμμα που μπορεί να αποτελέσει την εναλλακτική πρόταση διακυβέρνησης και την ανάγκη ισχυροποίησης της φωνής του και της παρουσίας τους εντός της Ευρώπης.
 
  • Επισκέφθηκε επίσης τα χωριά των πλημμυροπαθών της Καρδίτσας που μέχρι σήμερα μάχονται με τις πληγές της κακοκαιρίας αλλά και με τις μεγάλες γραφειοκρατικές καθυστερήσεις στην απονομή των αποζημιώσεων. Κατά την παρουσία του στον οικισμό σεισμοπλήκτων στο Δαμάσι, η συζήτηση με τους παθόντες επικεντρώθηκε στην αγωνία τους για την επόμενη ημέρα, με την δυσπιστία και τον προβληματισμό να είναι διάχυτοι. Κατά την επίσκεψή του στη Φαρκαδόνα, βρέθηκε στην εκδήλωση της Τοπικής Οργάνωσης του ΠΑΣΟΚ, όπου και ανέπτυξε εκτενώς τη σκέψη του για την επόμενη μέρα στην Ευρώπη και τον ισχυρό αντίκτυπο που έχουν οι ευρωπαϊκές πολιτικές στις τοπικές κοινωνίες.
Ακόμη, σε συνάντηση του με τον πρόεδρο και την Γενική Γραμματέα του Εργατικού Κέντρου Καρδίτσας, τέθηκαν τα ζητήματα της επισφαλούς εργασίας στη χώρα μας και των πολύ μεγάλων δυσκολιών που βιώνουν όλες οι οικογένειες από την ακρίβεια και τις πληγές που άφησαν πίσω τους οι καταστροφές του περασμένου φθινοπώρου.
 
 
Τέλος, κατά τη συνάντησή του με τον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας, Δημήτρη Κουρέτα ενημερώθηκε ενδελεχώς για το σχέδιο αντιμετώπισης από την κακοκαιρία Daniel, καθώς και για τις αναπτυξιακές δυνατότητες που έχει η Περιφέρεια τα επόμενα χρόνια, με τον ίδιο να υπογραμμίζει πως πρέπει να δοθούν πολλές μάχες σε ευρωπαϊκό επίπεδο για αύξηση και δίκαιη κατανομή των πόρων στα κράτη-μέλη και τις περιφέρειες.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.