Τελευταίες Ειδήσεις

Στο τελείωμα του καλοκαιριού θα ξεκινήσουν οι αποκαταστάσεις του οδικού δικτύου στον Ασπροπόταμο


Ο χάρτης των αποκαταστάσεων καταστροφών που προκλήθηκαν στο οδικό δίκτυο της Περιφέρειας Θεσσαλίας από τον Daniel βρέθηκε σήμερα στο επίκεντρο της συνάντησης ανάμεσα στον Περιφερειάρχη Θεσσαλίας Δ. Κουρέτα και τον υφυπουργό Υποδομών Ν. Ταχιό. Στην τεχνική σύσκεψη συμμετείχαν οι αντιπεριφερειάρχες των τεσσάρων περιφερειακών ενοτήτων καθώς και υπηρεσιακοί παράγοντες τόσο της Περιφέρειας, όσο και του Υπουργείου.


Σύμφωνα με τον κ. Ταχιάο μέχρι τον προσεχή Ιούνιο θα έχουν ολοκληρωθεί τα τεύχη δημοπράτησης και η διαπραγμάτευση με τους αναδόχους, ώστε να προχωρήσει η αποκατάσταση από τους ίδιους τόσο στο επίπεδο της μελέτες, όσο και της κατασκευής. Με βάση τις εκτιμήσεις της Περιφέρειας Θεσσαλίας πάντως η ολοκλήρωση των υποδομών δεν αναμένεται πριν το καλοκαίρι του 2025, ενώ το συνολικό κόστος θα φτάσει τα 930 εκατ. ευρώ.



Με μια πρώτη εκτίμηση και εάν μπει σε γραμμή προτεραιότητας μετά το Πήλιο ο οδικός άξονας Καλαμπάκα Ασπροπόταμος μαζί και την γέφυρα της Διάβας το πιο ρεαλιστικό σενάριο για να τοποθετηθεί εργολάβος και να ξεκινήσει τις εργασίες θα είναι μετά το 15Αυγουστο αφού σχεδόν όλες οι κατασκευαστικές εταιρίες στα μέσα του Αυγούστου το προσωπικό ασκεί το δικαίωμα της αδείας και άπαντες επιστρέφουν για εργασία μετά τις 20 Αυγούστου


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.