Τελευταίες Ειδήσεις

Μουσική Σχολή Δήμου Μετεώρων- Μια ματιά στην χρονιά που τελειώνει…

Άλλη  μια σχολική  χρονιά πλησιάζει προς το τέλος της. Μια χρονιά γεμάτη από εκδηλώσεις και συναυλίες,  καλλιτεχνικές συνεργασίες, δράσεις, εμπειρίες ,  

·         που ενισχύουν την εκπαιδευτική διαδικασία,

·         ενδυναμώνουν την καλλιτεχνική δημιουργία

·         προάγουν τη διάθεση για προσφορά ,

·         συμβάλλουν στην πολιτιστική ανάπτυξη και

·         πλαισιώνουν τις εκδηλώσεις του τόπου

και γεμίζουν το σεντούκι της μακρόχρονης πορείας μας στη μουσική αλλά και της ψυχής μας. 

Έτσι λοιπόν , κάνοντας μια μικρή ανασκόπηση έχουμε πολλά και όμορφα να θυμηθούμε και να αναπολήσουμε.

 

·         Τον Οκτώβριο του 2023 (1/10 έως 6/10 /2023 ) φιλοξενήσαμε την Ορχήστρα Νέων του Freien Christlichen Schule του Schirgiswalde της Γερμανίας, σε συνέχεια της συνεργασίας μας που ξεκίνησε το 2019.

Πρόκειται για μια συνεργασία που σκοπό έχει : την κοινή μουσική μελέτη σε μουσικές των δύο χωρών , τις κοινές πρόβες των δύο συνόλων , τη γνωριμία των εθίμων και  συνηθειών καθώς και της κουλτούρας των δυο λαών και την ανάπτυξη φιλίας μεταξύ των νέων των δύο χωρών.

Στα πλαίσια αυτής της φιλοξενίας ένα πλούσιο πρόγραμμα κοινών  δράσεων που μεταξύ άλλων περιλάμβανε την  επίσκεψη σε σχολεία της πόλης μας, όπου έγινε η παρουσίαση των οργάνων της ορχήστρας , την παρακολούθηση ενός εργαστηρίου Βυζαντινής Μουσικής στη Σχολή Βυζαντινής Μουσικής της Ι. Μητρόπολής μας με κορύφωση την κοινή συναυλία την Τρίτη 3/10/2023 και 20:00 στην πλατεία Ρήγα Φεραίου.

 

 

 

 

Το παγκοσμίως γνωστό σύνολο Riccioti στην αυλή μας!

 

·         Μια σπάνια ευκαιρία για όλους μας ήταν η φιλοξενία του συνόλου  Ricciotti.  Το σύνολο Ricciotti είναι μια συμφωνική ορχήστρα του δρόμου από την Ολλανδία που παίζει για άτομα που δεν εκτίθενται συχνά στη συμφωνική μουσική. Από το έτος ίδρυσής του , το 1970,  παίζουν παντού και για όλους. Τους συναντά κανείς στο δρόμο, σε προσφυγικά κέντρα, σε αεροπλάνα, σε φυλακές και στο εξωτερικό.

 Η ορχήστρα αποτελείται από 43 νέους και ενθουσιώδης επαγγελματίες εθελοντές και ερασιτέχνες μουσικούς.

Ένας από τους λίγους σταθμούς που έκανε στην Ελλάδα ήταν και η Μουσική Σχολή Δήμου Μετεώρων. Έτσι βρέθηκε στην αυλή μας , την Πέμπτη 26 Οκτωβρίου 2023 και σκόρπισε σε όλους μας , μικρούς και μεγάλους,  τον ενθουσιασμό ενός απίστευτου ηχητικού αποτελέσματος και μιας πρωτόγνωρης ορχηστρικής  εμπειρίας.

 

·         Ρεσιτάλ Πιάνου με τη διακεκριμένη πιανίστα Ελένη Παππά

Η διακεκριμένη πιανίστα Ελένη Παππά , σε ένα μοναδικό ρεσιτάλ πιάνου που έδωσε στη Μουσική Σχολή Δήμου Μετεώρων  την Κυριακή  10 Δεκεμβρίου 2023. Ερμήνευσε έργα των Robert Schumann , Ludwig van Beethoven  ,Grazyna Bacewicz ,Franz Liszt αλλά και της σύγχρονης Ελληνίδας Κωνστάντιας Γουρζή. Για άλλη μια φορά μας ενθουσίασε με την δεξιοτεχνία της στην εκτέλεση των έργων αυτών,  δίνοντας προστιθέμενη αξία στις εκδηλώσεις που διοργανώνουμε στην περιοχή και που παρέχουμε στους σπουδαστές μας.

