Τελευταίες Ειδήσεις

Περιοδεία του Ευρωβουλευτή του ΚΚΕ Κώστα Παπαδάκη στη Φαρκαδόνα





Αναγκαία η διεκδίκηση και η πάλη των πλημμυροπαθών για αποκατάσταση Facebook logo

Την ανάγκη της διεκδίκησης και της πάλης για πλήρεις αποζημιώσεις, για να αποκατασταθούν οι υποδομές, για μέτρα προστασίας του λαού, ανέδειξε στον πρώτο σταθμό της περιοδείας του στα Τρίκαλα ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ και μέλος της ΚΕ, Κώστας Παπαδάκης.

Από την πλατεία της Φαρκαδόνας δίπλα στα κατεστραμμένα σπίτια και πλημμυρισμένα χωράφια στη σύσκεψη με κατοίκους της περιοχής τόνισε πως κυβέρνηση, δήμος, περιφέρεια πρέπει εδώ να νοιώσουν την πίεση από την οργανωμένη πάλη του λαού.

Παράλληλα, σημείωσε πως ακόμα περισσότερο τώρα η απεργία της Πέμπτης πρέπει να γίνει υπόθεση όλων. Θα μας μετρήσουν σημείωσε χαρακτηριστικά.

Από τις παρεμβάσεις στη σύσκεψη, αναδείχθηκαν η πλήρης και συνειδητή εγκατάλειψη από το αστικό κράτος σήμερα, κοντά δύο βδομάδες μετά, αλλά και οι τεράστιες ανάγκες σε στέγαση, περίθαλψη και υγιεινή ενώ η Μαρία Γαβαλά, μέλος της γραμματείας της ΚΕ του ΚΚΕ που συμμετείχε στο κλιμάκιο του Κόμματος μεταφέροντας την πείρα από τα στέκια αλληλεγγύης, από τις επιτροπές των κατοίκων, από τα σωματεία, σημείωσε πως ότι έχει κερδηθεί, έγινε κάτω από τον οργανωμένο αγώνα γιατί μαζεύονται σε μαζικές συγκεντρώσεις οι κάτοικοι. Αντίστοιχα, τις ανάγκες ανέδειξε στην παρέμβαση της η υποψήφια δήμαρχος με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» Ευαγγελία  Στεργίου.

Στο κλιμάκιο του Κόμματος συμμετείχαν ακόμα ο Σωτήρης Σωτηροπούλος γραμματέας της ΤΕ Τρικάλων του ΚΚΕ, ο Παναγιώτης Κοδέλας μέλος του ΚΣ ΚΝΕ και γραμματέας Οργάνωσης Περιοχής Θεσσαλίας.

Άστεγοι πλημμυροπαθείς μεταφέρονται σαν αποσκευές εδώ κι εκεί ...

        Με το που έφτασε στη Φαρκαδόνα η αντιπροσωπεία του ΚΚΕ βρέθηκε μπροστά στο λεωφορείο που μετέφερε πλημμυροπαθείς  από το Κεραμίδι και τη Φαρκαδόνα που έχασαν το σπίτι τους και μεταφέρονται προς εύρεση στέγης....Πάνω από 20 άνθρωποι που είναι για 12 μέρες άστεγοι , αρχικά για 3-4 μέρες βρήκανε καταφύγιο στο δημαρχείο Φαρκαδόνας , για άλλες 4 μέρες στο γυμναστήριο του 5ου Γυμνασίου στα Τρίκαλα , για 2 μέρες σε ξενοδοχείο στην Καλαμπάκα και τώρα στο λεωφορείο με προορισμό τον πρώην καταυλισμό προσφύγων στη Μάνδρα της Λάρισας , όπου τελικά δεν πήγαν λόγω μη ετοιμότητας του χώρου , οπότε τους πήγανε στον καταυλισμό του Γριζάνου...  Οι εκπρόσωποι του ΚΚΕ , με όλο το σεβασμό στην ταλαιπωρία των ανθρώπων αυτών , τους μίλησαν λέγοντας ότι πρέπει να αντιδράσουν οργανωμένα σ αυτή την εξαθλίωση , να απαιτήσουν στέγη στο χωριό τους και όχι να τους πετάει το κράτος και ο δήμος από τη Σκύλλα στη Χάρυβδη . «Για αυτή την αλληλεγγύη , τη συμπαράσταση , τη διεκδίκηση , το ΚΚΕ είναι εδώ και σας στηρίζει» τόνισε ο ευρωβουλευτής του ΚΚΕ Κώστας Παπαδάκης.

Στον καταυλισμό του Γριζάνου

 «Εγώ έχω καρδιά πώς θα μείνω εδώ; Και μου είπαν να κάνω οτοστόπ να πάω στο Κέντρο Υγείας», «που μας φέρανε μακριά απ' τα σπίτια μας;»,  «κάνεις δε μας έχουν πει τι σχεδιάζουν», «είσαι ο πιο μεγάλος ψεύτης είπα στον αντιδήμαρχο», «λόγια λόγια μόνο», «έχουμε πάρει λάθος δρόμο φίλε» είναι μόνο λίγα από τα λόγια οργής και απόγνωσης των ανθρώπων που βρέθηκαν από τη μία στιγμή στην άλλη, στον καταυλισμό Γριζάνο.

«Οργανωθείτε, παλέψτε. Εμείς, με τη δύναμη που έχουμε, είμαστε εδώ. Όπου κέρδισε ο κόσμος και στα άλλα πλημμυρόπληκτα ήταν γιατί οργανώθηκε, πάλεψε, πίεσε», είναι το μήνυμα που στέλνει το κλιμάκιο του ΚΚΕ με επικεφαλής τον Κ. Παπαδάκη ευρωβουλευτή του ΚΚΕ που βρέθηκε στον καταυλισμό και συνομίλησε με τους πλημμυροπαθείς.

Ανυπολόγιστη καταστροφή στο Κεραμίδι .

«Υπολογίζω 12 χιλιάδες στρέμματα. Όλα με βαμβάκι. Τα έσπασε όλα. Και φανταστείτε τα βλέπετε κατεβασμένα τα νερά. Ότι έβρισκε. Όσο πιάνει το μάτι σου» είπαν στον Κ. Παπαδάκη που βρέθηκε στην περιοχή ενώ αντίστοιχη είναι η εικόνα στο αντλιοστάσιο πάνω απ' τον Ενιπέα ποταμό αλλά και το Κεραμίδι που παραμένει ακόμα χωρίς οδική σύνδεση.

Όσο για τον συντονισμό; «Ποιος συντονισμός;» Ρωτούσε το ελικόπτερο που να πάει....

Έτσι μας λένε οι κάτοικοι. «Σταμάτησε το ελικόπτερο στη Φαρκαδόνα , πάνω στην παλιά εθνική  και μας ρωτούσε αν είναι κάποιος μας από τη Φαρκαδόνα..έψαχνε τον πρόεδρο της Φαρκαδόνας ή τέλος πάντων κάποιον υπεύθυνο , γιατί δεν ήξερε που να πάει , που να προσγειωθεί , που έχουν κάποιο κέντρο βοήθειας και  συντονισμού....όλα αυτά 2 μέρες μετά το πλημμύρισμα των χωριών μας....ακόμη ψαχνόντουσαν».

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.