Τελευταίες Ειδήσεις

ΓΙΝΑΝΕ ΡΕΖΙΛΙ ΤΩΝ ΣΚΥΛΙΩΝ


 Γράφει ο Δρ. Κώστας Πατέρας

D. Ed., M. Ed., Ph.D.

 

        Oι ασχολούμενοι με την πολιτική τονίζουν, πως η δεύτερη τετραετία κάθε κυβέρνησης είναι δύσκολη και σήμερα είναι τόσο τραγικά τα γεγονότα, που εμφανίζουν σήψη και πτωτική πορεία.

        Πράγματι, αν δει κάποιος την τραγική θέση του Πρωθυπουργού, με τον «Γολγοθά» των κοινωνικών και οικονομικών αντιξοοτήτων της χώρας, τότε αντιλαμβάνεται, πως μπαίνουμε σε λαβύρινθο πολιτικών εξελίξεων.

        Μπορεί ο Πρωθυπουργός να λέγει, πως κυβερνά με το 41% των ψηφισάντων, αλλά έχει απέναντί του το 80%, που υποφέρει και τονίζει, πως όσο πιο γρήγορα φύγει, τόσο το καλύτερο για την Ελλάδα.

        Πάντως, ποτέ τα αποτελέσματα των εκλογών δεν είναι σαν την κολυμπήθρα του Σιλωάμ για να σβήσουν ποινικά αδικήματα και εγκληματικές ενέργειες, όπως πιστεύουν στην κυβέρνηση Μητσοτάκη, όπως το έγκλημα των Τεμπών, η καταστροφή της Θεσσαλίας και οι Υποκλοπές.

        Η εικόνα της χώρας και στο εσωτερικό και στο εξωτερικό είναι άσχημη και ξένα Μ.Μ.Ε. αναφέρουν, πως η κυβέρνηση Μητσοτάκη είναι μεταξύ φθοράς και αφθαρσίας.

        Ας δούμε τώρα τι γνώμη έχει το ίδιο το κοινοβούλιο της Ευρώπης, για τον Πρωθυπουργό και την παρέα του και για το τι έκαναν, για το τι δεν έκαναν και για το τι έπρεπε να κάνουν.

        Το Ευρωπαϊκό κοινοβούλιο, λοιπόν, έβγαλε ψήφισμα με το οποίο καταδικάζει την σημερινή κυβέρνηση, του Μητσοτάκη, και το οποίο ψήφισαν 330 βουλευτές, από διάφορες πολιτικές ομάδες, μεταξύ των οποίων και επτά (7) Βουλευτές του Ε.Λ.Κ. (Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα», στο οποίο ανήκει και η Ν.Δ.

        Ήταν η πρώτη καταδίκη της Ελλάδας στο Ευρωκοινοβούλιο, μετά από 44 χρόνια στην Ε.Ε. και ήταν ένα μεγάλο πολιτικό … χαστούκι.

        Οι κατηγορίες αναφέρονται σε θέματα «πολιτικής μεροληψίας» «στο έγκλημα των Τεμπών», όπου στον ΟΣΕ φαγώθηκαν 20 δις.ευρώ από το 2002-2022 και σκοτώθηκαν δεκάδες αθώες ανθρώπινες υπάρξεις, στο θέμα των Υποκλοπών και στην Ελευθερία του Τύπου.

        Ούτε λίγο ούτε πολύ γίνεται λόγος για την παραβίαση των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και είναι η πρώτη φορά, που καταδικάζεται κυβέρνηση, που ανήκει στο Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα.

        Κατά καιρούς παράγοντες και όργανα της Ε.Ε. έχουν κάνει λόγο για χειραγώγηση της Δικαιοσύνης και των Μ.Μ.Ε. και για Διαφθορά, κυρίως στα Ευρωπαϊκά κονδύλια.

        Πόσο δίκαιο έχει μια γριούλα, από το κατεστραμένο χωριό της Πηνειάδας Τρικάλων, ηλικίας 104 ετών, που είπε σε μια συνέντευξη ότι «χρήματα στέλνονται από την Ευρώπη αλλά … τρώγονται πριν καλά – καλά φθάσουν».

        Έμαθαν λοιπόν και οι … κουτόφραγκοι Ευρωπαίοι, για τα κατορθώματα του Πρωθυπουργού και της συντροφιάς του και, δυστυχώς, γίνανε «ρεζίλι των σκυλιών».