 

 

·         Συμμετοχή στη μεγαλύτερη Ντραμιστική Γιορτή!!!

 

Η τάξη κρουστών και το τμήμα drumline της  Μουσικής Σχολής Δήμου Μετεώρων ,στο Μύλο των Ξωτικών , την Κυριακή 17 Δεκεμβρίου 2023 συναντά την  «Kostas Milonas Drums Academy».

Οι μαθητές μας με τον υπεύθυνο καθηγητή κ. Μιχάλη Καβούλη σε ένα ραντεβού με τον μοναδικό Έλληνα ντράμερ Κώστα Μυλωνά και τους σπουδαστές της  Kostas Milonas Drums Academy σε μια ξεχωριστή μουσική συνάντηση!

Ευχαριστούμε τους χορηγούς 1. TSIATSIOS TOURS ,  2. ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΕΙΟ ΔΡΟΥΓΚΑΣ , 3.ROCHERS VILLE - ΓΙΩΡΓΟΣ ΑΔΑΜΟΣ 4. MINI MARKET ΦΩΤΟΠΟΥΛΟΣ που έκαναν δυνατή τη συμμετοχή μας.

 

·         Rockschool Exames

Συμμετοχή των μαθητών της τάξης κρουστών (υπεύθυνος καθηγητής Μιχάλης Καβούλης) στις εξετάσεις του Rockschool.

Οι μαθητές : Αδάμος Κων/νος, Γραβάνης Ταξιάρχης, Κατσιαμάνης Βασίλειος,  Κοσβύρα Νικολέτα , πέρασαν με επιτυχία τις εξετάσεις και απέκτησαν το τίτλο πιστοποίησης:

ROCKSCHOOL DRUMS DEBUT CERTIFICATED

 

·         Χριστουγεννιάτικη Συναυλία της Φιλαρμονικής Δήμου Μετεώρων.

Με τον  δικό της τρόπο μοιράζει ευχές για το νέο έτος η Δημοτική μας Φιλαρμονική, που φυσικά δεν είναι άλλος , από…. τη μεγάλη Χριστουγεννιάτικη Συναυλία που εδώ και λίγα χρόνια έχει καθιερωθεί να γίνεται τις μέρες των εορτών.

Σε μια μοναδικά χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα η Φιλαρμονική μας   γεμίζει με χριστουγεννιάτικες μελωδικές ευχές ντόπιους και επισκέπτες.

 

·         Ρεσιτάλ Κιθάρας με την Ελευθερία Μεσημέρη

 Κυριακή 7 Ιανουαρίου 2024

 

Στα πλαίσια των διπλωματικών της εξετάσεων ( Τάξη Κιθάρας- Κ. Δριτσέλη) ,  η Ελευθερία Μεσημέρη έδωσε ρεσιτάλ κλασικής κιθάρας ερμηνεύοντας έργα των John Dowland, Johann Sebastian Bach, Johann Kaspar Mertz, Joaquin Turina, Joaquín Rodrigo αποσπώντας το δυνατό χειροκρότημα του κοινού.

 

Ακολούθως την Κυριακή 14 Ιανουαρίου 2024 διενεργήθηκαν στη Μουσική Σχολή Δήμου Μετεώρων οι απολυτήριες εξετάσεις Κιθάρας χειμερινού εξαμήνου Σχ. έτους 2023-24 με την υποψηφία ΜΕΣΗΜΕΡΗ ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ του Γεωργίου ένα λαμβάνει το  ΔΙΠΛΩΜΑ ΚΙΘΑΡΑΣ με ΑΡΙΣΤΑ - Δέκα ( ΠΑΜΨΗΦΕΙ) και με κολακευτικά σχόλια  από την εξεταστική επιτροπή για

την απόδοσή της σε ένα ιδιαίτερα δύσκολο πρόγραμμα.

