Τελευταίες Ειδήσεις

Θεόδωρος Θάνος:Το (ξαναμασημένο) αφήγημα της εικονικής πραγματικότητας



Το είδαμε αρχικά, μέσα στο καλοκαίρι, στην υποτιθέμενη παρουσίαση του προγράμματος, κατά την παρουσίαση του νέου [;] λογότυπου [πλην όμως πανομοιότυπου με αυτό του κ. Μπακογιάννη στην Αθήνα] και του ιστότοπου του συνδυασμού. Ενώ στο δελτίο τύπου γινόταν αναφορά για παρουσίαση του προγράμματος, κανένα πρόγραμμα δεν παρουσιάστηκε, αλλά αυτό έγινε αφργότερα.

Στη συνέχεια, ανακοινώθηκε ότι πρόγραμμα θα παρουσιαζόταν στα εγκαίνια του συνδυασμού. Τι είδαμε ; Ένα βίντεο… Εκτός από υποτίμηση στους/ις παρευρισκομένους/ες αναρωτιέμαι γιατί δεν το έκανε ανάρτηση στην ιστοσελίδα του συνδυασμού και σε άλλα ηλεκτρονικά μέσα για να μην κουραστεί ο κόσμος ; Φυσικά, όπως φαίνεται και στο βίντεο κανείς δεν παρακολούθησε το πρόγραμμα, ούτε ο ίδιος ο επικεφαλής καθώς μιλούσε [ίσως και αστειεύονταν (;) αν κρίνει κανείς από τα «γελάκια»] με τους εκλεκτούς παρευρισκόμενους της κυβέρνησης, της περιφέρειας και του κόμματος της ΝΔ. Αλήθεια, τόσο δύσκολο ήταν να παρουσιάσει κάποιος/α το πρόγραμμα από τον συνδυασμό ; [εκτός και αν επιβλήθηκε από τις συνθήκες] Ή ήθελαν να «εντυπωσιάσουν» με το βίντεο;

Ο τρόπος αυτός παρουσίασης του προγράμματος συνεχίζεται σε άλλα πιο «ανώτερα» επίπεδα, με διάφορα βίντεο εικονικής πραγματικότητας, όπως ένα από τα τελευταία post του κ. Αβραμόπουλου, το οποίο έχει ως θέμα τις παρεμβάσεις στο κυκλοφοριακό της Καλαμπάκας.

Το αφήγημα της εικονικής πραγματικότητας, όπως άλλωστε έδειξε περίτρανα η πραγματικότητα και δίπλα μας, στην πρωτεύουσα του νομού μας, τα Τρίκαλα, δεν «στέκει» [Το «έξυπνο» πουλί από την μύτη πιάνεται].


ΥΣ-1: Σχόλιο για ένα άρθρο «βόμβα» [όπως αναγράφεται στον τίτλο του]:

Όταν αναπαράγεις λέξεις άλλου («μονταζιέρα»),

τότε αναπαράγεις και τις πράξεις του (κολοτούμπες).

ΥΣ-2: Η ΑΑΔΕ δημοσιεύει στοιχεία ακριβώς για να μαθαίνει ο κόσμος για ορισμένες επιχειρήσεις, οι οποίες είναι επιζήμιες για το κράτος και την κοινωνία. Το να επικαλείσαι και να αναφέρεις στοιχεία της Ανεξάρτητης Αρχής Διαφάνειας της Ελλάδας, δεν είναι «λάσπη» αγαπητοί/ές, αλλά υποχρέωση, όταν αφορά στη δημόσια ζωή.


Θεόδωρος Θάνος

Καθηγητής Πανεπιστημίου

Υποψήφιος Δημοτικός Σύμβουλος

Με τον Σωτήρη Παπαχρήστο-ΑΝΟΙΧΤΟΙ ΟΡΙΖΟΝΤΕΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.