Τελευταίες Ειδήσεις

Συνάντηση Μητσοτάκη - Κασσελάκη στη Βουλή


Συνάντηση είχε στη Βουλή ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανο Κασσελάκη.


Το πρώτο τετ α τετ του πρωθυπουργού με τον νέο πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ πραγματοποιήθηκε στο γραφείο του Κυριάκου Μητσοτάκη στη Βουλή.Ο πρωθυπουργός καλωσόρισε τον κ. Κασσελάκη τον συνεχάρη για την εκλογή του και τον ρώτησε αν έχει προσαρμοστεί για να πάρει την απάντηση από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης ότι τα έχει καταφέρει με τα κομματικά αλλά στη Βουλή, όχι πλήρως.Επίσης, ο κ. Κασσελάκης έθεσε το ζήτημα των αποδήμων λέγοντας ότι είναι στοίχημα να προσφέρουν με ισονομία και ισοπολιτεία και ο πρωθυπουργός απάντησε ότι προς αυτήν την κατεύθυνση είναι ο νέος νόμος.


Ο διάλογος που είχαν μπροστά στις κάμερες:


Μητσοτάκης: Προσαρμοστήκατε στους καινούριους χώρους;


Κασσελάκης: Στη Βουλή όχι ακόμα αλλά μια ημέρα εύχομαι πλήρως, αλλά στο κομματικό περιβάλλον σίγουρα και στην Ελλάδα, όπως ξέρετε έχουμε ευθύνη να φέρουμε τους απόδημους πίσω, είναι εθνική ευθύνη, είναι εθνικό στοίχημα να μπορέσουν να προσφέρουν στην πατρίδα τους, σε μια χώρα με ισονομία και ισοπολιτεία.


Μητσοτάκης: Έχουμε κάνει μια καλή αρχή με το νομοσχέδιο το οποίο δίνει πια τη δυνατότητα σε όλους τους Έλληνες που είναι εγγεγραμμένοι σε εκλογικούς καταλόγους της πατρίδας μας και κατοικούν στο εξωτερικό να ψηφίσουν από τον μόνιμο τόπο διαμονή τους και νομίζω ότι σε αυτό έχουμε ένα χρέος όλα τα κόμματα να κινητοποιήσουμε.


Κασσελάκης: Είναι δικαίωμα στο «εκλέγειν» και όχι στο «εκλέγεσθαι». Πιστεύω ακράδαντα ότι πρέπει να δώσουμε περιφέρειες στους ομογενείς ώστε να μπορέσουν να εκλέγουν οι ίδιοι εκπροσώπους της δικής τους κοινότητας.


Μητσοτάκης: Αυτά θα τα συζητήσουμε, ο εκλογικός νόμος ενόψει των εκλογών είναι καθορισμένος και προφανώς το δικαίωμα του «εκλέγεσθαι» το έχει ο κάθε Ελληνας πολίτης αυτό είναι συνταγματικά κατοχυρωμένο αλλά φαντάζομαι αυτό ανάμεσα σε πολλά άλλα θα το συζητήσουμε.


Κασσελάκης: Ο Ελληνας πολίτης στο εξωτερικό δεν το έχει. 

Όπως αναφέρει το Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο, ο πρωθυπουργός ενημέρωσε τον κ. Κασσελάκη για τις θέσεις της χώρας για τις εξελίξεις στη Μέση Ανατολή, για τις συζητήσεις σε επίπεδο Ευρωπαϊκού Συμβουλίου, για την πορεία της ελληνικής οικονομίας και για τις προοπτικές μετά την αναβάθμιση της πιστοληπτικής ικανότητας της χώρας καθώς και για τις μεταρρυθμιστικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης.


Ο κ. Μητσοτάκης δήλωσε ότι είναι πάντα στη διάθεση του κ. Κασσελάκη όπως και των άλλων πολιτικών αρχηγών για την ενημέρωσή τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.