Τελευταίες Ειδήσεις

Παγκόσμια Ημέρα Αγκαλιάς: Τα άγνωστα οφέλη της στον οργανισμό σου


Δες πόσο καλό κάνει στον οργανισμό σου κάτι τόσο απλό, όσο μια αγκαλιά!


Σύμφωνα με το jenny.gr, η 21η Ιανουαρίου έχει καθιερωθεί ως Παγκόσμια Ημέρα Αγκαλιάς. Η ιδέα αυτή προήλθε το 1986 από τον φοιτητή Kevin Zaborney, ο οποίος έψαχνε ακόμη έναν τρόπο ώστε να προσφέρουμε αγκαλιές στους ανθρώπους που αγαπάμε και θέλουμε να έχουμε στη ζωή μας.


Αν και μέχρι σήμερα δεν έχει καταγραφεί επίσημα ως παγκόσμια ημέρα από τον ΟΗΕ, όλες οι χώρες το αναπαράγουν και το υιοθετούν.


Δες παρακάτω τι καλό κάνει στον οργανισμό σου μια αγκαλιά:


Χαλαρώνει το νευρικό σου σύστημα


Η πίεση των χεριών από μία αγκαλιά δίνει σήμα στον εγκέφαλό σου να μειώσει τα επίπεδα στρες και έτσι ηρεμείς και χαλαρώνεις.


Εδώ αναφέρομαι στην αφή και την τεράστια δύναμη που έχει, αφού είναι η πρώτη αίσθηση που αποκτά το έμβρυο στη μήτρα, περίπου την 14η εβδομάδα κύησης.


Σε προστατεύει από κρυολογήματα


Το ήξερες ότι ένα νευρικό σύστημα που βρίσκεται σε μια ήρεμη κατάσταση μπορεί να σε βοηθήσει από τα κρυολογήματα; Ναι, κι όμως.


Σύμφωνα με μελέτες, άνθρωποι που ένιωθαν άγχος λόγω διαπροσωπικών συγκρούσεων, με τις αγκαλιές αποδείχτηκε ότι είχαν λιγότερο σοβαρά συμπτώματα του ιού του κρυολογήματος.


Σε βοηθάει να κοιμάσαι καλύτερα


Αν δεν μπορείς να κοιμηθείς ούτε μετά από εκατοντάδες προβατάκια που έχεις μετρήσει, τότε δοκίμασε να αγκαλιάσεις για δέκα λεπτά τον σύντροφό σου.


Δοκίμασέ το, θα πιάσει.


Σε κάνει χαρούμενη


Κι όμως με το αγκάλιασμα ανεβαίνει η διάθεση, αφού είναι λες και αμέσως έχεις τεράστιες δόσεις σεροτονίνης, σου μιλάω για το φυσικό αντικαταθλιπτικό του σώματος. 


Βάζει τέλος στους τσακωμούς


Αν μόλις έκανες τεράστιο καβγά με τον σύντροφό σου, άσε για λίγο τα νεύρα σου στην άκρη και αγκάλιασέ τον. Αυτή σίγουρα θα μειώσει την ένταση που έχει δημιουργεί ανάμεσά σας και η διάθεσή σας σίγουρα θα γίνει καλύτερη.


Ελπίζω να σου αρέσουν και σένα και να τις μοιράζεις καθημερινά και επίσης να παίρνεις και πολλές.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.