Τελευταίες Ειδήσεις

ΜΠΑΖΩΝΟΥΝ ΚΑΙ ΤΗΝ ΑΛΗΘΕΙΑ

 


Γράφει ο Δρ. Κώστας Πατέρας

D. Ed., M.Ed., Ph.D.

 

 

        Η κυβέρνηση του Κυρίου Μητσοτάκη, που δεν είναι πλέον της Ν.Δ., και ούτε της Κεντροδεξιάς, αλλά ένας πολιτικός…αχταρμάς, που έγινε λιμάνι για τους ψευτοαριστερούς, για τα …κουφάρια του Σημιτικού ΠΑΣΟΚ και για τους ΛΟΑΤΚΙ, αυτή λοιπόν η κυβέρνηση, που πορεύεται χωρίς ιδεολογία και χωρίς τις αρχές του ιδρυτού της Κων.νου Καραμανλή, έχει χάσει… την μπάλα, με το έγκλημα στα Τέμπη και ο διασυρμός της είναι πρωτοφανής.

        Σε οποιαδήποτε Ευρωπαϊκή χώρα θα χει παραιτηθεί η κυβέρνηση και θα ζητούσε εκλογές.

        Στο … Ελλαδιστάν, όμως, του Μητοστάκη, που θυμίζει Δημοκρατία της «Μπανανίας», αν και πέρασε ένας χρόνος, από την μαύρη ημέρα της 28/02/23, δεν έγινε τίποτε, για να λάμψει η αλήθεια.

        Απεναντίας κωλυσιεργούν και προσπαθούν, με νύχια και με δόντια, να… μπαζώσουν και αυτήν την Αλήθεια.

        Η υποκριτική δήλωση του Πρωθυπουργού «πως συγκρούστηκαν τα ανθρώπινα λάθη με τις χρόνιες παθογένιες της Δημόσιας Διοίκησης, προκαλεί την οργή και την χλεύη της κοινωνίας.

        Ταυτόχρονα καταβάλλουν προσπάθεια να πείσουν τους αγανακτισμένους πολίτες, ότι πρόκειται για ανθρώπινο λάθος και ρίχνουν την ευθύνη σε χαμηλό προσωπικό του Ο.Σ.Ε.

        Για την έλλειψη, όμως, φωτοσήμανσης και τηλεδιοίκησης δεν ευθύνεται το εργατικό προσωπικό αλλά το πολιτικό προσωπικό, που δεν θέλουν, όμως, να το αγγίξουν.

        Δηλαδή, ο Κώστας του Αχιλλέα Καραμανλή, ως Υπουργός Έργων και Υποδομών, δεν έχει καμία ευθύνη ή τον απάλλαξε η … κάλπη των Σερρών;

        Έτσι ξεκίνησε προ καιρού ένα πολιτικό «μασάζ» στην κοινωνία, σαν κι αυτό, που έκανε ο Άκης Σκέρτσος, ο Απολιτίκ άνρθωπος, στους Βουλευτές της Ν.Δ. του Μητσοτάκη, για τον «γάμο» των ομοφυλοφίλων ζευγαριών, που τελικά πέρασε, με τεράστιες απώλειες, για τα κόμματα, που ψήφισαν τα «Σόδομα και τα Γόμορρα», και για την οικογένεια και την Εκκλησία.

        Πρώτος, στην προσπάθεια «κουκουλώματος» της υπόθεσης ήταν ο Μάκης Βορίδης και ακολούθησε, πρόσφατα, η Ντόρα Μπακογιάννη, που δήλωσε, ότι ο Πρώην Υπουργός υπέστη την «βάσανο» της εκλογής και αφού βγήκε βουλευτής είναι και … αθώος…!

                Φαίνεται πως το μόνο, που τους ενδιαφέρει, είναι η νομή της εξουσίας και η διαχείρηση του πακέτου ανάκαμψης, πολλών δεκάδων δις.ευρώ.

        Στην πραγματική Δημοκρατία, αν υπάρχει, γίνεται λόγος για διάκριση των τριών εξουσιών, της Νομοθετικής, της Εκτελεστικής και της Δικαστικής.

