Τελευταίες Ειδήσεις

Ο Σωτήρης Παπαχρήστος και οι “Ανοιχτοί Ορίζοντες” στις παρυφές του Κόζιακα


Η πρώτη μέρα του Οκτώβρη για τους “Ανοιχτούς Ορίζοντες”, έκλεισε με μία περιοδεία στην Γλυκομηλιά, τον Κλεινοβό και τα Αμπέλια.

Μικροί οικισμοί με τριακόσιους έως πεντακόσιους κατοίκους που υπερδιπλασιάζονται τους καλοκαιρινούς μήνες.

Κτηνοτρόφοι και υλοτόμοι στην συντριπτική τους πλειοψηφία, χρειάζονται ένα ασφαλές αγροτικό οδικό δίκτυο και ένα αξιόπιστο δίκτυο ποτίσματος για τα περίπου 13.000 αιγοπρόβατα και 110 αγελάδες.

Το κάδρο συμπληρώνεται με την ομορφιά του τοπίου. Δάσος με έλατα και πεύκα, ποτάμια, πηγές, θολωτές βρύσες και ένα τοξωτό γεφύρι του 18ου αιώνα περιμένουν να εκπλήξουν τους περιηγητές, ενώ το ορειβατικό μονοπάτι Ε4 περνάει μέσα από την Γλυκομηλιά.

Εδώ οι κάτοικοι θεωρούν αναγκαία  την επανεκκίνηση του Πολιτιστικού Συλλόγου, αλλά και την προσπάθεια ανάδειξης και προβολής του παρατημένου από τις προηγούμενες δημοτικές αρχές αυτού τόπου.

Και στα τρία χωριά ήταν αθρόα η συμμετοχή των δημοτών στην υποδοχή του Σωτήρη Παπαχρήστου και του συνδυασμού του, περιμένοντας να ακούσουν και να συζητήσουν το όραμα και τις δράσεις που απαιτούνται για μία ομόρροπη ανάπτυξη όλων των κοινοτήτων του Δήμου, βασιζόμενη στο φυσικό περιβάλλον, την πολιτισμική κληρονομιά και τον τουρισμό.

 

                 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.