Τελευταίες Ειδήσεις

Αντιεξουσιαστές πέταξαν μολότοφ μέσα από τη Νομική - Τραυματίστηκε ένας αστυνομικός


Επεισόδια σημάδεψαν το τέλος του πανελλαδικού πανεκπαιδευτικού συλλαλητηρίου κατά της ίδρυσης των μη κρατικών Πανεπιστημίων που έγινε στο κέντρο της Αθήνας. Από τα επεισόδια τραυματίστηκε ένας αστυνομικός με εγκαύματα στα χέρια, χωρίς η κατάστασή του να εμπνέει ανησυχία.


Αντιεξουσιαστές πέταξαν μολότοφ μέσα από τη Νομική, όπως φαίνεται σε βίντεο που παρουσιάζει το ertnews.gr .




Νωρίτερα, το κέντρο της Αθήνας κατέκλυσαν χιλιάδες φοιτητές που πήραν μέρος στο Πανεκπαιδευτικό Συλλαλητήριο ενάντια στο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας για την ίδρυση μη κρατικών μη κερδοσκοπικών πανεπιστημίων.


Με κεντρικά συνθήματα «Ακούστε καλά τι λένε οι φοιτητές, θέλουμε δημόσιες και δωρεάν σπουδές» και «Όχι στα ιδιωτικά Πανεπιστήμια», οι διαδηλωτές και οι διαδηλώτριες που συγκεντρώθηκαν αρχικά στα Προπύλαια, έφθασαν στο Σύνταγμα μπροστά από τη Βουλή, διαμαρτυρόμενοι για το νέο νομοσχέδιο του υπουργείου Παιδείας και εκφράζοντας την αντίθεσή τους στην ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων.


Η κυκλοφορία διεκόπη στους γύρω από το Σύνταγμα δρόμους, από το ύψος της οδού Αμερικής και αποκαταστάθηκε λίγο μετά τις 16.00.


Το συλλαλητήριο ξεκίνησε με ένταση, όταν λίγο μετά τις 11 το πρωί, συγκρούστηκαν ομάδες φοιτητών που είχαν συγκεντρωθεί στα Προπύλαια αντιπαρατιθέμενοι για το ποιος θα βρεθεί στην κεφαλή της πορείας. Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες, στο σημείο βρέθηκαν και ασθενοφόρα του ΕΚΑΒ τα οποία μετέφεραν συνολικά οχτώ τραυματίες στο νοσοκομείο Ευαγγελισμός.


Σημειώνεται ότι στο συλλαλητήριο μετείχαν και 8 σύλλογοι μελών ΔΕΠ, οι οποίοι εξέδωσαν σχετική ανακοίνωση: «Υπερασπιζόμαστε τα δημόσια πανεπιστήμια που, παρά την πάγια υποχρηματοδότηση και υποστελέχωση, παράγουν υψηλής ποιότητας και διεθνώς αναγνωρισμένο επιστημονικό έργο. Αγωνιζόμαστε για την αναβάθμιση του δημόσιου δωρεάν χαρακτήρα τους ενάντια στην υποβάθμιση και την εμπορευματοποίηση της ακαδημαϊκής γνώσης», αναφέρουν μεταξύ άλλων.


Πρόκειται για: το Σύλλογο μελών ΔΕΠ Πανεπιστημίου Πατρών, Σύλλογο επιστημονικού διδακτικού προσωπικού Παντείου, Ενιαίο φορέα διδασκόντων της σχολής Κοινωνικών Επιστημών του Πανεπιστημίου Κρήτης, Ενιαίο σύλλογο διδασκόντων Πανεπιστημίου Θεσσαλίας, Σύλλογο διδασκόντων Θετικών Επιστημών ΕΚΠΑ, Σύλλογο μελών ΔΕΠ Φιλοσοφικής Σχολής ΕΚΠΑ, Σύλλογο ΔΕΠ Ελληνικού Μεσογειακού Πανεπιστημίου και Σύλλογο ΔΕΠ Πανεπιστημίου Αιγαίου.



 



Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.