Τελευταίες Ειδήσεις

Η κυβέρνηση εκτροχιάστηκε


Του Γιώργου Βαιου

Απαντώντας σε ερώτηση για τις πρόσφατες δημοσκοπήσεις ο κ. Μητσοτάκης είπε πως η κυβέρνηση εφαρμόζει «ένα τολμηρό πρόγραμμα σημαντικών μεταρρυθμίσεων και αλλαγών στην ελληνική κοινωνία». Προσέθεσε δε «καταλαβαίνω απόλυτα γιατί αυτές οι μεγάλες αλλαγές μπορεί να προκαλούν και συγκρούσεις και αντιπαραθέσεις και ενίοτε μια προσωρινή φθορά.

Ωστόσο μια σειρά στοιχείων που καταγράφονται στις δημοσκοπήσεις χτυπούν …καμπανάκι.

Οι αγρότες έφυγαν από τα μπλόκα και τις συναντήσεις, δίχως ελπίδες και ακόμα περιμένουν τα ψίχουλα που τους υποσχέθηκαν.

Οι πολίτες δείχνουν στη συντριπτική πλειοψηφία πως περιμένουν να γίνουν περισσότερα για να φωτιστούν όλες οι πτυχές του πολύνεκρου δυστυχήματος στα Τέμπη. Στο ερώτημα αν το δικαστικό και το πολιτικό σύστημα έχουν κινηθεί αποτελεσματικά για να αποδοθούν ευθύνες για το δυστύχημα στα Τέμπη σε ποσοστό 88% οι ερωτηθέντες απαντούν πως όχι.

Περισσότεροι από οκτώ στους δέκα ερωτηθέντες λένε πως είναι καθόλου ή λίγο ικανοποιημένοι από τα μέτρα της κυβέρνησης για την αντιμετώπιση της ακρίβειας.

Επίσης, μια διαφορετική εικόνα καταγράφεται σε σφυγμομετρήσεις για τα μη κρατικά πανεπιστημιακά ιδρύματα. Παρά το γεγονός ότι στις προηγούμενες μετρήσεις η πλειοψηφία της κοινής γνώμης εμφανιζόταν θετική στη συγκεκριμένη ρύθμιση στη νέα έρευνα φαίνεται μια αλλαγή του κλίματος καθώς η πλειοψηφία των πολιτών εμφανίζεται αντίθετη στη λειτουργία ιδιωτικών πανεπιστημίων, με αρνητικές να είναι κυρίως οι νεότερες ηλικίες.

Πολύ μεγάλη παραμένει η δυσαρέσκεια για την αποτελεσματικότητα της αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, σύμφωνα με την αξιολόγηση των πολιτών.

Η πλειοψηφία των πολιτών στέλνει το μήνυμα ότι «στραβά αρμενίζουμε» καθώς στην ερώτηση «κατά τη γνώμη σας η χώρα αυτή την περίοδο κινείται προς τη σωστή ή προς τη λάθος κατεύθυνση» το 60% απαντά προς τη λάθος κατεύθυνση.

Το γνωστό ρητό "ουκ αν λάβοις παρά του μη έχοντος" μπορεί να ακουστεί πολλές φορές φέτος από την πλευρά της κυβέρνησης, διότι τα πράγματα άρχισαν να ζορίζουν επικίνδυνα.

Κλείνοντας θα ξεχνούσα την εκκλησιά της πατρίδας μας καθώς και το ποίμνιο.

Η κυβέρνηση δεν τους άκουσε.

Από κάποιον πατέρα της εκκλησίας άκουσα να λέει:

«Μάρθα Μάρθα, μεριμνᾷς καὶ τυρβάζῃ περὶ πολλά· ἑνὸς δέ ἐστι χρεία» (Λουκ. 10,42)


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.