Τελευταίες Ειδήσεις

O 36χρονος που κινούσε τα νήματα από τη φυλακή και η πιθανή εμπλοκή στην επίθεση στο υπ. Εργασίας


Στις φυλακές σε σωφρονιστικό κατάστημα της χώρας κρατείται ο άνθρωπος που φέρεται να κινούσε τα νήματα τις οργάνωσης «Σύμπραξη Εκδίκησης» η οποία εξαρθρώνεται από το πρωί μετά από επιχειρήσεις που εξαπέλυσε η αντιτρομοκρατική υπηρεσία. 



Πρόκειται για έναν 36χρονο ο οποίος δηλώνει αναρχικός και εκτίει πολυετείς ποινές κάθειρξης για ληστείες τραπεζών και δύο αποδράσεις. 



Από τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα η αντιτρομοκρατική υπηρεσία εξαπέλυσε πάνω από 7 συντονισμένες επιχειρήσεις σε περιοχές της Αττικής πρασαγάγωντας στη ΓΑΔΑ 8 άτομα, ενώ την ίδια στιγμή πραγματοποιήθηκαν έρευνες σε δύο σωφρονιστικά καταστήματα της χώρας, όπου στο ένα κρατείται ο 36χρονος, ενώ στο άλλο κρατείται φερόμενος συνεργός του ο οποίος επίσης εκτίει ποινές φυλάκισης για αδικήματα κοινού ποινικού δικαίου. 


Όπως αναφέρουν πληροφορίες, οι περισσότεροι από τους 8 προσαχθέντες είναι σεσημασμένοι για ληστείες, κλοπές, ναρκωτικά και για άλλα αδικήματα του κοινού ποινικού δικαίου. 


Σύμφωνα με πληροφορίες του real.gr, στις περίπου 10 κατ΄οίκον έρευνες που πραγματοποίησε η αντιτρομοκρατική υπηρεσία υπάρχουν ευρήματα τα οποία τους «δένουν» με την οργάνωση «Σύμπραξη Εκδίκησης». Ακόμα δεν έχει γίνει γνωστό εάν έχει βρεθεί το οπλοστάσιο της συγκεκριμένης οργάνωσης το οποίο σίγουρα αποτελείται από εκρηκτικές ύλες αλλά και από χειροβομβίδες, όπως προκύπτει από τις τρεις εκρηκτικές επιθέσεις που έχουν πραγματοποίησει στην Αθηνα και έχουν αναλάβει την ευθύνη με αντίστοιχες προκηρύξεις. 


 «Σύμπραξη Εκδίκησης»: Το χρονικό των επιθέσεων 


Συγκεκριμένα η οργάνωση «Σύμπραξη Εκδίκησης» ξεκίνησε με παρθενικό χτύπημα τινάζοντας στον αέρα με χειροβομβίδα αυτοκίνητο στο Χαϊδάρι το οποίο άνηκε σε σωφρονιστικό υπάλλήλο των φυλακών Κορυδαλλού.


Το επόμενο χτύπημά τους ήταν στην Κηφισία το 2023 στα γραφεία γνωστής κατασκευαστικής εταιρείας όπου είχαν τοποθετήσει στο γκαράζ εκρηκτικό μηχανισμό, ενώ το τελευταίο τους χτύπημα ήταν σε υποκατάστημα τράπεζας στα Πετράλωνα όπου είχαν χρησιμοποιήσει μεγάλη ποσότητα δυναμίτιδας προκαλώντας μεγάλες ζημιές. Μάλιστα στην τελευταία τους προκήρυξη ανάφεραν ότι το χτύπημα είναι συμβολικό καθώς κατά το παρελθόν είχε πραγματοποιήσει εκεί ληστρική επιδρομή ο 36χρονος που φέρεται να παίζει ηγετικό ρόλο στην οργάνωση. 


Οι αστυνομικοί της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας θα πάρουν αποτυπώματα και DNA από τους προσαχθέντες καθώς αναμένεται μέσα στην ημέρα οι προσαγωγές να μετατραπούν σε συλλήψεις. 


Πιθανή εμπλοκή και σε άλλες επιθέσεις


Σύμφωνα με τις πληροφορίες του real.gr, τα στελέχη της αντιτρομοκρατικής θα ερευνήσουν πιθανή εμπλοκή των προσαχθέντων στις δύο βομβιστικές ενέργειες που πραγματοποιήθηκαν πρόσφατα και συγκεκριμένα στο Υπουργείο Εργασίας και στα ΜΑΤ. Υπενθυμίζεται ότι στη δεύτερη ενέργεια ο εκρηκτικός μηχανισμός δεν είχε εκραγεί και είχε περισυλλεγεί ακέραιος από τους ειδικούς των εργαστηρίων της ΕΛ.ΑΣ. οι οποίοι μάλιστα έχουν καταφέρει να απομονώσουν δακτυλικό αποτύπωμα του κατασκευαστή το οποίο όμως μέχρι στιγμής παραμένει «ορφανό».


Επειδή το ύφος των προκηρύξεων της «Σύμπραξης Εκδίκησης» προσομοιάζει με το κείμενο ανάληψης ευθύνης για το τρομο-δέμα που είχε αποσταλεί στην Πρόεδρο Εφετών Θεσσαλονίκης στο μικροσκόπιο των Αρχών έχει μπει και αυτή η ενέργεια. Μάλιστα οι πληροφορίες αναφέρουν ότι επ' αυτού οι αστυνομικοί τρέφουν αισιοδοξία για τη γρήγροη εξιχνίαση συγκεκριμένης απόπειρας η οποία εάν ολοκληρωνόταν θα άφηνε πίσω της πολλά θύματα. 


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.