Τελευταίες Ειδήσεις

Ευλογία και κοπή βασιλόπιτας στους Κύκλους Μελέτης Αγίας Γραφής στην Διάβα






Το απόγευμα της Δευτέρας 15 Ιανουαρίου 2024, ο εφημέριος της ενορίας Πρεσβύτερος Ηρακλής Φίλιος ευλόγησε και έκοψε στον Ιερό Ναό Αγίου Δημητρίου τη Βασιλόπιτα για τον Κύκλο Μελέτης Αγίας Γραφής γυναικών της ενορίας, ευχόμενος ευλογημένη χρονιά και πως θα βρίσκεται πάντοτε δίπλα στις ανάγκες του Κύκλου. Ευχήθηκε δε και στην Κυκλάρχισσα κα. Νίνα Λιάπη καλή δύναμη στο έργο του Κύκλου Μελέτης Αγίας Γραφής.

Ο εφημέριος του ναού στην πρώτη συνάντηση και στο πρώτο μάθημα του Κύκλου Μελέτης Αγίας Γραφής για το νέο έτος πήρε τον λόγο και μίλησε για το νόημα της εορτής των Χριστουγέννων, ξεδιπλώνοντας τις σκέψεις του σε δύο θεματικές ενότητες. Αναφέρθηκε στο τι είναι ο άνθρωπος σύμφωνα με τους Πατέρες της Εκκλησίας, βασισμένος ιδιαίτερα στην χριστιανική ανθρωπολογία του αγίου Γρηγορίου Νύσσης και στο μεγάλο μυστήριο της θείας ενανθρώπισης και σωτηρίας του πάσχοντος ανθρώπου.

Το φλουρί βρήκε η πρεσβυτέρα Ευαγγελία Τσολακίδη, η οποία έλαβε ως δώρο ένα βιβλίο, μία εικόνα κι ένα σετ φλιτζανιών για τον καφέ.

 

ΕΚ ΤΟΥ ΙΕΡΟΥ ΝΑΟΥ



Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.