Τελευταίες Ειδήσεις

Πέρυ Χαρτοπούλου: Σε ελεύθερη πτώση

 


Η ελεύθερη πτώση δεν αφορά μόνο τις γέφυρες που έπεσαν σαν τραπουλόχαρτα η μία μετά την άλλη. Δεν αφορά μόνο το ότι η κυβέρνηση Μητσοτάκη γνώριζε ότι η περιοχή της Θεσσαλίας και του Βόλου βρίσκονταν σε κίνδυνο σε περίπτωση πλημμύρας αλλά δεν έκανε τίποτα για να το αποτρέψει . Οι χάρτες για τη Θεσσαλία είναι αναρτημένοι από το 2018 ενώ η Ευρωπαϊκή Επιτροπή είχε προειδοποιήσει την Ελλάδα, ήδη από τις 9 Φεβρουαρίου του 2022 ότι δεν εφαρμόζει την υποχρέωσή της να παρέχει επικαιροποιημένους χάρτες κινδύνου πλημμύρας.

Η ελεύθερη πτώση αφορά και στο ότι μάταια περίμενα χθες να βγούνε στα τοπικά ΜΜΕ οι εκλεγμένοι άρχοντες (αυτοί, ναι, οι ιδιοκτήτες του νομού και όλης της Θεσσαλίας που κατασκευάζουν κόμβους και φωτογραφίζονται πάνω σε μπουλντόζες ) και να αναλάβουν το μερίδιο της ευθύνης που τους αναλογεί.

Αλλά κυρίως μάταια περίμενα να αναζητηθούν οι ευθύνες τους από εμάς. Αλήθεια, δεν έχει αγανακτήσει κανείς; Δεν υπήρξε ούτε ένας απλός πολίτης να βγει και να τους ζητήσει «το λόγο». Πέφτουμε. Και πέφτουμε γιατί φοβόμαστε. Γιατί μας έχουν τάξει να πάρουν τα παιδιά μας στα δίμηνα. Να σας πω: Στείλτε τα παιδιά σας να δουλέψουν στα χωράφια στα ζώα, να καθαρίσουν σκάλες. Γιατί μόνο έτσι θα σταματήσουν να πέφτουν. Μόνο έτσι θα μπορούν να τους πουν όταν ζητάνε την ψήφο τους «δεν σε ψηφίζω γιατί είσαι ανίκανος. Κι εγώ είμαι ελεύθερος».

Αλλά σε αυτή τη χώρα το κυρίως πρόβλημα δεν είναι οι ανύπαρκτες υποδομές, ούτε η αδιαφάνεια για το ποια έργα έγιναν και πόσο στοίχισε το καθένα.

Είναι ότι «αυτοί» έχουν χτίσει ένα καθεστώς που όλοι ξέρουν ότι δεν πρόκειται να τιμωρηθούν. Κανένας δεν θα πληρώσει, κανένας δεν θα πάει φυλακή. Δεν χρειαζόμαστε μόνο υποδομές. Χρειαζόμαστε κυρίως Ανακριτές και Εισαγγελείς να κάνουν την δουλειά για την οποία έχουν δώσει όρκο. Να υπηρετούν το Σύνταγμα και τους νόμους. Να υπηρετούν τον πολίτη.

Περιμένω απαντήσεις. Τα ερωτήματα είναι συγκεκριμένα. Πόσα και ποια αντιπλημμυρικά έργα έγιναν στη Θεσσαλία και το νομό Τρικάλων. Πόσο στοίχισε το καθένα. Αν ελέγχθηκαν από τις Τεχνικές Υπηρεσίες της Περιφέρειας οι γέφυρες της Διάβας και της Σαρακίνας κατά την παράδοσή τους από την εργολάβο εταιρία και ποιο ήταν το πόρισμα. Το θέμα είναι βέβαια ποιος θα κάνει τις ερωτήσεις…….

**Η φράση «βρισκόμαστε σαν χώρα σε ελεύθερη πτώση» ανήκει σε μία φίλη μου μηχανικό. Με πήρε να με ρωτήσει για τις γέφυρες. Την έκλεψα γιατί μου άρεσε.

ΠΕΡΥ ΧΑΡΤΟΠΟΥΛΟΥ

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.