Τελευταίες Ειδήσεις

Μητσοτάκης: «Ναι στον πολιτικό γάμο των ομόφυλων ζευγαριών-όχι στην παρένθετη μητρότητα-Ψήφος κατά συνείδηση»


Συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης έδωσε ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης στο δελτίο ειδήσεων της ΕΡΤ.


Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφερόμενος στο νομοσχέδιο για το γάμο των ομόφυλων ζευγαριών είπε ότι αυτό το οποίο προτίθεται να φέρει προς ψήφιση δεν είναι κάτι επαναστατικά διαφορετικό από αυτό το οποίο ήδη ισχύει σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες.



«Δεν πάμε δηλαδή να ανακαλύψουμε την πυρίτιδα, ούτε να κάνουμε κάτι το οποίο ξεφεύγει από αυτό το οποίο συμβαίνει σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες. Θέλω επίσης να τονίσω ότι μιλάμε για πολιτικό γάμο, έτσι; Δεν μιλάμε εδώ ούτε για εκκλησία, ούτε για στέφανα. Το λέω γιατί ξέρετε υπάρχει πάντα μία εικόνα...Ούτε για ρύζια, ούτε για τέτοια», συνέχισε.


Ο κ. Μητσοτάκης είπε επίσης ότι οι πιο πολλοί πολίτες δεν έχουν επί της ουσίας αντίρρηση στο γάμο και εκεί που υπάρχει πάντα μια επιφύλαξη και την ακούει με προβληματισμό είναι για το τι θα γίνει με τα παιδιά.


Ερωτηθείς σε τι διαφοροποιείται η πρόταση της κυβέρνησης από αυτή του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε πως η κυβέρνηση δεν θα πειράξει καθόλου το καθεστώς της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής. «Αυτή η έννοια, δηλαδή, γυναικών οι οποίες μετατρέπονται σε μηχανές παραγωγής παιδιών κατά παραγγελία, όπως είπε ο αρχηγός της Αντιπολίτευσης, «θέλω ένα αγόρι και δεν με ενδιαφέρει ποια θα το γεννήσει», αυτό δεν πρόκειται να γίνει. Θέλω να είμαι απολύτως σαφής, άρα δεν κάνουμε τίποτα στο καθεστώς της υποβοηθούμενης αναπαραγωγής. Δεν αλλάζουμε τίποτα. Αυτή είναι μια σημαντική διαφοροποίηση από την πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ», υπογράμμισε.


Ακρίβεια


Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε πως «η ακρίβεια είναι το πρώτο πρόβλημα το οποίο αντιμετωπίζει σήμερα το ελληνικό νοικοκυριό και από τότε που αρχίσαμε να έχουμε πρόβλημα πληθωρισμού, η κυβέρνηση έχει προτάξει την αντιμετώπισή της ως απόλυτη κυβερνητική προτεραιότητα κι έχει πάρει πολλά μέτρα σε αυτή την κατεύθυνση».


Ο Πρωθυπουργός τόνισε ότι ειδικά για το βρεφικό γάλα η κυβέρνηση καθόρισε πλαφόν στο κέρδος.


Μετά από σχετική ερώτηση είπε ότι η κυβέρνηση εξετάζει το πλαίσιο των τιμών προϊόντων και υπηρεσιών και στον τομέα των τηλεπικοινωνιών, πάντα σε συνδυασμό με την Επιτροπή Ανταγωνισμού η οποία, είπε, είναι ταγμένη στο να υπηρετεί την αντιμετώπιση ολιγοπωλιακών πρακτικών που οδηγούν τελικά σε υψηλότερες τιμές.


