Τελευταίες Ειδήσεις

Νομοσχέδια για τα ομόφυλα ζευγάρια: Ο «μυστικός δείπνος» και η σύγκληση της Ιεράς Συνόδου



Με θέμα «Εκκλησία και "θέσπιση γάμου μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου’"», συνέρχεται εκτάκτως την Τρίτη 23 Ιανουαρίου η Ιερά Σύνοδος.


Ογάμος των ομόφυλων ζευγαριών θα τεθεί στο επίκεντρο της συνεδρίασης της Ιεράς Συνόδου, την προσεχή Τρίτη 23 Ιανουαρίου. 


Σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, στις 8 Ιανουαρίου, δύο ημέρες πριν ανοίξει τα χαρτιά του στη συνέντευξη που παραχώρησε στην ΕΡΤ, επισκέφθηκε τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών, κ. Ιερώνυμο, στην Αρχιεπισκοπή και συζήτησαν το ν/σ για τα ομόφυλα ζευγάρια που θα καταθέσει η κυβέρνηση στη Βουλή. 


«Συνέρχεται την Τρίτη 23 Ιανουαρίου 2024 και ώρα 9η πρωινή, σε έκτακτη Συνεδρία, η Ιερά Σύνοδος της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος υπό την Προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου. Η συνεδρίαση θα γίνει στο εν Αθήναις Συνοδικό Μέγαρο με μoναδικό θέμα συζητήσεως: «Εκκλησία και ‘’θέσπιση γάμου μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου’’», όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση.


Τις τελευταίες ημέρες αρκετοί ήταν οι μητροπολίτες που είχαν εκφράσει δημοσίως την αντίθεσή τους στο νομοσχέδιο που προωθεί η κυβέρνηση για τα ομόφυλα ζευγάρια και ορισμένοι από αυτούς είχαν ζητήσει τη σύγκληση της Ιεραρχίας για να συζητηθεί το ζήτημα διεξοδικά και από τους 81 Ιεράρχες.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.