Τελευταίες Ειδήσεις

Το 41ο ΔΙΕΘΝΕΣ ΧΟΡΩΔΙΑΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ ΚΑΡΔΙΤΣΑΣΑρχίζει την Πέμπτη 
23 Νοεμβρίου 2023 στις 8 το βράδυ το 41ο  Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ Καρδίτσας , στην αίθουσα «Αφροδίτη» του ξενοδοχείου Κιέριον , που υλοποιείται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων θα διαρκέσει μέχρι το Σάββατο 2 Δεκεμβρίου 2023.
Χορωδίες από την Ελλάδα και το Εξωτερικό δίνουν το παρόν σε μια κορυφαία Μουσικο- Χορωδιακή εκδήλωση .
Συμμετέχουν Χορωδίες από το Ηράκλειο Κρήτης, τους Παξούς, την Ξάνθη , το Ηράκλειο Αττικής, την Καλλικράτεια Χαλκιδικής , τα Τρίκαλα, την Νέα Ιωνία Βόλου, τις Σοφάδες Καρδίτσας,  την Καρδίτσα, το Μουζάκι κ.α.
Ένας  κορυφαίος θεσμός του Νομού Καρδίτσας, πρότυπο επαρχιακού Διεθνούς Φεστιβάλ, ένας ιστορικός χορωδιακός θεσμός της Ελλάδος με διεθνή καταξίωση.
Για πρώτη φορά στην Ελλάδα  και στην  Καρδίτσα, υλοποιείται ένα σημαντικό τριήμερο  από 29 Νοεμβρίου έως 2 Δεκέμβριου 2023 αφιερωμένο στην Ευρωπαϊκή Συμπερίληψη με 3  Χορωδίες  με άτομα με και χωρίς προβλήματα όρασης από Γαλλία, Αλβανία και Ελλάδα και τέσσερεις (4) μαέστρους από Βουλγαρία, Γαλλία , Αλβανία και Ελλάδα. 
Παράλληλα , υλοποιείται το
masterclass, workshop από το διακεκριμένο Βούλγαρο Μαέστρο Petar Matev.

Η εκδήλωση υλοποιείται  στο κλείσιμο της 15ης Διεθνούς Συνάντησης Σχολικών Χορωδιών του 41ου Διεθνούς Φεστιβάλ Καρδίτσας.

Η  Συμπερίληψη  αποτελεί , κυρίαρχο στοιχείο της Ευρωπαϊκής Κουλτούρας και Παιδείας και η συνύπαρξη τριών (3) Συμπεριληπτικών Χορωδιών , αποτελεί σημαντικό γεγονός για την σύγχρονη Ελλάδα.

Το συγκεκριμένο Χορωδιακό Φεστιβάλ, στο οποίο λαμβάνουν μέρος κορυφαίες χορωδίες από κάθε γωνιά της γης, διακεκριμένες ορχήστρες και σπουδαίοι σολίστ αποτελεί κορυφαίο καλλιτεχνικό γεγονός και υλοποιείται υπό την καλλιτεχνική διεύθυνση του Μαέστρου και Καθηγητή Νίκου Ευθυμιάδη.

Φέτος θα εμφανιστεί ως guest  star του  41ου Διεθνούς Φεστιβάλ Καρδίτσας , η κορυφαία Αφρικάνικη Χορωδία  Schola Cantorum , της Αφρικανικής Ακαδημίας Χορωδιών, από την Κινσάσα του Κονγκό , που θα ερμηνεύσει  gospels, pop, folk, spirituals  και σύγχρονη  μουσική.

Πάνω από 150 χορωδίες από την Ελλάδα και το Εξωτερικό, συμφωνικές ορχήστρες, σολίστ, μαέστροι, συνθέτες συμμετέχουν κάθε χρόνο στο Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας!

