Τελευταίες Ειδήσεις

Απογοήτευση και θυμός για την γέφυρα Διάβας από κατοίκους και επαγγελματίες

 Στο ίδιο έργο θεατές δήλωσαν κάτοικοι και επαγγελματίες της Διάβας το βράδυ του Σαββάτου στην συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στο πρώην κοινοτικό κατάστημα με σκοπό την πληροφόρηση για τις προοπτικές της γέφυρας που εδώ και πέντε μήνες τους έχει αποκλείσει από την Καλαμπάκα με ότι αυτό συνεπάγεται για την καθημερινότητά τους και την οικονομική καταστροφή που έχει επιφέρει μετά την καθίζησή της από το πέρασμα του Daniel.

Κάτοικοι και επαγγελματίες τόσον της Διάβας αλλά και των υπολοίπων χωριών που πλήττονται από τον δεύτερο αποκλεισμό μέσα σε πέντε περίπου χρόνια εξέφρασαν τον προβληματισμό και την αγωνία τους για το τι μέλλει γενέσθαι ζητώντας πληροφόρηση για το χρονοδιάγραμμα και τη λύση αναφορικά με τη γέφυρα και αν αυτή θα ανακατασκευαστεί ή θα κατασκευαστεί νέα δηλώνοντας απογοητευμένοι και θυμωμένοι καθώς μέχρι στιγμής δεν έχουν καμία απολύτως ενημέρωση.

Παράλληλα αναφέρθηκαν στα τεράστια προβλήματα που αντιμετωπίζουν αλλά και στην οικονομική καταστροφή ζητώντας λήψη μέτρων στήριξης και ασφάλειας όσον αφορά τον οδικό άξονα Διάβα-Σαρακίνα καθώς κινδυνεύουν άπαντες καθημερινά διερχόμενοι από αυτόν.

Ο υπουργός κ. Παπαστεργίου ενημέρωσε πως σε πρωινή τηλεφωνική του επικοινωνία με τον κ. Ταχιάο τον πληροφόρησε ότι προωθείται η κατασκευή νέας γέφυρας από το υπουργείο υποδομών.

Ο βουλευτής κ. Λιούτας διαβεβαίωσε ότι κατανοεί τα προβλήματα που έχουν δημιουργηθεί και ότι ο ίδιος κάνει ότι είναι δυνατόν για να δοθεί το ταχύτερο λύση με όλους τους συναδέλφους του. 

Η κ. Κοντοτόλη διαβεβαίωσε ότι θα είναι στο πλευρό των κατοίκων και των επαγγελματιών για ότι αποφασίσουν και πως από την πλευρά της θα ασκηθούν πιέσεις αρμοδίως ώστε να τελειώσει σύντομα η ταλαιπωρία τους.

Ο κ. Τσιάρας ανέφερε ότι από πλευρά Περιφέρειας θα γίνει ότι στο πλαίσιο των αρμοδιοτήτων της είναι εφικτό ενώ η κ. Ντιντή σημείωσε ότι η ΠΕ είναι στο πλευρό των κατοίκων και θα πράξει τα αυτονόητα. 

Ο κ. Ξάφος ανακοίνωσε πως θα δρομολογηθεί mini bus για να καλύψει τις ανάγκες μαθητών και εργαζομένων για τις καθημερινές τους μετακινήσεις.

Ο Δήμαρχος κ. Αβραμόπουλος διαβεβαίωσε ότι καταβάλει καθημερινά προσπάθειες για επίλυση των προβλημάτων και ζήτησε λίγη υπομονή για να βρεθεί η λύση που όλοι επιθυμούν.

Ο επικεφαλής της μείζονος αντιπολίτευσης στο Δ.Σ. Μετεώρων, Σωτήρης Παπαχρήστος, είπε ότι ο Δήμος έχει κοπεί στα δύο, και ότι πρέπει να αναλάβει ο καθένας να υλοποιήσει αυτά που του αναλογούν

Ο Κεραμίδας, έθεσε το θέμα των λυμάτων που πέφτουν πλέον στην κοίτη του Πηνειού, ο πρώην Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ , Χρήστος Σιμορέλης, κάλεσε τον κ. Αβραμόπουλο να μην αφήσει σε “χλωρό κλαρί” τους Τρικαλινούς υπουργούς και βουλευτές, και να μιμηθεί τον αείμνηστο Χρήστο Σινάνη, που πίεζε καθημερινά να γίνει η γέφυρα.

Η κ. Πέρυ Χαρτοπούλου είπε ότι πρέπει να επανέλθουν στην Περιφέρεια οι αρμοδιότητες που της αφαιρέθηκαν και η πρωτοβουλία κατοίκων και επαγγελματιών να ωθήσει τους βουλευτές για τις περαιτέρω ενέργειες.

Σημειώνεται ότι άπαντες συμφώνησαν να βρίσκονται σε διαρκή επικοινωνία ώστε να αναλαμβάνονται οι δέουσες πρωτοβουλίες ενώ τον συντονισμό της συγκέντρωσης είχε η  κ. Γιαβρούτα-Λούδα επαγγελματίας της περιοχής.






















Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.