Τελευταίες Ειδήσεις

Επιταγή ακρίβειας: «Κλείδωσε» οριστικά – Αυτοί είναι οι δικαιούχοι, πότε θα καταβληθεί


Σύμφωνα με πληροφορίες η νέα επιταγή ακρίβειας θα δοθεί πριν από τα Χριστούγεννα.Το οικονομικό επιτελείο σε καθημερινή βάση εξετάζει τα δημοσιονομικά δεδομένα προκειμένου να υπάρξουν σχετικές ανακοινώσεις τις επόμενες μέρες.
Το ποσό πιθανότατα να πλησιάζει τα ποσά που δόθηκαν πέρσι τα Χριστούγεννα.Πέρσι δόθηκε επιταγή ακρίβειας 250 ευρώ σε περισσότερους από 1 εκατομμύριο συνταξιούχους, 174.000 δικαιούχους αναπηρικού επιδόματος του ΟΠΕΚΑ, καθώς και σε 35.000 ανασφάλιστους υπερήλικες.


Επίσης, 225.000 δικαιούχοι του Ελάχιστου Εγγυημένου Εισοδήματος έλαβαν διπλή δόση και 735.000 δικαιούχοι επιδόματος παιδιών ΟΠΕΚΑ έλαβαν αυξημένο επίδομα κατά 50%.
Για το ενδεχόμενο έξτρα παροχής στο τέλος του χρόνου μίλησε και ο υφυπουργός Οικονομικών, Χάρης Θεοχάρης.


Ο υφυπουργός Οικονομικών Χάρης Θεοχάρης έκανε λόγο για έκτακτο βοήθημα στο τέλος του χρόνου αν το επιτρέψει ο προϋπολογισμόςΣυγκεκριμένα, αναφερόμενος στην ακρίβεια, ο υφυπουργός Οικονομικών τόνισε αρχικά ότι τα πρόστιμα που έχουν επιβληθεί σε μεγάλες πολυεθνικές, βοηθούν στην αποκλιμάκωση των τιμών.


Μάλιστα για την μείωση των τιμών είπε: «Θα τις ρίξει στον βαθμό που η ακρίβεια είναι προϊόν αισχροκέρδειας. Αν δουν και καταλάβουν ότι αυτού του είδους οι πρακτικές δεν μπορούν να γίνουν ανεκτές, τότε ναι. Οι διαδικασίες δούλεψαν, δουλεύουν και να είστε σίγουροι ότι η βούληση υπάρχει».Επιταγή ακρίβειας: Τι αλλάζει με το επίδομα ανεργίας

Αύξηση και μάλιστα… ραγδαία σε μερικές περιπτώσεις, έρχεται στο επίδομα ανεργίας.


Αύξηση του επιδόματος ανεργίας και σύνδεσή του με τον μισθό που ελάμβανε ο άνεργος τα τελευταία χρόνια της απασχόλησής του πριν την έξοδό του στην ανεργία, θα περιλαμβάνει το εργασιακό νομοσχέδιο του υπουργείου Εργασίας, το οποίο θα βγει τις επόμενες εβδομάδες σε δημόσια διαβούλευση.

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.