Τελευταίες Ειδήσεις

Επίσκεψη ομάδας από το πρόγραμμα «The Examined Life: Greek studies in the Schools»


Tην Δευτέρα 15 Απριλίου είχαμε τη χαρά να υποδεχθούμε στη Βιβλιοθήκη μια ομάδα εκπαιδευτικών, βιβλιοθηκονόμων και συγγραφέων από τις Ηνωμένες Πολιτείες. Το “The Examined Life, που ξεκίνησε το 1999, είναι ένα επαγγελματικό πρόγραμμα για δασκάλους που έχει σχεδιαστεί για την ενίσχυση των Ελληνικών Σπουδών σε σχολεία της περιοχής της Βοστώνης. Το Ίδρυμα 26.2 Foundation (https://www.26-2.org/) συνεργάζεται στενά με τους διοργανωτές του προγράμματος για να υποστηρίξει εκπαιδευτικούς στην περιοχή MetroWest της Μασαχουσέτης, ιδίως στις πόλεις Ashland και Hopkinton.

Οι στόχοι του προγράμματος περιλαμβάνουν υποτροφίες, ανάπτυξη υλικού προγράμματος σπουδών και ενημέρωση της κοινότητας σχετικά με την ιστορία, τον πολιτισμό και τα επιτεύγματα της αρχαίας και σύγχρονης Ελλάδας. Το “The Examined Life” υποστηρίζει 20 δασκάλους που επιλέγονται κάθε χρόνο, οι οποίοι συναντώνται τακτικά με εξωτερικούς μελετητές σε μια σειρά από σεμινάρια, εργαστήρια και συνεχείς συζητήσεις για τρόπους ενσωμάτωσης της γνώσης και της διδασκαλίας. Περιλαμβάνει επίσης εκπαιδευτικές περιηγήσεις στην Ελλάδα.

Οι συμμετέχοντες του προγράμματος ξεναγήθηκαν σε όλους τους χώρους της Βιβλιοθήκης και ενημερώθηκαν για τα εκπαιδευτικά προγράμματα, τις δράσεις εξωστρέφειας και τις υπηρεσίες προς το κοινό. Εντυπωσιάστηκαν από τη σύγχρονη αρχιτεκτονική και την  υλικοτεχνική υποδομή της Βιβλιοθήκης.

Βιβλιοθήκη Καλαμπάκας

 

 

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.