Τελευταίες Ειδήσεις

ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΗΜΕΡΑ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΔΗΜΟΣ ΜΕΤΕΩΡΩΝ: «Η ΚΑΡΔΙΑ ΤΟΥ ΤΟΥΡΙΣΜΟΥ ΣΤΗΝ ΚΑΡΔΙΑ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ»


Η 27η Σεπτεμβρίου έχει οριστεί ως η παγκόσμια ημέρα τουρισμού, ενός κλάδου της οικονομίας ο οποίος για τη χώρα μας αντιστοιχεί στο 1/3 του Α.Ε.Π, συμβάλλοντας παράλληλα στην απασχόληση με περίπου 1 εκατ. εργαζόμενους. 

Ένας όρος με ελληνική προέλευση (από την αρχαία λέξη τόρνος = γυρίζω) ο οποίος ως πράξη, χρονολογείται από πολύ παλιά, ενώ από το 1950 έχουμε την έναρξη του οργανωμένου τουρισμού, με τον Άγγλο ιερέα Thomas Cook, ως ένας τουριστικός συνοδός της τότε εποχής,  να πραγματοποιεί το 1ο οργανωμένο ταξίδι.

Με την πάροδο των χρόνων, παγκοσμίως ο τουρισμός απέκτησε τεράστια δυναμική, ακολουθώντας τις εξελίξεις στην κοινωνία, στην οικονομία, στο πολιτικό στερέωμα και σε όλους τους άλλους παράγοντες του εξωτερικού περιβάλλοντος που καθορίζουν τη ροή του τουρισμού, είτε ως συνήθεια, είτε ως πολυτέλεια, είτε ως ανάγκη.

Οικονομικές παράμετροι από τη μία όπως οι επενδύσεις, ο ανταγωνισμός, η αποδοτικότητα αλλά και από την άλλη οι παρεχόμενες υπηρεσίες, οι προσδοκίες, η τουριστική συνείδηση κάνουν επιτακτική την ανάγκη για προσαρμογή στις τρέχουσες εξελίξεις.

Σημερινά προβλήματα όπως ο υπερτουρισμός, η διαχείριση της φέρουσας ικανότητας, ο αθέμιτος ανταγωνισμός, η ανάγκη για αειφόρο ανάπτυξη του τουρισμού σε συνάρτηση με την κλιματική αλλαγή, αλλοιώνουν την πολιτιστική ταυτότητα περιοχών, επιβαρύνουν το περιβάλλον και διαβρώνουν την καθημερινότητα των πολιτών.

Έχοντας ως κρατούμενο ότι η τιμή δεν πρέπει να αποτελεί το πρώτο κριτήριο αλλά να επιδιώκουμε μία σχέση η οποία θα στηρίζεται στην κάλυψη των προσδοκιών των πελατών, πετυχαίνοντας μία ικανοποιητική σχέση ποιότητας τιμής, ας χτίσουμε ο καθένας μας την υπεραξία που του αξίζει, τόσο για την υλικοτεχνική υποδομή όσο και για τον ανθρώπινο παράγοντα.

Στο δήμο Μετεώρων, όλοι μας οφείλουμε να αξιοποιούμε καθημερινά τις αρετές και τις αξίες που τον περιβάλλουν, να μην είμαστε εξαρτημένοι από αρνητικά σύνδρομα και παθογένειες αλλά με σωστή εξυπηρέτηση και ενσυναίσθηση να κάνουμε τους επισκέπτες, πρεσβευτές μας…

 

Σπυρίδων Δημ. Νικολογιάννης

Οικονομολόγος MSc

Ειδικευθείς σε θέματα Τουρισμού & Οικονομικών

 

 

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.