Τελευταίες Ειδήσεις

Η γιαγιά Αγγέλα και τα Παιδικά Χωριά SOS στον Ημιμαραθώνιο Κρήτης

Τι δουλειά μπορεί να έχει η γιαγιά Αγγέλα που έχει γίνει διάσημη από το σποτ του Ημιμαραθωνίου Κρήτης και τα παιδιά από τα Παιδικά Χωριά SOS Ηρακλείου; Όλοι τους, και μαζί τους 6.000 αθλητές και θεατές κάθε ηλικίας, συναντήθηκαν στο μεγαλύτερο αθλητικό γεγονός της Κρήτης, τον ημιμαραθώνιο στο Αρκαλοχώρι.

   

 

Στη φετινή διοργάνωση και συγκεκριμένα στη διαδρομή των 5 χιλιομέτρων έλαβαν μέρος πολλά παιδιά από το Παιδικό Χωριό SOS Ηρακλείου, τα οποία γνώρισαν και συνομίλησαν με την περίφημη γιαγιά Αγγέλα από το τηλεοπτικό σποτ της διοργάνωσης. Το παρών στη διοργάνωση έδωσε και ο Νιγηριανός ποδοσφαιριστής Πατρίκ Ογκουνσότο, ο οποίος επίσης έπαιζε στο σποτ και φωτογραφήθηκε με τα παιδιά, χαρίζοντας πολλά χαμόγελα.

 

Οι διοργανωτές είχαν παραχωρήσει στα Παιδικά Χωριά SOS περίπτερο στην είσοδο του Εκθεσιακού Κέντρου Αρκαλοχωρίου, όπου εκπρόσωποι ενημέρωσαν τους επισκέπτες για τις δράσεις και το έργο της οργάνωσης.

 

Ο πρόεδρος των Παιδικών Χωριών SOS, κ. Αντώνης Αλακιώτης, που έτρεξε στον Ημιμαραθώνιο μαζί με τα παιδιά, ευχαρίστησε τους διοργανωτές και επισήμανε: «Είναι μεγάλη μας χαρά που βρισκόμαστε στο Αρκαλοχώρι και τρέξαμε στον Ημιμαραθώνιο. Είναι μία μεγάλη γιορτή του αθλητισμού, με άψογη διοργάνωση και πολλά συμβολικά μηνύματα. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε τους διοργανωτές για τη στήριξη στο έργο των Παιδικών Χωριών SOS και για το γεγονός ότι βρίσκονται πάντα κοντά στο παιδί και τον άνθρωπο».  

 

 

 

 

#sosvillagesgr #nochildalone

 

 

 

 

 

 

 

 


Λίγα λόγια για τα Παιδικά Χωριά SOS

 

Με εκτενή δράση σε 136 χώρες και 70 χρόνια εμπειρίας σε προγράμματα πρόληψης, οικογενειακής φροντίδας εναλλακτικού τύπου και υποστηριζόμενης ανεξάρτητης διαβίωσης, τα Παιδικά Χωριά SOS είναι ηγετικός φορέας προστασίας των δικαιωμάτων των παιδιών παγκοσμίως, με έμφαση στα παιδιά που έχουν χάσει ή κινδυνεύουν να χάσουν την οικογένειά τους. Στην Ελλάδα, τα Παιδικά Χωριά SOS ιδρύθηκαν το 1975. Έχοντας ως στόχο κάθε παιδί να μεγαλώνει σε μια οικογένεια υλοποιούν προγράμματα και δράσεις σε τρεις άξονες: (α) Ενδυνάμωση Οικογένειας, με 10 Κέντρα Στήριξης Παιδιού και Οικογένειας και 6 Κέντρα Μαθησιακής και Παιδαγωγικής Υποστήριξης σε όλη την Ελλάδα και στόχο την αποκατάσταση των δυσλειτουργιών στο εσωτερικό της οικογένειας και την αποτροπή του κινδύνου απομάκρυνσης των παιδιών από το πλαίσιό της, (β) Ανάπτυξη και Προώθηση της Αναδοχής σε συνεργασία με τη UNICEF, ως εταίρος στο πρόγραμμα «Child Guarantee» της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, και (γ) Εναλλακτική Φροντίδα με 4 Παιδικά Χωριά SOS και τον Παιδικό Ξενώνα SOS για παιδιά που δεν έχουν τη δυνατότητα να μεγαλώσουν με τη βιολογική οικογένειά τους. Η Διεθνής Ένωση των Παιδικών Χωριών SOS είναι σταθερός συνομιλητής και εταίρος, σε διεθνές και εθνικό επίπεδο τόσο στην Ευρωπαϊκή Ένωση και κράτη μέλη της όσο και σε διεθνείς πρωτοβουλίες και συνεργασίες, όπως η καμπάνια Opening Doors for Europe.

 
 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.