Τελευταίες Ειδήσεις

Ταχιάος: Αρχές καλοκαιριού η αποκατάσταση της γέφυρας Διάβας

 -Επίσκεψη στην Καλαμπάκα και σύσκεψη με τον Δήμαρχο Λ. Αβραμόπουλο παρουσία Λιούτα -Παπακώστα

Αρχές καλοκαιριού θα γίνουν οι συμβασιοποιήσεις των έργων για τις καταστροφές του DANIEL  και ένα από τα πρώτα εργοτάξια που θα ανοίξουν θα είναι αυτό στη γέφυρα Διάβας δήλωσε ο υφυπουργός Υποδομών κ. Ταχιάος κατά την Κυριακάτικη επίσκεψή του στην Καλαμπάκα.

Ο κ. Ταχιάος έφτασε αργά το μεσημέρι στο Δημαρχείο όπου τον υποδέχτηκε ο Δήμαρχος Μετεώρων Λευτέρης Αβραμόπουλος όπου πραγματοποιήθηκε σύσκεψη παρουσία των Τρικαλινών βουλευτών κ.κ. Λιούτα και Παπακώστα κεκλεισμένων των θυρών.

Μετά το πέρας της σύσκεψης ο κ. Ταχιάος ανέφερε ότι ο Δήμος Μετεώρων είναι από τις πλέον πληγείσες περιοχές  τονίζοντας ότι η γέφυρα της Διάβας αποτελεί μεγάλη προτεραιότητα και σύντομα θα δημοπρατηθεί.

Θα είναι ένα από τα έργα που θα εγκατασταθούν τα πρώτα εργοτάξια για έναρξη των εργασιών καθώς επιλέχθηκε η αποκατάσταση της υφιστάμενης αλλά με τρόπο που να μπορεί να αντέξει φαινόμενα επιπέδου DANIEL, εκτιμώντας πως είναι απίθανο να επαναληφθεί.

Σημείωσε ότι ο Δήμος Μετεώρων θα έχει το μερίδιο του λέοντος στις επιχορηγήσεις στην ΠΕ Τρικάλων προσθέτοντας ότι με την συνδρομή του κ. Αβραμόπουλου θα γίνει προτεραιοποίηση των έργων ώστε να διασφαλιστεί η επικοινωνία με τους οικισμούς και να αποκατασταθεί η οικονομική δραστηριότητα στην περιοχή.

 

Από την πλευρά του ο κ. Αβραμόπουλος ευχαρίστησε τον κ. Ταχιάο, για την συνεχή ενημέρωση του τελευταίου εξαμήνου για όλα εκφράζοντας την  ικανοποίηση του που θα γίνει ανακατασκευή της ίδιας γέφυρας στη Διάβα υπογραμμίζοντας πως μέχρι τέλος Μαρτίου θα υπάρξει στενότερη συνεργασία, για να ταυτιστούν τα έργα που έχουν μελετήσει οι δύο πλευρές.

Η κ. Παπακώστα σημείωσε ότι στόχος είναι να αποκατασταθεί η προσβασιμότητα στους οικισμούς και η οικονομική δραστηριότητα, και ο Δήμος Μετεώρων να έχει γενναία χρηματοδότηση.

Ο κ. Λιούτας τέλος εξέφρασε τη βεβαιότητα ότι θα τηρηθούν τα χρονοδιαγράμματα και ότι η γέφυρα της Διάβας με την ανακτασκευή θα ολοκληρωθεί σε σύντομο χρονικό διάστημα.

 




 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.