Τελευταίες Ειδήσεις

Έκθεση στο Μουσείο Γεωλογικών Σχηματισμών στο Καστράκι




 Mια σημαντική έκθεση φιλοξενείται το ερχόμενο Σαββατοκύριακο 20 και 21 Απριλίου στο Μουσείο Γεωλογικών  Σχηματισμών στο Καστράκι. Το μουσείο Καστρακίου θα μετατραπεί σε ένα διεθνές σταυροδρόμι καλλιτεχνικής δράσης.

 

Όλα τα εκθέματα έχουν δημιουργηθεί στο Σεμινάριο Κεραμικής που έλαβε χώρα το Theodorouart studio - εργαστήριο κεραμικής στο Καστράκι του Δ.Μετεωρων από τις 8/4/2024 έως και 22/4/2024 με τη συμμετοχή σπουδάιων καλλιτεχνών από όλο τον κόσμο.

Η έκθεση που θα παρουσιαστεί στο φιλόξενο χώρο του Μουσείου Γεωλογικών Σχηματισμών και έχει ως στόχο να αναδείξει την τέχνη της κεραμικης και μέσα από αυτό την τοπική κουλτούρα και πολιτισμό.

 

Το Theodorouart studio – εργαστήριο για άλλη μια φορά πρωτοπορεί συμμετέχοντας ενεργά στην προβολή των Μετεώρων παγκοσμίως, διοργανώνοντας ένα σεμινάριο όπου δημιουργούνται και θα παρουσιαστούν έργα με πηλό κατασκευασμένα με εξειδικευμένες τεχνικές (γυαλώματα από στάχτες ελιάς, δρυς και πλατάνου που συλλέχθηκαν το χειμώνα από τα τζάκια της περιοχής καθώς και η τεχνική Horse hair σε φούρνο raku με επιχρίσματα από διάφορα χώματα από την περιοχή των ΜΕΤΕΩΡΩΝ και έγιναν Terra Sigillata).

 

Το Σεμινάριο τελεί υπό την αιγίδα του  Eutopia Art Residency  και περιλαμβάνει επίσης υπαίθριες δραστηριότητες και περιπατητικό τουρισμό  στα μονοπάτια των Μετεώρων.

  Η έκθεση θα είναι  ανοιχτή για το κοινό.

Το συντονισμό της διοργάνωσης έχει η κα Εφη Δρουγκα.

 

 Ευχαριστούμε θερμά την κα ΜΠΛΟΥΤΣΟΥ ΑΜΑΛΙΑ για την πολύτιμη βοήθεια της .

Ευχαριστούμε θερμά τον ΔΗΜΟ ΜΕΤΕΩΡΩΝ και ιδιαίτερα τον Δήμαρχο κ.ΛΕΥΤΕΡΗ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟ για την στήριξη του και την παραχώρηση του Μουσείου Γεωλογικών Σχηματισμών για την πραγματοποίηση της έκθεσης.

 

Λίστα συμμετεχόντων καλλιτεχνών

1/ BLANCHE OFFRET - FRANCE

2/FOTINI MICHAILIDI -PAPHOS-CYPRUS

3/LOIS SAMUELS-L.A -USA

4/ANGELIKA FRITZSCHE-GYTHIO LAKONIAS

5/SHANYAR ABDULLAH ALGARAD-BAGDATI -IRAK

6/LYN NIXON-AUSTRALIA

7/JODI MUZYLOWSKI-BANKOUVER-CANADAS

8/NATALIA MALTCEVA -LIMASSOL-CYPRUS

9/ZOE THEODOROU -METEORA

10/MARO THEODOROU -METEORA

--

 



Με εκτίμηση,

Μάρω Θεοδώρου

Ζωζω Θεοδώρου


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.