Τελευταίες Ειδήσεις

«Ρεσιτάλ Πιάνου με την Ελένη Παππά»


Κυριακή 26 Μαΐου 2024, 7.30΄μμ., Μουσείο Τσιτσάνη

Ο Σύλλογος Φίλων Μουσικής Τρικάλων (ΣΦΜΤ) διοργανώνει με την γνωστή σολίστ Ελένη Παππά ένα ξεχωριστό ρεσιτάλ πιάνου. Η εξαιρετική μουσικός θα προσφέρει στο κοινό την ερμηνεία της σε γνωστά έργα του κλασικού ρεπερτορίου αλλά και λιγότερο γνωστά μουσικά κομμάτια  αξιόλογων σύγχρονων δημιουργών.

Το πρόγραμμα περιλαμβάνει έργα των: Wolfgang Amadeus Mozart, Robert Schumann , Grazyna Bacewicz , Franz Liszt  και Κωνσταντίας Γουρζή.

Η Ελένη Παππά αποφοίτησε από το University of Alberta με Doctor of Music (piano) και Master of Music (double major in piano performance and piano pedagogy) με καθηγητές τους Patricia Tao και Jacques Després, από τη ΣΕΦΑΑ του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας (ΜSc «Άσκηση και Υγεία»), από το Ιόνιο Πανεπιστήμιο με ειδίκευση στην ερμηνεία (πιάνο) με καθηγήτρια τη Μαρία Κωλέττη, και από το Δημοτικό Ωδείο Λάρισας  (Δίπλωμα πιάνου) με καθηγητή τον Απόστολο Αλεξίου. Κατά τη διάρκεια των σπουδών της απέσπασε υποτροφίες από το University of Alberta, καναδικούς φορείς, το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας, το ΙΚΥ και το ίδρυμα «Λίλιαν Βουδούρη». Συμμετείχε στο Summer Piano Festival του Banff Center for the Arts, στο Θερινό Φεστιβάλ Παξών και σε πολλά σεμινάρια πιάνου. Εργάστηκε ως βοηθός καθηγητή στο University of Alberta, και ως ακκόμπανιστ στο Δημοτικό Ωδείο Λάρισας και στις σχολές χορού “Edmonton School of Ballet” και “Dance Alberta”. Έχει παρουσιάσει πολλά ατομικά ρεσιτάλ πιάνου και συναυλίες μουσικής δωματίου στην Ελλάδα και τον Καναδά.  Από το 2013 διδάσκει πιάνο στο Μουσικό Σχολείο Τρικάλων.

Είσοδος: Ελεύθερη

 

Η Πρόεδρος                                                      Η Αντιπρόεδρος Διοικητικού

Τζένη Τζοκα-Βαρδουλη                                                             Εύη Ντάφη

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.