Τελευταίες Ειδήσεις

Ιράτσε Γκαρσία, Νίκος Ανδρουλάκης και Νίκος Παπανδρέου την Δευτέρα στα Τρίκαλα


Στις περιοχές της Θεσσαλίας, που επλήγησαν από τις πρόσφατες πλημμύρες, θα βρεθεί τη Δευτέρα η πρόεδρος της ομάδας της Προοδευτικής Συμμαχίας των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο, Ιράτσε Γκαρσία, συνοδευόμενη από τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ Νίκο Ανδρουλάκη και τον ευρωβουλευτή Νίκο Παπανδρέου.


Σκοπός της επίσκεψης της αντιπροσωπείας είναι να εξετάσει και να προτείνει οικονομικούς πόρους για την αντιμετώπιση των επιπτώσεων των πλημμυρών και την ανοικοδόμηση των πληγέντων περιοχών, επισημαίνεται στο σχετικό δελτίο Τύπου.


Ενόψει της επίσκεψής της στη Θεσσαλία η κα Γκαρσία τόνισε ότι «η Ελλάδα πληγώθηκε φέτος το καλοκαίρι από πρωτοφανείς πυρκαγιές, και στη συνέχεια από τις φοβερές πλημμύρες. Θέλω να εκφράσω την αλληλεγγύη μου προς τον ελληνικό λαό. Μαζί με τους συναδέλφους μου από το ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ, θέλουμε να δούμε από κοντά τις καταστροφές, να κατανοήσουμε πλήρως την έκταση των ζημιών και να ακούσουμε από πρώτο χέρι τις ανάγκες και τις ανησυχίες των κατοίκων. Θέλουμε να κάνουμε ότι είναι δυνατό για να διασφαλίσουμε ότι η βοήθεια από την Ευρωπαϊκή Ένωση θα παρέχεται αποτελεσματικά και θα στοχεύει στις ανάγκες του πληγέντος πληθυσμού».


Από την πλευρά του, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ επισήμανε ότι «η βιβλική καταστροφή στη Θεσσαλία είναι μια τομή στην Ιστορία της χώρας μας. Θρηνούμε την απώλεια συνανθρώπων μας. Το πλήγμα στην παραγωγική καρδιά της Ελλάδας είναι τεράστιο. Η οικονομική και κοινωνική ανασυγκρότηση της Θεσσαλίας, δεν μπορεί να γίνει με αποσπασματικές παρεμβάσεις» ενώ προσέθεσε με αφορμή την επίσκεψη της προέδρου των Σοσιαλιστών και Δημοκρατών ότι «θα ενώσουμε τις δυνάμεις μας για να εξασφαλίσουμε την απαραίτητη ευρωπαϊκή χρηματοδότηση και τεχνογνωσία».


Στις τρέχουσες προκλήσεις αναφέρθηκε από την πλευρά του ο κ. Νίκος Παπανδρέου τονίζοντας ότι απαιτείται  «άμεση βοήθεια στους χειμαζόμενους συμπολίτες μας και η ανοικοδόμηση της περιοχής. Κάθε ώρα που περνάει είναι κρίσιμη. Ταυτόχρονα, χρειαζόμαστε να διαμορφώσουμε έναν συνολικό και αποτελεσματικό σχέδιο προσαρμογής στην κλιματική αλλαγή για τη χώρα μας – μια Ελλάδα “έξυπνη” και ανθεκτική στο μέλλον. Κάθε μέρα που περνά είναι κρίσιμη». 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.