Τελευταίες Ειδήσεις

Παντελής Περιβολάρης: Να θεσπιστεί το αδίκημα της γυναικοκτονίας, καμία ανοχή στα εγκλήματα έμφυλης και ρατσιστικής βίας.


Απαντώντας σε ερωτήσεις πολιτών κατά τη σημερινή του παρουσία στο Κορωπί Αττικής, ο υποψήφιος ευρωβουλευτής με τους Δημοκράτες του Ανδρέα Λοβέρδου, Παντελής Περιβολάρης τόνισε:

«Να θεσπιστεί το αδίκημα της γυναικοκτονίας. Γιατί πρέπει να θεσπιστεί; Διότι έτσι θα κοπεί κάθε ελαφρυντικό. Δεν θα υπάρχει πρόωρη αποφυλάκιση. Στην Αγγλία το λένε Whole Life Order, στην Ελλάδα το είχαμε πει παλαιότερα «όταν λέμε ισόβια, εννοούμε ισόβια». Και επίσης αυτό δεν θα αφορά μόνο την τελική μορφή της πράξης, αλλά και την απόπειρα. Στα εγκλήματα έμφυλης βίας και ρατσιστικής βίας καμία ανοχή. Με ρωτάτε επίσης γιατί η αστυνομία παρουσίασε την θλιβερή εικόνα που παρουσίασε. Το πρόβλημα δεν είναι ο Υπουργός. Το πρόβλημα είναι χειρισμοί του Πρωθυπουργού. Αναλαμβάνει το 2019 ο πιο πετυχημένος Υπουργός στο πόστο αυτό, αλλά το 2021 αντικαταστάθηκε. Ο αντικαταστάτης του αντικαταστάθηκε και αυτός το 2023. Ήρθε νέος ο οποίος σε λίγο καιρό ανασχηματίστηκε και ο επόμενος και αυτός έμεινε πολύ λίγο καιρό στο πόστο, για να επιστρέψει ο πρώτος. Όλες αυτές οι αλλαγές για να γυρίσουμε στην αρχή, αλλά δεν διοικείται έτσι το Υπουργείο Προστασίας του Πολίτη».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.