F35 και ελληνοτουρκικά


Σχετικά με τα εθνικά θέματα, τι θα γίνει με τα F35 της Ελλάδας και τα F-16 της Τουρκίας, ο Κυριάκος Μητσοτάκης δήλωσε: «Η Ελληνική Κυβέρνηση έχει καταθέσει ένα τεκμηριωμένο αίτημα για την απόκτηση αεροσκαφών F-35. Εκτιμώ ότι αυτό το αίτημα είναι ώριμο και θα εγκριθεί κατά την άποψή μου σχετικά σύντομα από τις αμερικανικές αρχές, δηλαδή από το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, ήδη έχει εξασφαλιστεί η σύμφωνη γνώμη του Κογκρέσου, έτσι ώστε να μπορέσουμε να προχωρήσουμε με μια σημαντική αγορά η οποία θα ενισχύσει ακόμα περισσότερο τις Ένοπλες Δυνάμεις και ειδικά την Αεροπορία της χώρας», τόνισε, ενώ για τα F-16 της Τουρκίας επανέλαβε ότι οι ελληνοαμερικανικές σχέσεις δεν ετεροπροσδιορίζονται, «ούτε είμαστε εμείς αυτοί που θα βάλουμε κάποιο φρένο ή έχουμε τη δυνατότητα να επηρεάσουμε την πώληση αμυντικού υλικού σε μια άλλη χώρα».


Για τις ελληνοτουρκικές σχέσεις μετά την πρόσφατη επίσκεψη του Ταγίπ Ερντογάν στην Αθήνα και το ενδεχόμενο προσφυγής στη Χάγη, ο Πρωθυπουργός είπε ότι «δεν είμαστε κοντά στο να πάμε στη Χάγη, αλλά σίγουρα δεν είμαστε τόσο μακριά όσο ήμασταν πριν από έναν χρόνο».


Ο κ. Μητσοτάκης σημείωσε πως έχουμε πετύχει σημαντική εξομάλυνση στις σχέσεις μας με την Τουρκία η οποία αποτυπώνεται και στο πεδίο, με σημαντικότατη μείωση, αν όχι μηδενισμό, της τουρκικής προκλητικής συμπεριφοράς.


«Το κλίμα, η σημειολογία, οι εικόνες, αυτά τα οποία λέγονται, αυτά τα οποία δεν λέγονται από τουρκικής πλευράς, βοηθούν στο να μπορέσουμε να αντιμετωπίσουμε το μέλλον των ελληνοτουρκικών σχέσεων με περισσότερη αισιοδοξία», συμπλήρωσε.


«Δεν υπάρχει μεγαλύτερη τιμή για εμένα από το να είμαι Πρωθυπουργός της χώρας» 


Ερωτηθείς για τα σενάρια ότι τον ενδιαφέρει κάποιο ευρωπαϊκό αξίωμα μετά τις εκλογές, απάντησε ότι τα διαβάζει και ο ίδιος και δεν ξέρει ποιος τα τροφοδοτεί.


«Ίσως κάποιοι μη μπορώντας να με αντιμετωπίσουν πολιτικά να σκέφτονται κάποια έξοδο διά της «προαγωγής», προς τα πάνω.


Θα επαναλάβω λοιπόν αυτό το οποίο είχα πει και στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης: ο ελληνικός λαός με εμπιστεύτηκε για να κυβερνήσω, να κυβερνήσουμε τη χώρα για την επόμενη τετραετία. Δεν υπάρχει μεγαλύτερη τιμή για εμένα από το να είμαι Πρωθυπουργός της χώρας. Δεν είναι η πρωθυπουργία ένα σκαλοπάτι για κάποιο ευρωπαϊκό αξίωμα. Είναι η πιο σημαντική δουλειά την οποία δεν φανταζόμουν ποτέ ότι θα μπορούσα να κάνω. Και δουλειά μου είναι να εκπροσωπώ την Ελλάδα στην Ευρώπη και όχι την Ευρώπη στην Ελλάδα», τόνισε.


Για φήμες περί υπουργοποίησης Κασσελάκη


Σχετικά με τη συζήτηση που έγινε ότι μπορεί να υπήρξε κάποια δική πρότασή του προς τον κ. Κασσελάκη να γίνει υπουργός το 2019 απάντησε «θα αστειεύεστε, βέβαια».

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.