Τελευταίες Ειδήσεις

Με αφετηρία το Μεγαλοχώρι στο μπλόκο του Ζάρκου οι Τρικαλινοί αγρότες


Με αφετηρία την πλατεία Μεγαλοχωρίου, ξεκίνησαν το πρωί της Τετάρτης οι Τρικαλινοί αγρότες με προορισμό το μπλόκο που θα στηθεί τις επόμενες ώρες στο Ζάρκο, διεκδικώντας τα δίκαια αιτήματα τους. Συγκεκριμένα, όπως ανέφερε ο Πρόεδρος της ΟΑΣ Τρικάλων «Η άνοιξη» Λάμπρος Τσέκας, οι αγρότες διεκδικούν:


— Άμεσες αποζημιώσεις στο 100% της ζημιάς χωρίς όρους και προϋποθέσεις με απευθείας κρατική αρωγή βάση των εκτιμήσεων του ΕΛΓΑ σε ζώα, παραγωγές που  πλημμύρισαν.


—Άμεση αποκατάσταση των κατεστραμμένων κατοικιών


— Μείωση του κόστους παραγωγής. Αφορολόγητο πετρέλαιο, πλαφόν στην τιμή του αγροτικού ρεύματος στα 7 λεπτά/Kwh και κατάργηση του Χρηματιστηρίου Ενέργειας, επιδότηση και κατάργηση του ΦΠΑ στα μέσα και εφόδια.


— Κατώτατες εγγυημένες τιμές που θα ανταποκρίνονται στο κόστος παραγωγής, διασφαλίζοντας παράλληλα εισόδημα επιβίωσης και προσιτές τιμές των προϊόντων στη λαϊκή κατανάλωση.


Να μην περάσουν τα σχέδια της κυβέρνησης για αλλαγή του κανονισμού του ΕΛΓΑ, που προβλέπει νέα αύξηση των ασφαλιστικών εισφορών και μικρότερες αποζημιώσεις, ενώ ανοίγει διάπλατα τον δρόμο για είσοδο των ιδιωτικών εταιρειών στην ασφάλιση της φυτικής και ζωικής παραγωγής.


— Να γίνουν τώρα τα απαραίτητα έργα αντιπλημμυρικής, αντιπυρικής και αντισεισμικής θωράκισης και προστασίας.


–Καμία ιδιωτικοποίση νερού. Άμεση αποκατάσταση του δικτύου ύδρευσης και άρδευσης, ουσιαστική στήριξη σε ΤΟΕΒ – ΓΟΕΒ.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.