Να σημειωθεί ότι είναι το  1ο ΔΙΠΛΩΜΑ ΚΙΘΑΡΑΣ που  έδωσε η Μουσική Σχολή Δήμου Μετεώρων.

 

·         Συμμετοχή του τμήματος Drum Line στον Ημιμαραθώνιο Καλαμπάκα – Τρίκαλα Θ. Σταμόπουλος.

 

Συμβάλλοντας στο μεγάλο αθλητικό γεγονός της περιοχής μας η τάξη κρουστών και το τμήμα drumline της  Μουσικής Σχολής Δήμου Μετεώρων, με υπεύθυνο τον καθηγητή τους Μ. Καβούλη, έδωσε το ρυθμό στην πολυπληθέστερη ορχήστρα, τους αθλητές του ημιμαραθωνίου Θ. Σταμόπουλος δίνοντας μια ξεχωριστή νότα  στη διοργάνωση.

 

·         Συμμετοχή της Δημοτικής Φιλαρμονικής μας στην 8η Συνάντηση Φιλαρμονικών Τυρνάβου.

 

 

Μια ακόμη υπέροχη εμπειρία πρόσθεσε στο ενεργητικό της η Δημοτική Φιλαρμονική Μετεώρων με τη συμμετοχή της στην 8η Συνάντηση Φιλαρμονικών Τυρνάβου που έγινε το Σάββατο 13 Απριλίου 2024.

Στη συνάντηση αυτή,  που μόνο θετικό πρόσημο είχε για όλους τους συμμετέχοντες, εμφανίστηκαν : η  Φιλαρμονική Τυρνάβου που είχε και τη διοργάνωση , η Φιλαρμονική Δήμου Ελασσόνας, και η Φιλαρμονική Δήμου Σκιάθου.

Η Φιλαρμονική μας , απέσπασε  εγκωμιαστικές  κριτικές και ένα δυνατό χειροκρότημα αφήνοντας τις καλύτερες εντυπώσεις με την εμφάνισή της και εκπροσωπώντας το Δήμο και την περιοχή μας επάξια.

 

 

·         Υποδοχή της Ολυμπιακής Φλόγας στην Καλαμπάκα.

 

Ξεχωριστή εκδήλωση που γέμισε με περηφάνια όλους , η Υποδοχή της Ολυμπιακής Φλόγας στην πόλη μας Καλαμπάκα, την Κυριακή 21 Απριλίου 2024. Η Δημοτική μας Φιλαρμονική επέδωσε άριστα τον Ολυμπιακό Ύμνο,  συνοδεύοντας τη Σοπράνο Ζάρα Μαράικε  καθώς και τους Εθνικούς Ύμνους Γαλλίας και Ελλάδας αποσπώντας κολακευτικά σχόλια από όλους .

 

·         Στην Αυλή της Μουσικής- «Τα ζώα φτιάχνουν ορχήστρα!» - Μουσικό Εργαστήρι για παιδιά Α  και Β τάξεων Δημοτικού.

Στα πλαίσια του προγράμματος «Στην αυλή της Μουσικής» ( δράσεις για τα παιδιά των σχολείων της πόλης μας) που εκπονούμε εδώ και χρόνια,  φέτος δημιουργήσαμε ένα εργαστήρι προσαρμοσμένο στην ηλικία των παιδιών της Α και Β τάξης Δημοτικού Σχολείου , βασισμένο  στο έργο του συνθέτη Camille Saint-Saëns, το Καρναβάλι των ζώων  που  σκοπό έχει να φέρει σε επαφή τα παιδιά με το ηχόχρωμα, την εκφραστικότητα  αλλά και τις δυνατότητες του κάθε οργάνου.

Ευχαριστούμε τους Δ/ντες και Εκπαιδευτικούς των σχολείων της πόλης μας για την ανταπόκριση στο κάλεσμά μας και την συμμετοχή κάνοντας τη συνεργασία μας το κλειδί για να ανοίξει για το κάθε παιδί ….η πόρτα στην αυλή της Μουσικής!

 

Και συνεχίζουμε……… επιβάτες της ρόδας του λούνα παρκ που περιμένει το επόμενο κρεσέντο!

 











Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.