Τελευταίες Ειδήσεις

Φ. Στάθης: Μαζί με τους δημότες θα ξεπεράσουμε κάθε δυσκολία και θα πάμε μπροστά!




ΘΕΡΜΗ ΥΠΟΔΟΧΗ ΣΤΗΝ ΑΓΟΡΑ ΤΟΥ ΜΟΥΖΑΚΙΟΥ ΓΙΑ ΤΟ ΣΥΝΔΥΑΣΜΟ «ΝΕΑ ΠΟΡΕΙΑ»

Συναντήσεις με πολλούς κατοίκους, αγρότες και επαγγελματίες του Μουζακίου είχε σήμερα (Σάββατο 30/9/2023) το πρωί, ο Δήμαρχος Δ. Μουζακίου και εκ νέου υποψήφιος Φάνης Στάθης, πλαισιωμένος από ομάδα υποψηφίων δημοτικών και Τοπικώς Συμβούλων του Συνδυασμού του «Νέα Πορεία».

Ειδικότερα, με την ευκαιρία λειτουργίας της εβδομαδιαίας λαϊκής αγοράς, ο Δήμαρχος και οι συνεργάτες του περιόδευσαν στο κέντρο της πόλης, συνομίλησαν με εκθέτες προϊόντων, παραγωγούς, επαγγελματίες, καταστηματάρχες και καταναλωτές για ζητήματα που τους απασχολούν, μα και για άλλα τοπικά θέματα. Όπως ήταν φυσικό, στο επίκεντρο των συζητήσεων βρέθηκαν οι ερχόμενες δημοτικές εκλογές της 8ης Οκτωβρίου. Ο Δήμαρχος έγινε δεκτός από τον κόσμο με θερμές εκδηλώσεις, δείγμα της ευρύτατης υποστήριξης που έχουν από την πλειονότητα των δημοτών οι πρωτοβουλίες της Δημοτικής αρχής για τη βελτίωση της καθημερινότητάς τους. Ωστόσο, μεγάλη ήταν η αγωνία που εξέφρασαν οι δημότες για τα ακραία καιρικά φαινόμενα που εμφανίστηκαν ξαφνικά το τελευταίο διάστημα στη χώρα και έπληξαν κατά κύριο λόγο τη Θεσσαλία, το Νομό Καρδίτσας και βέβαια το Δήμο Μουζακίου.

Ο κ. Στάθης σε κατ’ ιδίαν συζητήσεις, τόνισε πως η Δημοτική αρχή και στις δυο έκτακτες καταστάσεις που δημιουργήθηκαν μέσα μόλις σε ένα μήνα, (φαινόμενα «Daniel» και «Elias»), λειτούργησε με ψυχραιμία και προχώρησε σε άμεσες και καλά οργανωμένες παρεμβάσεις αντιμετώπισης των επακόλουθων πλημμυρικών φαινομένων σε Τοπικές Κοινότητες, σε συνεργασία με Προέδρους, Τοπικούς Συμβούλους και πολίτες. «Οπωσδήποτε – τόνισε ο Δήμαρχος – έχουν δημιουργηθεί πολλά προβλήματα σε χωριά που πλημμύρισαν και υπέστησαν σημαντικές ζημιές στις υποδομές τους. Ενώ, πολλοί είναι οι συνδημότες που «χτυπήθηκαν» σκληρά από τη μανία της φύσης και προσπαθούν να συνέλθουν και να ορθοποδήσουν γρήγορα. Όμως, πρέπει να ξέρουν ότι ο Δήμος είναι παρών και δίπλα τους, για να τους στηρίξει ηθικά και οικονομικά και να απαλύνει όσο γίνεται περισσότερο τον μεγάλο πόνο τους» υπογράμμισε.

 Ο κ. Στάθης πρόσθεσε πως ήδη η παρούσα Δημοτική Διοίκηση εξήγγειλε τη λήψη γενναίων υποστηρικτικών μέτρων προς τους πλημμυροπαθείς αμέσως μετά τις εκλογές. Εκτός βέβαια από την καθημερινή παροχή φαγητού και βοήθειας σε τρόφιμα η είδη πρώτης ανάγκης,  τις εργασίες που υλοποιούνται καθημερινά στα Δημοτικά Διαμερίσματα, τις επαφές που ήδη έγιναν με την κεντρική εξουσία για έκτακτες χρηματοδοτήσεις και την εξ’ αρχής, διάθεση όλου του προσωπικού του Δήμου προς συνδρομή των διαδικασιών για την καταβολή των κρατικών αποζημιώσεων το συντομότερο δυνατό στους δικαιούχους.

Κλείνοντας ο Δήμαρχος, συνεπικουρούμενος από τους υποψηφίους που τον συνόδευαν, επανέλαβε στους δημότες τη δέσμευση του Συνδυασμού του, από την επομένη κιόλας της προδιαγεγραμμένης νέας μεγάλης εκλογικής νίκης στις κάλπες, να γίνουν συντονισμένες ενέργειες στα αρμόδια Υπουργεία για την άμεση επίλυση εκκρεμοτήτων της κεντρικής διοίκησης προς τους πληγέντες, αλλά και για την εδώ και τώρα έναρξη απαραίτητων νέων και παλιών αποκαταστάσεων ζημιών στα χωριά.

 

Δεν υπάρχουν σχόλια

Σημείωση: Μόνο ένα μέλος αυτού του ιστολογίου μπορεί να αναρτήσει σχόλιο.