Τελευταίες Ειδήσεις

Προς μετωπική η Ιερά Σύνοδος με επιστολή προς τους 300 της Βουλής


Και ανακοινωθέν για το γάμο των ομοφύλων... Το συγγράφει ο Μεσογαίας Νικόλαος, που έχει εξουσιοδοτηθεί από τον Αρχιεπίσκοπο - Φυλλάδιο στους ναούς την άλλη Κυριακή - «Όχι» στις λαοσυνάξεις!

Σφοδρή αναμένεται να είναι η απάντηση της Εκκλησίας στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για το γάμο των ομοφύλων, παρά τους ήπιους τόνους που χρησιμοποιεί δημοσίως ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος.Την Τρίτη, ημέρα που θα συνεδριάζει το υπουργικό συμβούλιο για την έγκριση των ομοφύλων, στη συνεδρίασή της η Διαρκής Ιερά Σύνοδος της Εκκλησίας, όπως είναι σε θέση να γνωρίζουν τα "Παιχνίδια Εξουσίας", θα λάβει αποφάσεις σε τρεις άξονες:


Πρώτον, θα εκδώσει Ανακοινωθέν με τις θέσεις της Εκκλησίας για το θέμα, που θα είναι κατηγορηματικά -και επιθετικά- αντίθετη με το νομοσχέδιο της κυβέρνησης. Το Ανακοινωθέν, σύμφωνα με τις πληροφορίες, έχει αναλάβει ο Μητροπολίτης Μεσογαίας Νικόλαος.


Δεύτερον, θα αποσταλεί επιστολή προς τους βουλευτές όλων των κομμάτων, που θα τους καλεί να ψηφίσουν κατά συνείδηση, ζητώντας τους είτε εμμέσως πλην σαφώς είτε ευθέως να καταψηφίσουν.Τρίτον, την ερχόμενη Κυριακή 28 Ιανουαρίου θα γίνουν κηρύγματα στους ναούς, ενώ θα μοιραστεί φυλλάδιο προς τους πιστούς.


Οι αποφάσεις, μάλιστα, γίνεται προσπάθεια να είναι ομόφωνες, καθώς οι διαφορές μεταξύ των Μητροπολιτών είναι περισσότερο στους τόνους, παρά στην ουσία της στάσης απέναντι στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης.


Εκείνο, πάντως, που αποκλείεται να υπάρχει ως απόφαση της Διαρκούς Ιεράς Συνόδου είναι η πραγματοποίηση λαοσυνάξεων.


Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.