Τελευταίες Ειδήσεις

«Ουρές» για ένα αντικλεπτικό: «Θωρακίζουν» τα αυτοκίνητά τους εξαιτίας των κλοπών




Σε μάστιγα τείνουν να εξελιχθούν οι κλοπές αυτοκινήτων στη χώρα μας το τελευταίο διάστημα. Καθημερινά, δεκάδες ιδιοκτήτες οχημάτων χάνουν τα αυτοκίνητά τους παρά το γεγονός πως πίστευαν ότι τα είχαν προστατευμένα.


Του Κωνσταντίνου Νικολόπουλου

Ανησυχητικές διαστάσεις έχει λάβει το φαινόμενο κλοπών αυτοκινήτων, ακόμα και μέρα μεσημέρι, στην Αττική και κυρίως στα βόρεια προάστια. Αίσθηση μάλιστα προκαλεί το γεγονός ότι οι περισσότερες από τις κλοπές δεν πραγματοποιούνται κατά τις βραδινές ώρες, αλλά αντιθέτως γίνονται τις μεσημεριανές ή τις απογευματινές ώρες. 


Αν και στο παρελθόν ο νούμερο ένα τρόπος να προστατέψει κανείς το όχημα του ήταν η τοποθέτηση συναγερμού, πλέον είναι τόσο διαδεδομένος που οι περισσότεροι άνθρωποι συνήθως αγνοούν τον ήχο του. 


Κάτι αντίστοιχο έπαθε και ο κ. Γιάννης, ο οποίος διαμένει στην περιοχή των Βριλησσίων. Κατά τη διάρκεια του μεσημεριού, άκουσε έναν συναγερμό να χτυπά για περίπου ένα λεπτό, ωστόσο δεν έδωσε σημασία και συνέχισε να δουλεύει. Όταν έπειτα από περίπου μία ώρα κατέβηκε για να πάρει το όχημά του και να πάει στη δουλειά προς έκπληξη του κατάλαβε ότι το αυτοκίνητό του έλειπε…


«Παρά το γεγονός ότι άκουγα τον συναγερμό, δεν κατάλαβα ότι ήταν ο δικός μου. Πλέον έχουμε συνηθίσει αυτόν τον ήχο και δεν ασχολούμαστε. Δυστυχώς πήρα το μάθημά μου… Δεν μπορούσα όμως να πιστέψω ότι θα μου έκλεβαν το αυτοκίνητο μου έξω από το σπίτι μου», δηλώνει στο real.gr, ο κ. Γιάννης, ο οποίος έχει πέσει θύμα κλοπής δύο φορές μέσα σε δύο χρόνια. 


«Από ότι μου είπαν, τα Βριλήσσια τα έχουν ρημάξει… Κάθε ημέρα, σε όλες τις γειτονιές κλέβουν αυτοκίνητα. Και τα δύο αυτοκίνητα που μου έχουν κλέψει ήταν νέας τεχνολογίας και θεωρούσα ότι ήμουν ασφαλής. Όπως αποδείχτηκε έχουν βρει τον τρόπο να τα ξεκλειδώνουν με το πάτημα ενός κουμπιού, ενώ όταν ανοίξουν το αυτοκίνητο απενεργοποιούν τον συναγερμό σχεδόν αστραπιαία».  


«Δεν προλαβαίνουμε…»


Πολλοί είναι οι οδηγοί που εξαιτίας του αυξημένου αριθμού κλοπών αυτοκινήτων τρέχουν να «θωρακίσουν» τα οχήματα τους για να μην βρεθούν προ εκπλήξεως. Τα καταστήματα που πωλούν αξεσουάρ αυτοκινήτων, καθημερινά πωλούν δεκάδες αντικλεπτικά συστήματα οχημάτων. 


«Γίνεται χαμός και δεν προλαβαίνουμε να πουλάμε αντικλεπτικά. Ενώ παλαιότερα ο κόσμος προτιμούσε να αγοράζει συστήματα εντοπισμού αυτοκινήτων σήμερα αγοράζουν τα πιο παραδοσιακά αντικλεπτικά με κλειδαριά. Ενδεικτικά, εγώ κάθε εβδομάδα, παραγγέλνω περίπου 50 αντικλεπτικά τιμονιού και δεν μου φτάνουν. Υπάρχουν ημέρες που έχουν εξαντληθεί και δεν μπορώ να εξυπηρετήσω τους πελάτες», δηλώνει στο real.gr, ιδιοκτήτης καταστήματος αξεσουάρ αυτοκινήτων στο Μαρούσι. 


«Από το Χαλάνδρι και τα Βριλήσσια μέχρι την Κηφισιά και την Εκάλη, γίνεται χαμός από τις κλοπές των αυτοκινήτων. Από ότι μου λένε δεν υπάρχει προτίμηση στις μάρκες των οχημάτων. Τα κλέβουν όλα. Το μόνο που έχω καταλάβει είναι ότι δεν προτιμούν πολύ τα μικρά οχήματα», προσθέτει ο ιδιοκτήτης του καταστήματος. 


«Κανονικά τώρα θα έπρεπε να πουλάμε αντιολισθητικές αλυσίδες και όχι αντικλεπτικά συστήματα», λέει ένας άλλος καταστηματάρχης που έχει το μαγαζί του στο Χαλάνδρι. «Πολλοί κάτοχοι έχουν αναστατωθεί από όσα ακούνε να γίνονται στις γειτονιές τους και σπεύδουν να προμηθευτούν αντικλεπτικά για τα τιμόνια. Αυτά που πουλάω περισσότερο τώρα. Λένε ότι αυτά δεν μπορούν να τα ξεκλειδώσουν οι επίδοξοι κλέφτες. Άσε που επειδή φαίνονται αποφεύγουν να ανοίξουν αυτό το αυτοκίνητο», προσθέτει ο καταστηματάρχης αξεσουάρ αυτοκινήτων.  

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.