Το 41ο  Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ Καρδίτσας  είναι αφιερωμένο στην κορυφαία Μαρία Κάλλας(1923-1977) για τα 100 χρόνια από την γέννηση της, στον Ιταλό Αναγεννησιακό συνθέτη Antonio Cesti (1623-1669) για τα 400 χρόνια από τη γέννησή του, στον κορυφαίο Άγγλο συνθέτη William Byrd(1543-1623) για τα 400 χρόνια από τον θάνατό του, στον Αναγεννησιακό Άγγλο συνθέτη Thomas Weelkes (1576-1623) για τα 400 χρόνια από τον θάνατό του, στον σημαντικό Ιταλό συνθέτη της Σχολής της Ρώμης Giovanni Bernardino Nanino (1560-1623) για τα 400 χρόνια από τον θάνατό του και τον Έλληνα συνθέτη Χρήστο Σαμαρά (1956)  .
Το 41ο Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας θα πραγματοποιηθεί στις αίθουσες συναυλιών των ξενοδοχείων Κιέριον της Καρδίτσας ,
Mouzaki Palace Hotel του Μουζακίου και στο Δημοτικό Κινηματοθέατρο Μουζακίου.

Μακριά από λαϊκισμούς και κινήσεις εντυπωσιασμού, το Διεθνές Χορωδιακό Φεστιβάλ Καρδίτσας αποτελεί μία σημαντική τομή για την Εκπαίδευση και τον Πολιτισμό, την Τέχνη και τη Μουσική.

Το Φεστιβάλ πραγματοποιείται στη διάρκεια όλης της χρονιάς με πολλές εκδηλώσεις σε διάφορους χώρους και σε διαφορετικές περιοχές, προκειμένου να γίνουν Κοινωνοί της Μουσικής ευρύτερα στρώματα περιοχής.

Το πρόγραμμα του Φεστιβάλ θα παρουσιάζει ο κορυφαίος ΑΛΕΞΗΣ ΚΩΣΤΑΛΑΣ.

Οι καλύτερες χορωδίες που λαμβάνουν μέρος, μπορούν να εκπροσωπήσουν το Διεθνές Φεστιβάλ Καρδίτσας και τη χώρα μας σε σπουδαία, Μουσικό-Χορωδιακά Φεστιβάλ του εξωτερικού όπως στο Castellamare  di Stabbia (Νάπολη) της Ιταλίας, στο Νόβισαντ (Απρίλιος, Μάιος 2024) και Νις της Σερβίας (Αύγουστος 2024) κ.α.

Επίσης, μπορούν να λάβουν μέρος στο σημαντικό CAMPUS ESTIVO MUSICALE του SALERNO.

Για  την επιτυχία  της  όλης  εκδήλωσης  συμβάλλουν  η  Ιερά  Μητρόπολη Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων, η Περιφερειακή Ενότητα Καρδίτσας (Περιφέρεια Θεσσαλίας ως συνδιοργανώτρια ) , ο Δήμος Καρδίτσας, ο Δήμος Μουζακίου, ο Δήμος Λίμνης Πλαστήρα ,το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας Θεσσαλίας η Πανελλήνια Ομοσπονδία Χορωδιών και Διευθυντών Χορωδιών και υλοποιείται υπό την αιγίδα του Υπουργείου Πολιτισμού και Αθλητισμού και του Υπουργείου Παιδείας και Θρησκευμάτων.

                           Πρόγραμμα 1ης ημέρας
 ΠΕΜΠΤΗ 23 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ 2023– HOTEL KIERION – ΚΑΡΔΙΤΣΑ 8:00 μ.μ
                              ΕΠΙΣΗΜΗ ΕΝΑΡΞΗ – ΧΑΙΡΕΤΙΣΜΟΙ
Σ
YMMETEXOYΝ :
1. Η Σχολική Χορωδία του 1Ου Δημοτικού Σχολείου Σοφάδων υπό τη διεύθυνση της Κατερίνας Ζάχου
2.Η Μπάντα του Μουσικού Σχολείου Καρδίτσας υπό τη διεύθυνση του Άγγελου Παλαπέλα
3.
Η Αφρικανική Χορωδία Schola Cantorum Αkto της Kinshasa υπό τη διεύθυνση του Dr Ambroise Kua Nzambi Toko

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.