Τελευταίες Ειδήσεις

«ΜΕ ΔΥΟ ΤΡΟΧΟΥΣ ΑΓΚΑΛΙΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΕΛΛΗΝΟΦΩΝΗ ΝΟΤΙΑ ΙΤΑΛΙΑ»


Για τον Έλληνα, λίγοι προορισμοί παρουσιάζουν τόσο μεγάλο ενδιαφέρον, όσο μία περιήγηση στα ελληνόφωνα χωριά της Κάτω Ιταλίας. Από τον 8ο π.Χ, η Κάτω Ιταλία αποτέλεσε το πεδίο μιας εκπληκτικής αποικιοκρατίας από τον αρχαίο Ελληνισμό του οποίου τα σημάδια παραμένουν ακόμα ζωντανά.

Ήταν οι περίφημοι Γκρεκάνοι, οι οποίοι κατοικούν στις 9 κωμοπόλεις και χωριά – ζωντανά ιστορικά μνημεία που απλώνονται νότια της πόλης του Lecce, περιοχή γνωστή ως Grecia Salentina.

Ήρθε ο Δήμος Μετεώρων, διαμέσου του Σπύρου Νικολογιάννη και υπέγραψε ένα Σύμφωνο Συνεργασίας με το Δήμο Calimera, όπου σύμφωνα με τους ντόπιους, «εσύ δεν είσαι ξένος εδώ στην Καλημέρα».

Έτσι ο Νικολογιάννης Σπύρος - τοπικός Σύμβουλος Καλαμπάκας και ο Καντζούρας Γεώργιος, και πάλι ποδηλατώντας, ξεκινάμε την Κυριακή 21-04-2024, ώρα 10:30’ πμ με αφετηρία την πλατεία Δημαρχείου να αγκαλιάσουμε τις εννιά (09) ελληνόφωνες πόλεις της Grecia Salentina, όπου θα πραγματοποιηθεί υποδοχή σε κάθε δημαρχείο, σε μία προσπάθεια εξωστρέφειας, ευρύτερης συνεργασίας, προβολής και προώθησης των δύο πλευρών που τόσα κοινά έχουν στη μακραίωνη ιστορία τους!

 

ΧΟΡΗΓΟΙ:

-          METEORA THRONES Travel Center

-          EPAVLIS METEORA SUITES HOTEL

-          E-BIKES GREECE METEORA

-          Valia Calda Restaurant - Meteora

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.