Τελευταίες Ειδήσεις

Από το «ούτε ένα ευρώ νέοι φόροι», στη φοροεπιδρομή Χατζηδάκη …ένα 41% δρόμος


Φαίνεται ότι ο κύριος Κατρούγκαλος δεν ήταν απλά προεκλογικά μαρτυριάρης για αυτό που θα έκανε ο ΣΥΡΙΖΑ αλλά μαρτυριάρης για ολόκληρο το μνημονιακό μπλοκ.

Για αυτό που το ΜέΡΑ25 προειδοποιούσε. Για το νέο κύμα λιτότητας το οποίο ξεκινάει αυτή τη φορά όχι με τους συνταξιούχους αλλά με τους μικρομεσαίους.

Με το φορομπηχτικό νομοσχέδιο Χατζηδάκη επιστρέφουμε στα τεκμήρια της δεκαετίας του ’70, έχοντας ένα μοντέλο ανάπτυξης που βασίζεται στην υπερφορολόγηση αυτών που δεν έχουν, αλλά και στην μη φορολόγηση αυτών που έχουν.

Δηλαδή «κάθε πέρσι και καλύτερα».

Την ίδια ώρα κανένας φραγμός ή «τεκμήριο» δεν μπαίνει στις πολυεθνικές και στις αλυσίδες των υπεραγορών που χρεώνουν, ουσιαστικά ανενόχλητες, ίδια προϊόντα σε τιμές δυο και τρεις φορές πάνω στην Ελλάδα, απ’ ό,τι σε χώρες με τριπλάσιο μέσο μισθό.

Τα καρτέλ που έχουν στήσει τα σούπερ μάρκετ, με την Επιτροπή Ανταγωνισμού ηχηρά απούσα, θα συνεχίσουν να εξανεμίζουν το λαϊκό εισόδημα και η κατάσταση δεν θα αλλάξει όσο δεν υπάρχουν θεσμοί να το προστατεύουν.

Η κυβέρνηση Μητσοτάκη στοχευμένα την ίδια ώρα που οδηγεί τους μικρομεσαίους επαγγελματίες και το επιστημονικό προλεταριάτο στην οικονομική περιθωριοποίηση και στην μαζική έξοδο από την παραγωγή, αφήνει αλώβητη την πραγματική φοροδιαφυγή και την αλόγιστη αισχροκέρδεια, ώστε τα καρτέλ των διαφόρων «φίλων» της, δηλαδή των σουπερμαρκετάδων, των παρόχων ενέργειας, των εφοπλιστών και των λοιπών φιλικών της επαγγελματικών «κλάδων» των ολιγαρχών να συνεχίζουν να θησαυρίζουν στις πλάτες των πολλών και των οικονομικά ασθενέστερων, οι οποίοι καλούνται για ακόμα μια φορά, μετά τα συνεχή μνημόνια, να υποστούν τη φοροεπιδρομή εκ μέρους της κυβέρνησης του «Ούτε ένα ευρώ νέοι φόροι».

ΜέΡΑ25 Τρικάλων

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.