Τελευταίες Ειδήσεις

Η ΥΓΕΙΑ δεν είναι ΕΜΠΟΡΕΥΜΑ – Είναι ΔΙΚΑΙΩΜΑ


ΔΕΥΤΕΡΑ 8 ΑΠΡΙΛΙΟΥ ΜΕΡΑ ΔΡΑΣΗΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΓΕΙΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ  & ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ 12:30π.μ.

 ΕΙΣΟΔΟ ΤΟΥ ΤΕΠ Γ.Ν.ΤΡΙΚΑΛΩΝ

Κ Α Λ Ε Σ Μ Α

Με αφορμή την 7η Απριλίου-Παγκόσμια Ημέρα για την Υγεία, ο Σύλλογός μας, ενώνουμε τη ΦΩΝΗ ΜΑΣ με τα υπόλοιπα σωματεία εργαζομένων στις δημόσιες μονάδες υγείας του Νομού μας.

Με  αιτήματα:

1.ΚΑΜΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ στα απογευματινά επί πληρωμή χειρουργεία!

2.Επείγουσες προσλήψεις προσωπικού για την ασφαλή διενέργεια  των χειρουργικών επεμβάσεων    και τη λειτουργία όλων των χειρουργικών αιθουσών!

3. ΟΧΙ στην λειτουργία Νοσοκομείου & Κ.Υ.  του νομού μας με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια.

4.ΟΧΙ στην Επέκταση της επιχειρηματικής δράσης στην Υγεία.

Ø Δεν ανεχόμαστε τις προσπάθειες ιδιωτικοποίησης των δημόσιων νοσοκομείων και τη μετατροπή τους σε νομικές μορφές όπως ΝΠΙΔ ή παραρτήματα Ανωνύμων Εταιρειών.

Ø Δεν μπορούμε να ανεχθούμε την εντατικοποίηση του προσωπικού, τη μείωση των μισθών, τις απολύσεις και την εργασιακή ανασφάλεια που απειλεί δεκάδες χιλιάδες συναδέλφους και επηρεάζει αρνητικά την παροχή φροντίδας στους ασθενείς.

Ø Δεν ανεχόμαστε να παραμένει κλειστή η Ψυχιατρική Κλινική του Νοσοκομείου μας και να συρρικνώνονται οι Δομές Ψυχικής Υγείας. Είναι ανησυχητικές οι επιπτώσεις,  που επιφέρουν οι πολιτικές της κυβέρνησης στην Υγεία, με την ψήφιση του νομοσχέδιου για την Ψυχική Υγεία.

Ø Είμαστε ενάντια στο νέο νομοσχέδιο που επιτρέπει ιδιωτικό έργο σε νοσοκομειακούς γιατρούς και επιβάλλει απαράδεκτες επιβαρύνσεις στα παραπεμπτικά για εργαστηριακές εξετάσεις.

Οι Υγειονομικοί Σύλλογοι του νομού μας συνεχίζουμε και δυναμώνουμε τις κοινές αγωνιστικές παρεμβάσεις μας μαζί με τα  υπόλοιπα σωματεία Συνταξιούχων-Εργαζομένων και μαζικούς Φορείς  του νομού μας ενάντια στα κυβερνητικά σχέδια για το «νέο ΕΣΥ» και την επέκταση της επιχειρηματικής δράσης.

Δυναμώνουμε τις διεκδικήσεις μας για:

Ø Ουσιαστικές αυξήσεις στους μισθούς. Επαναφορά 13ου – 14ου  μισθού. Μισθολογική αναγνώριση της προϋπηρεσίας των ετών 2016 – 2017.

Ø Αύξηση και επέκταση του ανθυγιεινού επιδόματος σε όλους τους εργαζόμενους στις δημόσιες μονάδες υγείας και το ΕΚΑΒ. Ένταξη στα Βαρέα Ανθυγιεινά Επαγγέλματα.

Ø Μαζικές προσλήψεις μόνιμου προσωπικού με επείγουσες διαδικασίες. Μονιμοποίηση, με νομοθετική ρύθμιση, όλων των συμβασιούχων (επικουρικών, ΣΟΧ, ΟΑΕΔ, Ειδικευόμενων νοσηλευτών).

Ø ΟΧΙ στη λειτουργία των Δημόσιων Μονάδων υγείας με ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια. Κατάργηση της επιχειρηματικής δράσης σε Υγεία, Πρόνοια και Κοινωνική Ασφάλιση.

Ø Επαναλειτουργία της Ψυχιατρικής Κλινικής με πλήρη στελέχωση με το αναγκαίο μόνιμο προσωπικό  που

Ø Να μην κατατεθεί το νομοσχέδιο που συνεχίζει το έγκλημα της υποβάθμισης και εμπορευματοποίησης των δημόσιων μονάδων ψυχικής υγείας και απεξάρτησης.

Καλούμε  σε συμμετοχή Σωματεία Συνταξιούχων, Εργαζομένων,

Σύλλογοι & Μαζικοί Φορείς του νομού μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.