        Τους έπιασαν «με την γίδα στην πλάτη» και τους σφυροκοπούν χωρίς έλεος.

        Βέβαια τα φερέφωνα της κυβέρνησης έκαναν δηλώσεις και μίλησαν για ανθέλληνες, για συνωμότες, για πολιτικούς αντιπάλους και για ψευδής ειδήσεις.

        Στην πρώτη γραμμή ο πρώην Αρχιπασόκος, Άκης Σκέρτσος, ο Μάκης Βορίδης, που κάποτε είχε το τσεκούρι στον ώμο και ένας αρχιληστής της ενέργειας.

        Τα παπαγαλάκια και τα λιβανιστήρια του Μαξίμου δεν πείθουν κανένα και το ψήφισμα του Ευρωκοινοβουλίου, λέγει την αλήθεια.

        Όλοι αυτοί φοβούνται μην χάσουν τις καρέκλες και την … κουτάλα και κλείνουν τα μάτια μπροστά στην τραγική εικόνα της Ελληνικής κοινωνίας.

        Για πρώτη φορά μπαίνει Ελληνική κυβέρνηση στο στόχαστρο, για την παραβίαση του Κράτους Δικαίου από την Ε.Ε., της οποίας είναι μέλος.

        Ακόμα και ο Πρόεδρος της Γαλλίας Εμμανουέλ Μακρόν στήριξε αυτό το ψήφισμα για την παραβίαση την Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων στην Ελλάδα.

        Ήταν μια ντροπιαστική και βαρειά ήττα για τον Μητσοτάκη, μετά τον εξευτελισμό που  υπέστη ο ίδιος αλλά και η Ελλάδα, με το «φιάσκο» του Λονδίνου, όπου, ενώ ο Πρωθυπουργός της χώρας μας ήταν προσκεκλημένος, αρνήθηκε να τον δει ο Πρωθυπουργός της Αγγλίας Ρίσι Σούνακ, και παρέμεινε ο Μητσοτάκης στο Λονδίνο, ως … απλός πολίτης και χωρίς αστυνομική προστασία από τους Άγγλους.

        Την περίοδο που διανύουμε, η Ελλάδα συγκλονίζεται από απεργίες, από διαδηλώσεις και από διαμαρτυρίες.

        Κυριολεκτικά ή Ελλάδα είναι ένα «καζάνι που βράζει». Ο Πασόκος Υπουργός Παιδείας, Κυριάκος Πιερρακάκης, εκτελώντας εντολές του Πρωθυπουργού, για τα μη Κρατικά Πανεπιστήμια, ξεσήκωσε την κοινωνία και την δίχασε.

        Φοιτητές, Εκπαδευτικοί και Γονείς είναι στο πεζοδρόμιο ή στις καταλήψεις των Παν/κών Σχολών. Η πρωτοφανής διαδήλωση στην Αθήνα, προχθές, έδειξε το μέγεθος της αντίστασης για τα Ιδιωτικά Παν/μια.

        Το άρθρο 16 του Συντάγματος προβλέπει ότι Ανωτάτη Εκπαίδευση παρέχεται αποκλειστικά από Νομικά πρόσωπα Δημοσίου Δικαίου και φυσικά όχι από Ιδιώτες.

        Συνταγματολόγοι και Καθηγητές Παν/μίου ομιλούν για καταπάτηση του Συντάγματος και των Νόμων.

        Ο Ιερός Αυγουστίνος (354-430) έγραφε πως «αν απουσιάζει η Δικαιοσύνη τι άλλο είναι η πολιτική εξουσία, παρά οργανωμένη ληστεία».

        O Μητσοτάκης τα έκανε θάλασσα και στο θέμα των Αγροτών. Έβγαλε τους αγρότες στα μπλόκα. Είπαν πως είναι «υποκινούμενοι» και μετά υποχώρησαν … άτακτα και τώρα θα έχουν την ερχόμενη Τρίτη συνάντηση.

        Γιατί έγινε αυτό τώρα; Για να μην κλείσουν οι δρόμοι και για να μην κατέβουν στην Αθήνα οι Αγρότες και οι Κτηνοτρόφοι και ενωθούν με τους φοιτητές και με την δυστυχισμένη κοινωνία της Πρωτεύουσας και ανατρέψουν την κάκιστη και επικίνδυνη κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη.