        Και οι τρείς δρουν αναξάρτητα η μία από την άλλη. Η Βουλή νομοθετεί, η Διοίκηση εκτελεί και η Δικαστική ελέγχει τους πάντες.

        Αυτά που υποστηρίζουν μερικοί της κυβέρνησης είναι στην κυριολεξία, παραμύθια της … χαλιμάς, αντισυνταγματικά και παράνομα.

        Πάντως, όλοι τους ψάχνουν για … «άλλοθι» για τον Πρωθυπουργό και για τον πρώην Υπουργό, Κώστα Καραμανλή και προσπαθούν να μπλέξουν στα σχέδιά τους και την Δικαιοσύνη, η οποία δεν είναι τόσο… τυφλή, όσο πρέπει.

        Αυτή η τακτική, δεν τιμά κανέναν και επιβεβαιώνει αυτό, που υποστήριζε ο Αλβέρτος Αϊνστάν, ότι «η δύναμη της εξουσίας ελκύει πάντα ανθρώπους με χαμηλή ηθική».

        Προχθές ήταν η μαύρη ημέρα μνήμης, για το έγκλημα των Τεμπών και ακόμα δεν έμαθε η κοινωνία τον ακριβή αριθμό των νεκρών.

        Μάλισα, αρχηγός κόμματος της Αντιπολίτευσης, στην Βουλή, έκανε λόγο και για 53 εξαϋλωθέντες και επίσης δεν έμαθε η κοινωνία ποτέ, γιατί έγινε το «μπάζωμα» στο χώρο του εγκλήματος, και ποιος έδωσε την εντολή και φυσικά ποιος ευθύνεται γι’ αυτό το ανοσιούργημα. Το ότι στοίχισε και περίπου 800.000ευρώ δεν συζητιέται..!

        Ο πρώην περιφερειάρχης Θεσσαλίας, Κώστας Αγοραστός, μίλησε για «εντολή άνωθεν», χωρίς να ονοματίζει το συγκεκριμένο πρόσωπο.

        Στο στόχαστρο ευθύνης μπήκε και ο Υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και
Προστασίας, Χρήστος Τριαντόπουλος, που δήλωσε ότι «το μπάζωμα έγινε ύστερα από αίτημα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας».

        Από ό,τι φαίνεται είπε ψέμματα,  για λόγους που αυτός γνωρίζει, αν και οι πολίτες πιστεύουν,  ότι το έκανε για να καλύψει την ευθύνη της κυβέρνησης Μητσοτάκη και φυσικά και τον τότε Υπουργό Κώστα Καραμανλή.

        Τον άδειασε, όμως, κανονικά ο Συντονιστής της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, Αντιστράτηγος Ευάγγελος Φαλάρας. Αυτός επιχειρούσε στον «κρανίου τόπο» των Τεμπών με 180 πυροσβέστες.

        Με θάρρος και με παρρησία τόνισε, στον Ταχυδρόμο του Βόλου, ότι «Ουδέποτε ζήτησα να μπαζωθεί ο χώρος, όπου σημειώθηκε το τραγικό δυστύχημα. Είμαι κατηγορηματικός, ως προς αυτό και θλίβομαι για ό,τι έχει λεχθεί».

        Δεν υπέκυψε στο δόγμα της τυφλής υπακοής και της αδιάκριτης υποταγής στα κελεύσματα της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

        Ενδεχομένως ο Στρατηγός να γνώριζε την άποψη του Πλάτωνα (424-348π.Χ.) «Αλήθεια πάντων μεν αγαθών θεοίς ηγείται, πάντων δε ανθρώποις» δηλ. (και για τους Θεούς και για τους ανθρώπους η αλήθεια προηγείται όλων των αγαθών».

        Ο Στρατηγός είπε την αλήθεια και μπράβο του χίλιες φορές και έβαλε κάθε… κατεργάρη στον … πάγκο του.

