Τελευταίες Ειδήσεις

Ο «Μαραθωνοδρόμος» Γιάννης Λεμπέσης αφιερώνει στον Γρηγόρη Λαμπράκη(ΑΚΟΥΣΤΕ) «Για μια καλύτερη ζωή και μια καινούργια χαραυγή καθένας μας παλεύει»

Την Κυριακή 12 Νοεμβρίου θα διεξαχθεί ο 40ος αυθεντικός Μαραθώνιος της Αθήνας (Μαραθώνας-Καλλιμάρμαρο Παναθηναϊκό στάδιο: 42.165 μέτρα).

Θα είναι αφιερωμένος όπως πάντα στον αγωνιστή της Δημοκρατίας και Βαλκανιονίκη Γρηγόρη Λαμπράκη που γεννήθηκε 3 Απριλίου 1912 και δολοφονήθηκε από παρακρατικούς στη Θεσσαλονίκη στις 27 Μαΐου 1963.

Ο τραγουδοποιός Γιάννης Λεμπέσης, μαραθωνοδρόμος και ο ίδιος (έχει 6 κλασικές διαδρομές στο ενεργητικό του στο διάστημα 2005-2010) μέλος του ΣΔΥΠ (Σύλλογος Δρομέων Υγείας Πειραιά) παρουσίασε για πρώτη φορά ζωντανά στο «Καραβάνι» της Κυψέλης που εμφανιζόταν με την ορχήστρα του «Λαϊκή Στράτα» επί 8 συνεχόμενα χρόνια, ένα ξεχωριστό τραγούδι.

Με αφορμή την συνεστίαση που πραγματοποίησε εκεί ο ΣΔΥΠ, 30 Μαρτίου του 2008, ο Λεμπέσης -αφού πρώτα έγραψε- έπαιξε και τραγούδησε το «Μαραθωνοδρόμο» του.

Η ζωντανή αυτή ηχογράφηση συμπεριελήφθη στη δισκογραφική του δουλειά με τίτλο «Νέο σκηνικό στη πιάτσα» που κυκλοφόρησε το 2009.

Το τραγούδι αυτό μετά από πρόταση του γιού του Γρηγόρη Λαμπράκη, που έχει το ίδιο όνομα με το πατέρα του, ακουγόταν στην αφετηρία της κλασικής διαδρομής στον τύμβο του Μαραθώνα…
Αμέτρητα χιλιόμετρα
Πάμε για Μαραθώνιο
Στα γήπεδα του Άγιου Κοσμά
Μαζί με τα άλλα τα παιδιά
Στο πάθος το αιώνιο.

Και να ‘μαστε στη κλασική
Μαραθώνας -Καλλιμάρμαρο
Κυλάει το βήμα η ψυχή
Σαν ποταμάκι γάργαρο.

249d6e54c4dad265ecc2426fd23c5e95_XL.jpg
Αμέτρητα χιλιόμετρα
Στα αχνάρια του ΛΑΜΠΡΑΚΗ
Από όλες τις γωνιές της γης
Τρέχουμε όλοι ευτυχείς
Με κέφι και μεράκι.

Αμέτρητα χιλιόμετρα
Και η σκέψη ταξιδεύει
Για μια καλύτερη ζωή
Και μια καινούργια χαραυγή
Καθένας μας παλεύει.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.