        Μακάρι να βρεθούν πραγματικές λύσεις και να μην τους πουλήσουν «φύκια για μεταξωτές κορδέλες».

        Για τα κακώς κείμενα στη χώρα μας την ευθύνη την φέρει εξ ολοκλήρου ο Μητσοτάκης, που όπως φαίνεται, έχει το πάθος να σώσει την Ελλάδα.

        Γι΄αυτό το πράγμα ο Η.Ι.MENCEN, Αμερικάνος (1850-1950) αναφέρει ότι «το πάθος για να σώσεις τον κόσμο είναι σχεδόν πάντα το προσωπείο του πάθους, για να τον εξουσιάσεις».

        Στην πρόσφατη συνάντηση με τους περιφερειάρχες της χώρας ο Πρωθυπουργός έδειξε πως θέλει να συνεργασθεί με τους ανθρώπους της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, για το καλό όλων.

        Ξέχασε μόνο, πως έβαλε στο … ψυγείο τόσο του Δήμαρχο των Αθηνών Αλέξη Δούκα, παίρνοντας του της Α.Ε. «Ανάπλαση», που την είχε ο ανιψιός του Πρωθυπουργού Κώστας Μπακογιάνης, όσο και τον Περιφεραιάρχη Θεσσαλίας Δημήτρη Κουρέτα, παίρνοντας τις αρμοδιότητες, για την Ανάκαμψη Θεσσαλίας, δύο ημέρες προ των Εκλογών, και θέτοντάς τον εκτός του Οργανισμού Διαχείρησης Υδάτινων Πόρων Θεσσαλίας.

        Και μιας και γίνεται λόγος για την Περιφέρεια Θεσσαλίας αξίζει να γραφεί ότι ο Πρωην Περιφερειάρχης Κώστας Αγοραστός είναι το πρώτο πολιτικό πρόσωπο, που θα καθίσει στο εδώλιο, για «παράβαση καθήκοντος» και συγκεκριμένα για το «μπάζωμα» του χώρου, όπου έγινε το έγκλημα των Τεμπών που στοίχησε περίπου 800.000 ευρώ και όπου εξαφανίστηκαν πολύτιμα στοιχεία, για το τραγικό αυτό γεγονός.

        Πάντως, ο Αγοραστός τους κρέμασε στα … μανταλάκια, λέγοντας, πως «Αυτοί μου είπαν να το κάνω. Εκτελούσα εντολές».

        Ένα άλλο μεγάλο μέτωπο, που άνοιξε ο Πρωθυπουργός είναι το μέτωπο με την Εκκλησία και τους Ορθοδόξους Χριστιανούς.

        Οι αντιδράσεις για τον «γάμο» των ομοφυλοφίλων ζευγαριών και την τεκνοθεσία, συνεχίζονται με σφοδρότητα.

        Η χθεσινή πολύ μεγάλη συγκέντρωση στο Σύνταγμα έδειξε πως δεν μπορεί να γίνει η «Σοδομοποίηση» της Ελληνικής κοινωνίας, η οποία κοινωνία δεν ανέχεται το έγκλημα της τεκνοθεσίας, με τα αθώα παιδιά.

        Δυστυχώς, η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη, με τόσα ανοιχτά μέτωπα περνάει μια περίοδο των παθών και της αβεβαιότητας.

        Το πολιτικό σκηνικό είναι μια κινούμενη άμμος, παρά τα όσα λέγονται από τους καρεκλοκένταυρους του Μαξίμου.

        Εμφανής είναι η Ελεύθερη Πτώση της και φαίνεται, πως καταρρέουν Δημοσκοπικά, πληρώνοντας τα λάθη και την καθεστωτική νοοτροπία.

        Σε πρόσφατη δημοσκόπηση της ALCO, για λογαριασμό του καναλιού ALPHA, η Ν.Δ. του Μητσοτάκη έπεσε στο 28,20%.

        Το ποσοστό αυτό δείχνει την οργή του Λαού για την Ακρίβεια, για την Εκληματικότητα, για τα τραγικά λάθη στην Παιδεία, την Υγεία, την Γεωργία και την Κτηνοτροφία.

        Όταν οι Λαοί ξυπνούν οι Τύραννοι πεθαίνουν….!

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.