Τελευταίες Ειδήσεις

Βιβλιοθήκη Καλαμπάκας: 3 ημέρες προβολής για την ταινία «Τα παιδιά με τη βαλίτσα. Σκηνές μιας μετανάστευσης»
Την Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου και ώρα 12:00 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί η πρώτη προβολή της ταινίας του Γρηγόρη Νικηφορίδη “Τα παιδιά με την βαλίτσα. Σκηνές μιας μετανάστευσης..

Θα ακολουθήσει η δεύτερη και η τρίτη προβολή το Σάββατο 10/2 και την Κυριακή 11/2 αντίστοιχα στις 17:00. Την Κυριακή 11/2 το κοινό  θα έχει τη χαρά να συναντήσει δια ζώσης τον σκηνοθέτη της ταινίας, κ. Γρηγόρη Νικηφορίδη, καθώς και άλλους συντελεστές.

Πρόκειται για τέσσερις συνυφασμένες ιστορίες που αφηγούνται για την μετανάστευση των Ελλήνων στα τελευταία 50 χρόνια στη Νυρεμβέργη: Ένα νεαρό ζευγάρι – ταλαιπωρημένο από την οικονομική κρίση – εγκαταλείπει την ελληνική ύπαιθρο. Ένας γιατρός θέλει να κάνει καριέρα. Μια οικογένεια βρίσκει προσωρινά στέγη στους συγγενείς της στη Νυρεμβέργη και αγωνίζεται για ένα καλύτερο μέλλον. Και δυο «φιλοξενούμενοι εργάτες» θυμούνται την άφιξή τους στη Νυρεμβέργη.

Τα «παιδιά με την βαλίτσα» είναι ένας λογοτεχνικός όρος που χρησιμοποιείται ως χαρακτηρισμός για το φαινόμενο της μετανάστευσης της δεκαετίας του 1960. Τα παιδιά με την βαλίτσα ήταν τα παιδιά των φιλοξενούμενων εργατών τα οποία μετακινούνταν πέρα-δώθε ανάμεσα στην πατρίδα και την ξένη χώρα: μια φορά σε επίσκεψη των γονέων τους στην Γερμανία και μετά πάλι επιστροφή στους παππούδες στην πατρίδα. Λόγω των συχνών μετακινήσεών τους είχαν πάντα μια βαλίτσα στο χέρι.

Τέσσερις γενεές ζουν ήδη στη Νυρεμβέργη και μεγαλώνει η πέμπτη. Όλες αποτελούν μέρος του σεναρίου. Η ταινία είναι μια παραγωγή της Ελληνικής Καλλιτεχνικής Λέσχης Νυρεμβέργης.

                                                                                         Βιβλιοθήκη Καλαμπάκας

 

 

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.