Τελευταίες Ειδήσεις

Ομόφυλα ζευγάρια: Διαβάστηκε η εγκύκλιος στις εκκλησίες


Την εγκύκλιο της Ιεράς Συνόδου που αντιτίθεται στο νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών, διάβασαν οι ιερείς κατά τη διάρκεια της κυριακάτικης λειτουργίας στους ναούς όλης της χώρας.


Η Εκκλησία ενημέρωσε σήμερα τους πιστούς, γιατί είναι κάθετα αντίθετη προς το προωθούμενο νομοσχέδιο, όπως αναφέρει η ΕΡΤ. Η επιστολή διαβάστηκε σήμερα σε όλους τους Ιερούς Ναούς της χώρας. Είχε αναφορές από το βιβλίο της Γενέσεως και αναφέρθηκε στον ιερό θεσμό της οικογένειας και στον ρόλο του πατέρα και της μητέρας για την ανατροφή των παιδιών.


Πιο συγκεκριμένα, οι ιεράρχες αναφέρουν, ότι τα παιδιά αναπτύσσονται γνωρίζοντας τη μητρότητα και την πατρότητα, που είναι απαραίτητα στοιχεία για τη μετέπειτα εξέλιξή τους, ενώ σε άλλο σημείο τονίστηκε ότι δεν μπορεί η Εκκλησία να αποδεχθεί και την επέκταση, του πολιτικού γάμου και στα ομόφυλα ζευγάρια, γιατί θα προδώσει την αποστολή της.



 

Και ως προς το θέμα της υιοθεσίας των παιδιών, καταδικάζει τo να ζουν σε ένα περιβάλλον σύγχυσης γονεϊκών ρόλων.


Μητροπολίτης Σεραφείμ: Αν αγαπάμε τα παιδιά δεν θα τα βαπτίζουμε


Ο Μητροπολίτης Πειραιώς, Σεραφείμ σε δήλωση που έκανε στις κάμερες, υποστήριξε ότι «εάν αγαπάμε τα παιδιά, δεν θα τα βαπτίζουμε, γιατί; Για να τους δώσουμε το έναυσμα, να καταλάβουν ότι αυτό που κάνουν οι κηδεμόνες τους είναι αμαρτία, είναι κακό».


Ο ίδιος υποστήριξε ότι «για την Εκκλησία είναι θανάσιμη διαγωγή, άρα λοιπόν τα παιδιά να μην επαναλάβουν τα λάθη των κηδεμόνων τους και να μην γίνουν και αυτά ομοφυλόφιλα».


Κατέληξε, λέγοντας πως: «Είμεθα υπέρ του υγιούς ερωτισμού, είμαστε υπέρ του ερωτισμού που λέει ο Θεός: αγάπη, άνδρας και γυναίκας».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.