Τελευταίες Ειδήσεις

Τα Funds απειλούν με κατασχέσεις τα μαντριά στην Θεσσαλία


Αντιμέτωποι με κατασχέσεις των γκρεμισμένων εγκαταστάσεων βρίσκονται οι κτηνοτρόφοι στην Θεσσαλία, όπως καταγγέλλει ο πρόεδρος του Συνδέσμου Ελληνικής Κτηνοτροφίας Τάκης Πεβερέτος.


Μιλώντας στο podcast ΒΑΒΕΛ ανέφερε ότι οι απώλειες σε ζωικό κεφάλαιο ξεπερνούν τα 80.000 αιγοπρόβατα, βοοειδή και χοιρινά, ενώ το ύψος των ζημιών μαζί με τις αστικές περιοχές ξεπερνούν τα 10 δισ. ευρώ προσθέτοντας ότι χρειάζονται γρήγορες και δίκαιες αποζημιώσεις για το σύνολο της απώλειας.«Πολλοί από αυτούς νέοι άνθρωποι με τους οποίους μιλάω από την περιοχή αυτή, δεν θα επιστρέψουν στην κτηνοτροφία. Ψάχνουν να βρουν οι ίδιοι πρακτορεία, για να φύγουν για Γερμανία, δεν ξανά μπαίνουμε πάλι λέει γιατί πολλοί από αυτούς για να φτιάξουν τις μονάδες στις οποίες φτιάξανε δανειοδοτήθηκαν με πολλά χρήματα» προσθέτει.


Ο ίδιος επισημαίνει το τεράστιο πρόβλημα άρνησης των ασφαλιστικών να ασφαλίσουν στάβλους. «Προσπάθησα να ασφαλίσω το δικό μου στάβλο που είναι 4000 τετραγωνικά αδειοδοτημένα, κανονικά, ότι χρειάζεται μια ασφαλιστική με πυρόσβεση εγκατεστημένη σε όλο το στάβλο 2 εταιρείες που ήρθανε μεγάλες ασφαλιστικές, αφού πάλεψαν στο τέλος, μου είπαν δεν μπορούμε να το ασφαλίσουμε. Ασφαλίζεται μόνο από τον ΕΛΓΑ αν πέσει κεραυνός».


Περιγράφει επίσης τα παιχνίδια με τις τιμές της φέτας την στιγμή που το γάλα με το οποίο παρασκευάζονται οι σημερινές ποσότητες παρήχθη πολύ πριν τις πλημμύρες. «Βγαίνουνε τώρα τα σούπερ μάρκετ και ανεβάζουν την τιμή της φέτας μέχρι 16, 17, 20 με την ευκαιρία ότι έγινε η ζημιά στη Θεσσαλία και άρα πρέπει να ανεβάσουμε τις τιμές γιατί δεν έχουμε την ποσότητα που χρειάζεται. Η φέτα αυτή που είναι σήμερα στα μαγαζιά έχει φτιαχτεί πριν 3 μήνες, είναι στις αποθήκες, γιατί το καλοκαίρι δεν υπάρχει γάλα για να παράγουν φέτα. Έχει φτιαχτεί από τον Ιούνιο πιθανά και Ιούλιο. Είναι κερδοσκοπία να πω συγκεκριμένα γιατί; Οκτώμισι ευρώ πουλάει ο μεταποιητής τη φέτα.».


 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.