Τελευταίες Ειδήσεις

Ο ΔΗΜΟΣ ΜΕΤΕΩΡΩΝ ΣΤΗ ΔΙΕΘΝΗ ΕΚΘΕΣΗ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ PHILOXENIA 2023

Ο Δήμος Μετεώρων είχε ισχυρή παρουσία στη διεθνή έκθεση τουρισμού “PHILOXENIA” με πολλές και ενδιαφέρουσες δράσεις, εκπροσωπούμενος από τον ειδικό σύμβουλο του Δημάρχου Δήμου Μετεώρων σε θέματα τουρισμού και οικονομικών, κ. Νικολογιάννη Σπύρο.

Να σημειωθεί ότι μαζί του παρευρέθηκε και ο Πρόεδρος του Πολιτιστικού Συλλόγου Βυτουμά, ο κ. Νίκος Γκόβαρης, στο πλαίσιο ενημέρωσης και εξωστρέφειας και πάντα με το όραμα της διασύνδεσης του τουρισμού με το ευρύτερο πολιτιστικό απόθεμα του δήμου. Αρχικά επισκέφθηκαν το περίπτερο της Περιφέρειας Θεσσαλίας όπου έδρευε και η ομάδα εργασίας του ενιαίου φορέα τουρισμού της Π.Ε. Τρικάλων με επικεφαλής τον διευθυντή κ. Τσόλα Δημήτριο.

Κατά την διήμερη παρουσία του στους χώρους της έκθεσης, ο κ. Νικολογιάννης προέβη σε μία παρουσίαση προς το κοινό της έκθεσης, της ψηφιακής εφαρμογής www.kalabaka-tour.eu επίτευγμα μίας ομάδας ανθρώπων με επικεφαλής τον ίδιο, οι οποίοι εμπνευσμένοι από τη διάθεση για προσφορά και εθελοντισμό ολοκλήρωσαν ένα έργο ως προσφορά για το δήμο Μετεώρων και παρέχοντας χρήσιμες πληροφορίες προς τους επισκέπτες.

Καθ’ όλη τη διάρκεια αλλά και κατά την παρουσία στα εγκαίνια της έκθεσης, ο κ. Νικολογιάννης πραγματοποίησε επαφές με πολλά στελέχη του τουρισμού όπως την υπουργό τουρισμού κα Κεφαλογιάννη Όλγα, την Πρόεδρο του ΕΟΤ κα Γκερέκου Αγγελική, την Υπουργό τουρισμού της Βουλγαρίας κα Zaritsa Dinkova, καθώς η Βουλγαρία ήταν η τιμώμενη χώρα οπότε δόθηκε η δυνατότητα για περαιτέρω συζητήσεις.

Επίσης, είχε την ευκαιρία να συναντηθεί με τον νέο Αντιπεριφερειάρχη τουρισμού για τη Θεσσαλία, τον κ. Αναστασίου Ιωάννη με τον οποίο ανέπτυξε έναν εποικοδομητικό διάλογο ενώ υπήρξε δέσμευση για περαιτέρω συνάντηση κατά την οποία θα αναλυθούν ζητήματα του τουρισμού εν γένει. Τέλος, συναντήθηκε με την κα Βούλα Πατουλίδου, Αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης και Διευθύντρια του τουριστικού οργανισμού Θεσσαλονίκης, διακεκριμένους καθηγητές του Διεθνούς Πανεπιστημίου Ελλάδος.

Πλην των εξαιρετικών συναντήσεων, ο κ. Νικολογιάννης είχε επίσης επιχειρηματικές συναντήσεις ενώ παραχώρησε και συνέντευξη στο δημοτικό ραδιόφωνο της Θεσσαλονίκης προβάλλοντας τις αρετές του δήμου Μετεώρων και το έκδηλο ενδιαφέρον για την περιοχή κατά τις επικείμενες εορτές των Χριστουγέννων.

Από το γραφείο του Δημάρχου

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.