Τελευταίες Ειδήσεις

Συγκεντροποίηση των αγορών σε λίγους Αφανισμός για τους πολλούς


Η κυβέρνηση Μητσοτάκη που δήθεν ομνύει στο όνομα της μεσαίας τάξης, είναι η ίδια που της βάζει την ταφόπλακα.

Με το νέο φορολογικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης Μητσοτάκη, οι ελεύθεροι επαγγελματίες θα φορολογούνται με ελάχιστο ετήσιο τεκμαρτό εισόδημα 10.920 ευρώ, που αντιστοιχεί σε έναν ελάχιστο φόρο της τάξης των 1.102,40 ευρώ. Ποσό που θα αυξάνεται αφού θα  συνυπολογίζεται και ο χρόνος άσκησης του ελεύθερου επαγγέλματος, η υπαγωγή σε ανώτερη ασφαλιστικής κάλυψης κατηγορία, η ιδιοκτησία του χώρου της παρεχόμενης εργασίας και άλλα τέτοια «αντικειμενικά» κριτήρια.

Μέσω της φορολόγησης τεκμαρτών εισοδημάτων, δηλαδή εισοδημάτων που τεκμαίρεται ότι υπάρχουν, αλλά δεν είναι και σίγουρο ότι υφίστανται , (μάλλον το αντίθετο) η κυβέρνηση λέει ότι θα πατάξει τη φοροδιαφυγή.

Τι θα συμβεί όμως στην πραγματικότητα; Τα 1.100 ευρώ ελάχιστου φόρου είναι ένα σχετικά ασήμαντο ποσό για τους μεγάλους παίκτες κάθε κλάδου, είναι όμως δυσβάσταχτο για τη μεγάλη πλειοψηφία των μικρών και μεσαίων επαγγελματιών, που θα οδηγηθούν σε λουκέτο.

Πρόκειται λοιπόν για μια ξεκάθαρα ταξική πολιτική της κυβέρνησης. Το μόνο αποτέλεσμα που θα φέρει θα είναι η έξοδος από την αγορά δεκάδων χιλιάδων μικρομεσαίων επαγγελματιών, άρα μεγαλύτερη πίτα για τους μεγάλους «παίκτες» που θα αποφέρει την υπερσυγκέντρωση των αγορών στα χέρια των λίγων και συνάμα τον αφανισμό της μεσαίας τάξης.

 Αυτό προωθεί ο Μητσοτάκης και τίποτα άλλο. Το «τυράκι» της καταπολέμησης της φοροδιαφυγής το έφαγαν όσοι τον ψήφισαν ενώ είχε ανεβάσει το αφορολόγητο για την μεταβίβαση ακινήτων στις 800.000 ευρώ για να κάνει τα χατήρια στους πλούσιους , στους ολιγάρχες και στα real estate των τραπεζών.Να το ξέρει ο κόσμος .

 ΜέΡΑ25 Τρικάλων

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.