Τελευταίες Ειδήσεις

Μάθημα ΚΑΡΠΑ για την ΣΤ΄ τάξη του 5ου Δ.Σ. Καλαμπάκας




Την Παρασκευή 19/4/2024, για 7η χρονιά οι μαθητές της ΣΤ΄ τάξης του 5ου Δημοτικού Σχολείου Καλαμπάκας διδάχθηκαν την Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση-ΚΑΡΠΑ

 

Το μάθημα ΚΑΡΠΑ έγινε από την εκπαιδευτικό του σχολείου κα Δήμητρα Οικονόμου.

Η εν λόγω εκπαιδευτικός, έχει παρακολουθήσει το εκπαιδευτικό-επιμορφωτικό σεμινάριο εκπαιδευτικών με τίτλο “Καρδιοπνευμονική Αναζωογόνηση με τη χρήση Αυτόματου Εξωτερικού Απινιδωτή”, του προγράμματος, “Διδασκαλία της ΚΑΡΠΑ”, του Τμήματος Επιστήμης Φυσικής Αγωγής και Αθλητισμού (ΤΕΦΑΑ) του Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, με υπεύθυνη καθηγήτρια την κα Χριστίνα Καρατζαφέρη και έχει πιστοποιηθεί για αυτό.

Για την πραγματοποίηση του μαθήματος χρησιμοποιήθηκε το ειδικό εκπαιδευτικό υλικό του προγράμματος και υπήρχε υποστήριξη από την αναισθησιολόγο-ερευνήτρια ΤΕΦΑΑ ΠΘ κα Ελένη Πολύζου.

Πολύτιμο βοήθημα ήταν το βιβλίο “Η διδασκαλία της ΚΑΡΠΑ στην εκπαίδευση”, Χ. Καρατζαφέρη, Ε. Πολύζου, Ν. Διγγελίδης, Γ. Κ. Σακκάς, ΤΕΦΑΑ ΠΘ.

Οι μαθητές ανταποκρίθηκαν με ενθουσιασμό και έκαναν πρακτική εξάσκηση στο πρόπλασμα που μας διέθεσε η κα Ελένη Πολύζου, την οποία και ευχαριστούμε θερμά.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.