        Η ευθύνη για το έγκλημα των Τεμπών βαρύνει και υπαλλήλους και πολιτικούς και είναι ντροπή να αποφεύγου οι πολιτικοί την ανάληψη της ευθύνης, κρυπτόμενοι πίσω από τα ψευδοπορίσματα της Επιτροπής της Βουλής και πίσω από την «Ασυλία» των Υπουργών και των Βουλευτών.

        Αυτό το μέτρο του «Ακαταδίωκτου», που υπάρχει στην Ελλάδα, δεν ισχύει πουθενά στην Ε.Ε.

        Πρόσφατα μάλιστα στην Γαλλία, ο πρώην Πρόεδρος Νικολά Σαρκοζί, καταδικάστηκε σ’ ένα χρόνο φυλακή και του πέρασαν βραχιολάκι, όχι γιατί έκλεψε το Δημόσιο χρήμα, αλλά γιατί πήρε από ιδιώτη χρήματα για την προεκλογική περίοδο.

        Στην Ελλάδα, δυστυχώς, οι περισσότεροι απ’ αυτούς που μπαίνουν στην Βουλή ή αναλαμβάνουν υψηλές θέσεις με υψηλούς μισθούς εισέρχονται … ΠΑΜΦΤΩΧΟΙ και βγαίνουν ΠΑΜΠΛΟΥΤΟΙ, με δεκάδες διαμερίσματα, κότερα, άφθονο χρήμα, φωτοβολταϊκά, Αιολικά πάρκα και εργοστάσια.

        Το έγκλημα στα Τέμπη, θα παραμείνει σαν ένα μνημείο, που είναι αποτέλεσμα της Διαπλοκής, της Διαφθοράς και της Αδιαφορίας του Κράτους.

        Είναι παράλογο και δείχνει θρασύτητα ο Μητσοτάκης, όταν κάνει λόγο για «εργαλειοποίηση» του θέματος από όλη την Αντιπολίτευση.

        Δεν θέλει ο Πρωθυπουργός να πάει στις Ευρωεκλογές, έχοντας μπροστά του ούτε ένα ίχνος αίματος, απ’ αυτό που αθώα παιδιά, φίλοι και συγγενείς, έχυσαν μέσα στο φλεγόμενο και ανατραπέν τρένο. Άρον – άρον επιθυμεί να τα κλείσει όλα τα θέματα, φυσικά, όπως τον συμφέρει.

        Τεράστια ήταν η συμμετοχή Λαού και Εκκλησίας στην θλιβερή και μαύρη επέτειο του εγκλήματος των Τεμπών. Η λαοθάλασσα αυτή έκανε τους καρεκλοκένταυρους του Μαξίμου να χάσουν τον ύπνο τους.

        Δυστυχώς η Δημοκρατία αντιμετωπίζει μια άβυσσο δυσπιστίας, από την συντριπτική πλειοψηφία των πολιτών, παρά το πρόσφατο και απαράδεκτο σιγοντάρισμα του CNN.

        Η τιμωριτική ψήφος είναι καθ’ οδόν και θα ανατρέψει τα πάντα, όπως έκανε ο Daniel, σαρώνοντας και καταστρέφοντας την ζωή και την περιουσία των Θεσσαλών, αφού δεν υπήρχε ούτε κράτος πρόνοιας, ούτε Τοπική Αυτοδιοίκηση.

        Το πολιτικό κλίμα είναι βαρύ, για τον Μητσοτάκη για το έγκλημα των Τεμπών, για τον νόμο των Ομοφυλόφιλων, για τα μη Κρατικά Παν/μια, για την Ακρίβεια και την Αισχροκέρδεια και για την μεγάλη αναδιανομή του πλούτου και την δυστυχία των πολιτών.

        Ας καταλάβουν όλοι στην κυβέρνηση, πως «το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω».

        Το έγκλημα στο Μάτι έφαγε τον Αλέξη Τσίπρα. Το έγκλημα στα Τέμπη θα στείλει τον Κυριάκο Μητσοτάκη το χρονοντούλαπο της Ιστορίας.

       

       

       

       

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.