Τελευταίες Ειδήσεις

Στην ακριτική Ορεστιάδα ο πρόεδρος των ιεροψαλτών Τρικάλων για τις εορταστικές εκδηλώσεις των Παμμεγίστων Ταξιαρχών

 Στην ακριτική  Ορεστιάδα βρέθηκε ο πρόεδρος του Σωματείου Ιεροψαλτών Τρικάλων Αθανάσιος Δημητρίου μαζί με τον αρχιμανδρίτη και φίλο του πατέρα Κωνσταντίνο Δεληχρήστο από τη Λάρισα για να παραστούν στις εορταστικές εκδηλώσεις της Συνάξεως των Παμμεγίστων Ταξιαρχών Μιχαήλ και Γαβριήλ και πασών των επουρανίων Ασωμάτων δυνάμεων.

Την Κυριακή 5 Νοεμβρίου το απόγευμα ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Διδυμοτείχου Ορεστιάδος και Σουφλίου κ. Δαμασκηνός υπεδέχθη στα προπύλαια του Ιερού Ναού των Παμμεγίστων Ταξιαρχών Ορεστιάδος τεμάχια λειψάνων των Αγίων Αναργύρων Κοσμά και Δαμιανού και εν συνεχεία τέλεσε τον Μικρό Αγιασμό.

Την Τρίτη 7 Νοεμβρίου το απόγευμα προέστη στην ακολουθία του πανηγυρικού εσπερινού ο Αρχιμανδρίτης Κωνσταντίνος Δεληχρήστος.
Στο αριστερό αναλόγιο κατόπιν προτροπής του Πρωτοψάλτη του ναού προέδρου των ιεροψαλτών Διδυμοτείχου Μαργαρίτη Αστεριάδη έψαλε ο πρόεδρος μας με την συμμετοχή συναδέλφων από την Ορεστιάδα.
Την Τετάρτη 8 Νοεμβρίου το πρωί τελέστηκε τρισαρχιερατικη Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Φλωρίνης Πρεσπών και Εορδαίας κ Ειρηναίου συλλειτουργούντων του Σεβ. Μητροπολίτου Αλεξανδρουπόλεως κ. Άνθιμου και του επιχωρίου  Αρχιερέως κ. Δαμασκηνού.
Στις εκδηλώσεις παρέστησαν πολιτικές και στρατιωτικές αρχές του τόπου αλλά και αντιπροσωπείες μαθητών από τα σχολεία της πόλεως.
Ο προϊστάμενος του ιερού ναού π. Θεόφιλος Βασιλάκος μαζί με την εκκλησιαστική επιτροπή απέσπασαν τον έπαινο για την όλη ευταξία του ιερού ναού.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.