Τελευταίες Ειδήσεις

Τρόπους αντιμετώπισης των κινητοποιήσεων των αγροτών θα εξετάσει το Μαξίμου


Οι κινητοποιήσεις των αγροτών έδωσαν την ώθηση και αύριο το απόγευμα πρόκειται να πραγματοποιηθεί ευρεία σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη, στο Μέγαρο Μαξίμου, με τα ζητήματα που τους απασχολούν, στο επίκεντρο.


Σύμφωνα με πληροφορίες στη σύσκεψη θα μετέχουν μεταξύ άλλων, ο υπουργός Επικρατείας Άκης Σκέρτσος, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Ανάπτυξης, δηλαδή ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων Λευτέρης Αυγενάκης, όπως και συναρμόδιοι υπουργοί δηλαδή ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Μιχάλης Χρυσοχοΐδης και ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας Χρήστος Τριαντόπουλος.


Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι θα αναζητηθεί η δυνατότητα νέων παρεμβάσεων προς επίσπευση υλοποίησης των μέτρων για τη Θεσσαλία και παράλληλα τρόποι για να διασφαλιστεί πως οι δρόμοι δεν θα κλείσουν.


Νωρίτερα, σε αποκλεισμό της εθνικής οδού Τρικάλων - Λάρισας, στο ύψος του Ζάρκου, για περίπου μισή ώρα, προχώρησαν σήμερα το μεσημέρι αγρότες των Τρικάλων, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων νομού Τρικάλων «Η Άνοιξη» . 


Ο αποκλεισμός έγινε χωρίς τρακτέρ και μηχανήματα, ενώ χαιρετισμό απηύθυνε στη συγκέντρωση ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Λάμπρος Τσέκας. Μεταξύ άλλων, μίλησε για άμεσες αποζημιώσεις στο 100% της ζημιάς χωρίς όρους και προϋποθέσεις με απευθείας κρατική αρωγή βάση των εκτιμήσεων του ΕΛΓΑ σε ζώα, παραγωγές που πλημμύρισαν, άμεση αποκατάσταση των κατεστραμμένων κατοικιών, όπως και μείωση του κόστους παραγωγής, κά.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.